Murzyni w usa mają w tym niesamowite trudności.
Dziwny świat.
Dziwny świat.
bo dla częsci (ale nie wszystkich) murzynów poniżające jest słuchanie poleceń białych. Nawet w pracy na przekór nie zrobią tego czego od nich chce biały przełożony, nie zastosują się do poleceń, norm społecznych itd., bo zakładają że wprowadzili je biali. Mieszkałem za oceanem 5 lat i czasami to nawet wydawało mi się śmieszne.
Edit: A jeszcze jedno, czarnych jeżeli mają jakieś stanowisko też nie słuchają , bo to dla nich najgorszy śmieć, zdrajcy, szczególnie czarni policjanci. Tylko podkreślam, że nie wszyscy czarni są tacy upośledzeni społecznie, większość, no może połowa, jest normalna.
bo dla częsci (ale nie wszystkich) murzynów poniżające jest słuchanie poleceń białych. Nawet w pracy na przekór nie zrobią tego czego od nich chce biały przełożony, nie zastosują się do poleceń, norm społecznych itd., bo zakładają że wprowadzili je biali. Mieszkałem za oceanem 5 lat i czasami to nawet wydawało mi się śmieszne.
Edit: A jeszcze jedno, czarnych jeżeli mają jakieś stanowisko też nie słuchają , bo to dla nich najgorszy śmieć, zdrajcy, szczególnie czarni policjanci. Tylko podkreślam, że nie wszyscy czarni są tacy upośledzeni społecznie, większość, no może połowa, jest normalna.
Absolutnie wszyscy czarni są upośledzeni.
Absolutnie wszyscy czarni są upośledzeni.
Absolutna nieprawda. Jest bardzo wiele normalnych murzynów. Polecam ruszyć się trochę sprzed ekranu po świecie.
W propagandzie BLM modelowy obywatel, wzór cnót dla dzieci, zapraszany do szkół oraz lokalnych parlamentów, aby nieść kaganek oświaty i opowiadać o niesprawiedliwości oraz dyskryminacji, która spotyka people of color bla bla bla. Znacie już na pamięć ten refren lewoskrętnej publicystyki.
Typa niesłusznie skazano na długie więzienie za napad rabunkowy, którego nie popełnił. Po 16 latach wyszedł wreszcie z pierdla na wolność, wypłacono mu grube zadośćuczynienie, zyskał status celebryty we wiadomych kręgach, słowem, bajka.
I teraz najlepszy twist.
W ostatni poniedziałek pan Leonard został zatrzymany przez patrol drogówki, bo przekroczył prędkość. Początkowa, rutynowa, spokojna interakcja między nimi a białym gliniarzem szybko przerodziła się w niebezpieczną szamotaninę, gdy poinformowano go, że trafi do aresztu. W tym momencie zaczął stawiać opór, więc policjant użył na nim paralizatora. Nie pomogło. Leonard rzucił się na funkcjonariusza i próbował go udusić. Padły strzały. Reszta jest historią.
Mój pies w wieku ok 3 miesięcy nie miał żadnego problemu z ogarnięciem podstawowych komend typu siad, leżeć, daj łapę, odejdź, połóż się itp.
Murzyni w usa mają w tym niesamowite trudności.
Dziwny świat.
A komendę : do nogi ! ,też rozumie ?
"Speeding is a misdemeanor in Georgia. As such, it generally carries a punishment which can range up to 12 months of incarceration and a $1,000 fine. Obviously, most court dispositions of speeding offenses involve no jail time and lower than the maximum fine."
Więc coś tam się odjebało