dyskusja tradycyjnej ślaskiej patologii w scenografii familoków i hasioków*
*mile widziany hejt prosto z śląska - popizgamy z tego niedowładu mowy...
Pierdolisz jak zwykła dziwka. [...]
I zamiast przyjechać na Śląsk, zatrudnić się do ciężkiej roboty na kopalni albo hucie i godnie zarabiać to woleli jątrzyć jad z warszawy albo ze swojej wiochy.
Jestem rodowitym Ślązakiem ale nawet by mi nie przyszło do głowy hejtować albo wyśmiewać się z górali i ich mowy. A wiecie dlaczego? Bo nie jestem mentalnym wsiurem.
Pierdolisz jak zwykła dziwka. Prawie w każdym europejskim kraju są różne dialekty mniej lub bardziej śmieszne. Tak też u nas inaczej mówią na śląsku, inaczej w Nowym Targu czy jeszcze inaczej na kresach wschodnich. A niechęć do Śląska to dziecko socjalizmu. W PRLu mentalne wieśniaki z poza śląska twojego pokroju nie mogli znieść że są utrzymywani przez Śląsk. I zamiast przyjechać na Śląsk, zatrudnić się do ciężkiej roboty na kopalni albo hucie i godnie zarabiać to woleli jątrzyć jad z warszawy albo ze swojej wiochy.
Jestem rodowitym Ślązakiem ale nawet by mi nie przyszło do głowy hejtować albo wyśmiewać się z górali i ich mowy. A wiecie dlaczego? Bo nie jestem mentalnym wsiurem.
bo ja jestem z Dolnego Śląska, krainy, uchodzącej za miejsce, w którym panuje najczystsza polska wymowa
PS. Jestem Żydem
Czekałem na argument jak to Śląsk ratował Polskę na garbie biednego górnika. Jakie to kurwa oklepane.
Polska nie była utrzymywana przez ślązaków bo to co wyprodukowali szło do ZSRR, a oni nam wysyłali swoją gównianą stal.
Myślisz że prąd skąd brano? Ciągnięto na lewo kablem z niemiec? Masz ty jakiekolwiek pojęcie o gospodarce energetycznej?