Otrząśnij się
Otrząśnij się
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Proszę eksperta o objaśnienie, która kość, ścięgno, miesień pierdolną i jakie dalsze konsekwencje ?
Aha, czyli tu trzeba eksperta
Pamiętać bark zawsze do wewnątrz a nie się wychylać ... ramieniem na zewnątrz.
Proszę eksperta o objaśnienie, która kość, ścięgno, miesień pierdolną i jakie dalsze konsekwencje ?
Nadchodzę z pomocą a więc jest to ukośno spiralne złamanie kości ramiennej bardzo często z odłamami.Przy okazji bardzo często obrywa nerw promieniowy (to ten który jak uderzymy się w łokieć to przechodzi prąd).Zespolenie kości odbywa się operacyjnie poprzez doświadczonego chirurga gdyż trzeba działać blisko owego nerwu, uszkodzenie go może powodować tkzw rękę opadająca.Po takiej operacji zespolenia śrubami i płytką w większości przypadków zostaję tak do końca życia ze względu na ryzyko uszkodzenia nerwu .Sam w taki sposób najpierw złamałem komuś rękę a miesiąc później złamano mi i teraz po 2 operacjach nadal ręka boli i jest problem pozdrawiam.
Nadchodzę z pomocą a więc jest to ukośno spiralne złamanie kości ramiennej bardzo często z odłamami.Przy okazji bardzo często obrywa nerw promieniowy (to ten który jak uderzymy się w łokieć to przechodzi prąd).Zespolenie kości odbywa się operacyjnie poprzez doświadczonego chirurga gdyż trzeba działać blisko owego nerwu, uszkodzenie go może powodować tkzw rękę opadająca.Po takiej operacji zespolenia śrubami i płytką w większości przypadków zostaję tak do końca życia ze względu na ryzyko uszkodzenia nerwu .Sam w taki sposób najpierw złamałem komuś rękę a miesiąc później złamano mi i teraz po 2 operacjach nadal ręka boli i jest problem pozdrawiam.
Ale takiego eksperta to my nie chcielismy, szukalismy cos w stylu "moj wujek ma kumpla ktory..."
Ale takiego eksperta to my nie chcielismy, szukalismy cos w stylu "moj wujek ma kumpla ktory..."
Po co w cudzysłowu? Tak wiemy że Twój wujek ma kumpla i cię często odwiedza pod nieobecność rodziców.
Witam. Potwierdzam. Jestem 5 lat po operacji zespolenia kości. Powikłania złamania,operacji,śrub i blachy w ręce nie są warte siłowania się na ręke ! Zapalenie stawu łokcia mam średnio raz na 6 miesięcy . Ból ramienia na zmianę pogody , ograniczenie ruchomości i różne takie uciążliwe sprawy są wpisane chyba w ten uraz. A przy naszej służbie zdrowia wyleczyć się z tego na 100 % jest chyba nierealne ;/.
Serdecznie dziękuje za objaśnienie.
Nie pierdol co chcieli inni jak nie masz pewności.
Witam. Potwierdzam. Jestem 5 lat po operacji zespolenia kości. Powikłania złamania,operacji,śrub i blachy w ręce nie są warte siłowania się na ręke ! Zapalenie stawu łokcia mam średnio raz na 6 miesięcy . Ból ramienia na zmianę pogody , ograniczenie ruchomości i różne takie uciążliwe sprawy są wpisane chyba w ten uraz. A przy naszej służbie zdrowia wyleczyć się z tego na 100 % jest chyba nierealne ;/.
Tu chyba kwestia podejścia. Kontuzje, możesz złapać czy to podnosząc ciężary czy nawet biegając. Brak rozgrzewki, brak techniki, brak doświadczenia. A może słabsza budowa. Choć faktycznie przejebana sprawa.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów