Takie niebieskie krzesła były w każdej sali informatycznej w szkole. Wygląda na to że mają tego samego dostawcę
We know that they know that we know they are lying.
And still they continue to lie.
Budowa broni jest całkiem prosta(...)
Tak mówią Ci, którzy na broni palnej się nie znają i oceniają jej złożoność po wyglądzie zewnętrznym.
(...)więc takie coś można zbudować.
Odkrywczy jesteś w chuj, z tym stwierdzeniem. Dziękujemy- ludzkość na pewno to doceni. Niebawem zabieramy się do pracy- będziemy budować broń palną.
Tylko pewnie będą częste zacięcia.
Nie znasz się na broni, nie mówiąc o jej budowie i działaniu. Mogę się założyć, że broń zbudowana przez Ciebie nie zadziała, a jeśli jakimś cudem udałoby Ci się doprowadzić do zbicia spłonki przez iglicę, to rozerwałoby Ci lufę, bo na bank nie zrobiłbyś porządnej komory nabojowej (bo na bank byś o niej nawet nie pomyślał). Już widzę jaki z Ciebie jest spec...
PS Na rysunku poglądowym oraz opisie załączonym przeze mnie, zaznaczono elementy na czerwono, na potrzeby forum o broni. Nie zwracajcie na te zaznaczenia uwagi.
dla zainteresowanych wpiszcie PM Błyskawica
Nie znasz się na broni, nie mówiąc o jej budowie i działaniu. Mogę się założyć, że broń zbudowana przez Ciebie nie zadziała, a jeśli jakimś cudem udałoby Ci się doprowadzić do zbicia spłonki przez iglicę, to rozerwałoby Ci lufę, bo na bank nie zrobiłbyś porządnej komory nabojowej (bo na bank byś o niej nawet nie pomyślał). Już widzę jaki z Ciebie jest spec...
PS Na rysunku poglądowym oraz opisie załączonym przeze mnie, zaznaczono elementy na czerwono, na potrzeby forum o broni. Nie zwracajcie na te zaznaczenia uwagi.
Tak trudna, że AK w czasie okupacji samo produkowało Steny i Błyskawice.
Akurat wstawiłeś jeden z gorszych możliwych przykładów, bo to schemat glauberyta, a ten jak na broń palną jest dość prostej budowy.
Sten to PM (pistolet maszynowy) brytyjskiej konstrukcji. jak podaje Wikipedia: Pierwsze egzemplarze (58 sztuk) zostały wyprodukowane w Suchedniowie w fabryce FUT (jedyny zachowany egzemplarz „suchedniowskiego” stena można zobaczyć w skarżyskim muzeum im. Orła Białego). Mój pradziadek (mieszkaniec Ostojowa (woj. świętokrzyskie), z powierzonych mu części składał Steny dla partyzantów "Ponurego"... W Polsce opracowano na bazie Stena, własny ulepszony pistolet maszynowy – Błyskawica.
"Błyskawica" natomiast została opracowana przez inżyniera, który wzorował się na istniejących już karabinach Sten i MP40. W czasie powstania Błyskawice montowano w rusznikarni na ulicy Boduena. Do produkcji "Błyskawic" były użyte odpowiednie maszyny, a pistolety te były przystrzeliwane w produkującym siatki ogrodzeniowe warsztacie Franciszka Makowieckiego.
Akurat wstawiłeś jeden z gorszych możliwych przykładów, bo to schemat glauberyta, a ten jak na broń palną jest dość prostej budowy.
Wstawiłem pierwszy lepszy przekrój broni, aby pokazać laikowi, ile części ruchomych składa się na broń palną. Ale skoro twierdzisz, że to "prosta budowa", to proszę, zrób dla mnie jeden taki, działający egzemplarz...
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów