Widać jak czarne na białym, że wypierdala zamek... Głębiej to intepretować - reklama zamków w Obi.. Tłumoki jebane.
Chopin przewraca sie w grobie
@Wilku
Tyle sie napisałeś, a ja mam tylko jedno pytanie. I chuj z tym? Możesz kurwa adoptować całdy dom dziecka, a muzyka dalej bedzie gówniana
No i na chuj sie odzywasz, jak nie umiesz czytać. Próbowałem obalić stereotypy. A dlaczego jest gówniana? Bo ty potrzaskany idioto słuchasz czegoś innego? Pusty ignorancie, nie rozumiesz czym jest gust. Niemożliwe fizycznie, biologicznie i psychicznie jest to, żeby jeden gatunek podobał się wszystkim. Podaje jeden powód dla którego HH jest gówniany.
Siku...Ty śmiesz się wypowiadać o rapie, jak żadnego dobrego rapera nie znasz.Wiedziałem że jak wejdę w komentarze, to sie wkurwię. Pod każdym filmem, w którym jest choć namiastka rapu, jest w chuj hejtów. Cytat z wiki: " DJ Afrika Bambaataa wprowadził pojęcie czterech filarów hip-hopu, którymi są rap, DJing, b-boying i graffiti. Część środowiska hip-hopowego dodaje jeszcze piąty filar – wiedzę, gdyż jej brak wywołuje nieprawdziwy, stereotypowy wizerunek tej kultury" Pojawiają się kawałki, które mają wpaść w ucho i być dobre do posłuchania w samochodzie, czy na imprezie, ale HipHop jest przesiąknięty wiedzą i przekazem, i nikt tego nie podważy. Większość wykonawców, jako główny priorytet bierze sobie tworzenie muzyki z przekazem. Mogę tutaj wymieniać w nieskończoność: Ostry, Kubiszew, Kobra, Bisz, Miuosh, Diox, Hades, Peja, Eldo, Małolat, Małpa, Rahim, Onar, Mes, Chada, Fokus, Pezet, Buka, 3W, Solar, Białas, Eldo, Kajman, Rafi, KaeN, HempGru, Pih i w chuj wiele, wiele więcej.
Nie rozumiem ludzi ( w większości to fani rocka) którzy twierdzą że Rap to muzyka dla debili, nie znając w ogóle kultury HH, która na każdym kroku namawia do walki z narkotykami i która odcina się od telewizyjnej komercjalizacji. Głupie bezpodstawne hejty są między innymi powodem mylnej opinii na temat wielu HipHopowych artystów z Peją na czele - jest znany jako bogaty, łysy dres, który dorobił się na rapie, a w rzeczywistości jest tak naprawdę spoko kolesiem, który elokwencją zjadłby niejednego dziennikarskiego wymoczka. Jest facetem który od początku swojej kariery wspiera domy dziecka i nigdy nie robił z tego rozgłosu.
Mam na fejsie dodanych mnóstwo artystów i nie ma tygodnia, żeby jakikolwiek nie zapraszał na swój charytatywny koncert, albo nie namawiał na zbiórkę pieniędzy dla chorych osób. Nie namawiam do słuchania Rapu, ale do przestania rozgłaszania pierdół że jest to muzyka dla bezzębnych cieci zbierających drobne na browar.
W rapie nie jest ważny przekaz! Liczą się skille (technika, flow itd.), a nie jakiś przekaz.
Łapcie tytuł dobrego kawałka.
Szops - Kolory Sznurowadeł (feat. Laikike1)
A tutaj interpretację
http://rapgenius.com/Laikike1-kolory-sznurowade-lyrics
I nie mówcie, że rap jest o niczym.
Z góry mówię, że nie jest łatwo napisać dobry technicznie i z sensem tekst.
Dobry technicznie to np.
w czterech pustych kątach pełnych dymu
siedzę znów by odsiać setki rymów
prawie każde słowo się rymuje
czterech-siedzę pustych-znów by kątach-odsiać pełnych-setki dymu-rymów
P.S nie trzeba być biednym murzynem żeby nawijać i nie trzeba o biedzie.
Czyli rap to niewiele wiecej, niz wierszyki dla przedszkolakow z dodanymi wulgaryzmami
gnije z jebanej idiotki pragnącej zdobyć choć troche atencji próbując udowodnić jaki to rap jest zły, a ona jest taka super. Są dwie możliwości, albo jesteś idiotką, albo chujowym trolem, ale za chujowe trole nie ma piwek atencyjna spierdolino, więc jesteś idiotką i możesz wypierdalać słuchać dody i szorować dalej gary.
NIE DLA PSA.
Zero argumentów, same wyzwiska, raczej średnio mnie przekonałeś
Sinner
preludium e-moll op. 28 nr 4
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów