📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
🔥
Składanka traktorów zagłady i maszyn rolniczych
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Patrząc na trzecią opcję przypominają mi się lata 90 i kierowcy starych pks'ów
Normal gearbox? W normalnych 6 biegowych wsteczny się wbija (w 5 też przeważnie) z jedynki.
Dzichader napisał/a:
Normal gearbox? W normalnych 6 biegowych wsteczny się wbija (w 5 też przeważnie) z jedynki.
A co ma piernik do wiatraka?
Moja żona używa max. 2 biegów. Wsteczny i jakiś do przodu. Nie lubi zmieniać biegów jak auto się kula.
Ps. Nie jeździ automatem...
Ps. Nie jeździ automatem...
Norbias napisał/a:
No cóż bywa i tak Czasami trzeba pomóc sobie porządnym kopniakiem by wskoczył bieg.
Jakbyś jeździł nim codziennie
Dzichader napisał/a:
Raczej nie doszukiwalbym sie tutaj normy. W tym przypadku reguly nie ma.
Dzichader napisał/a:
Chyba nie do końca zrozumiałeś przekaz
3. Niezsynchronizowana skrzynia. Do tej pory takie produkują w tanich ciężarówkach na wschodzie czy ciągnikach rolniczych. Znak rozpoznawalny - zgrrrrrrrrzyt przy wrzucaniu biegu.
@BJXSTR
ten zgrzyt przy zmianie biegu świadczy tylko o ciulatości kierowcy, skoro jest niezsynchronizowana to używa się międzygazu, a nie wpierdala na chama nogą...
ten zgrzyt przy zmianie biegu świadczy tylko o ciulatości kierowcy, skoro jest niezsynchronizowana to używa się międzygazu, a nie wpierdala na chama nogą...
Dzichader napisał/a:
Tak się składa, że przeważnie to tylko auta z niższej półki mają wsteczny na jedynce, polo golf, thalia itd.
Już taka honda accord ma układ H i chwała jej za to.
Tak się składa, że przeważnie to tylko auta z niższej półki mają wsteczny na jedynce, polo golf, thalia itd Wiadomo Golf to bieda
Hahaha, jak ktoś jeździł MTZ 82 to dobrze zrozumie ten trzeci obrazek ;D Ciekawostką jest że biegi w ruskim są z "krzyża" :F
S3 5 1
I I I I
I I I I
T 4 2 R
S - szosowe
T - terenowe
A nad tym jeszcze jedna dźwignia od półbiegów ;D
S3 5 1
I I I I
I I I I
T 4 2 R
S - szosowe
T - terenowe
A nad tym jeszcze jedna dźwignia od półbiegów ;D
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów