Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@Proximate
Wielki Wybuch jest tylko i wyłącznie modelem teoretycznym. Przypuśćmy, że rzeczywiście miał miejsce.
Dlaczego się w ogóle zdarzył? Skąd wzięła się ta materia/energia, która miałaby eksplodować?
wielki wybuch może być drugą stroną czarnej dziury..
Czarnej dziury nie da się zbadać, ale jest teoria, że wszechświaty są równoległe i to co pochłania jedna czarna dziura, jest wyrzucane w "w wielki wybuch" i tworzony się z tego nowy wszechświat. Co też tłumaczy, że wszechświat się cały czas powiększa.
Wiara w Boga miałaby sens, gdyby istniały powiedzmy 2 religie. Ale jeśli tego gówna jest (i było) tyle na świecie, mogę także wierzyć w Latającego Potwora Spaghetii i uznać, że to on stworzył świat.
Dodatkowo zobacz jaki świat jest podły dla ludzi. Co jeśli szatan pokonał Boga? Co jeśli się teraz pod niego podszywa, a my w niego wierzymy? (ja nie) Może żeby dostać raj na ziemii potrzeba wierzyć w szatana? (może źle to napisałem, bo jeśli wierzy się w Boga, to i w szatana, no ale chodzi mi o uznanie do osoby Boskiej)
Jak powstała religia? Pierwszy na świecie mitoman napotkał pierwszego idiotę...Poznawanie wszechświata jest teoretyczne i ludzkość stawia dopiero pierwsze kroki w kierunku poznania tego ogromu zwanego wszechświatem. Panowie, przez kilkadziesiąt najbliższych lat możemy tylko gdybać i filozofować nad tym kto czemu dał początek, a może początku w ogóle nie było....?
Piwo dla wszystkich!
1) nie jest sektą sekty wywodzącej się z jakiejś tam religii która 3 razy się zmieniała...
2) nie może być to religia ludzi podłych (a to łatwo poznać - takie religie wtrącają się ludziom do jadłospisu np zakazując jeść wieprzowiny/wołowiny czy w ogóle jakiś tam potraw w jakieś tam dni)
Służy on do manipulacji, obrabiania z pieniędzy itp.
Czy kiedykolwiek ktoś z was zastanowił się nad tym, że są inne religie chrześcijańskie ??
BTW. Siódmego dnia Pan odpoczął na wzór tego aby ten dzień święcić. Jak każdy wie 7 dzień tygodnia jest sobotą. Pozdrawiam.
PS: Do ateistów. Rozróżniajmy różnicę, między religią, a wiarą.
Odezwała się mróweczka swoim cieniutkim głosikiem, że " Boga " nie ma, robaczek mieszkający na planetce krążącej w okół gwiazdeczki tworzącej z ~399 999 999 999 innych gwiazd galaktyczeczkuniunię o nazwie " Droga Mleczna ", która z co najmniej 53 innymi galaktyczkami tworzy grupkę lokalną, a widzialny Wszechświat obejmuje co najmniej 150 000 000 000 galaktyk, i to póki co wszystko, co takie żyjątka zaobserwowały. Więc mi tu nie PIERDOL, że inicjatora nie ma. No tak, ale lepiej płakać, bo przecież życie na Ziemi jest takie niesprawiedliwe, kruche i w chuj krótkie... Chlip, chlip! :'(
Tak debilu, to lepiej myśleć, że przy takim ogromie Wszechświata to człowieczek jest najważniejszy i bozia go kocha. Życie na ziemi jest kruche, gdyby cały nasz układ słoneczny eksplodował w skali kosmosu miałoby to takie znaczenie jak śmierć bakterii w twoim żołądku dla naszej planety. Ludzkie życie nic nie znaczy, wszechświat nie zauważy twojej śmierci. Ale oczywiście wierz sobie dalej, że bozia cie kocha i to wszystko jest specjalnie dla ciebie.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów