Musimy spróbować jeszcze raz.
Nazizm jest dobry i sprawiedliwy. To co stworzył Adolf Hitler to nie był prawdziwy nazizm.
Tylko teraz musieli byśmy nazwać to inaczej.... Narodowy socjalizm sam w sobie nie jest zły po prostu ludzie go wypaczyli...
Nazizm jest dobry i sprawiedliwy. To co stworzył Adolf Hitler to nie był prawdziwy nazizm.
To przecież próbujemy od ostatnich wyborów
Nie jestem zwolennikiem socjalizmu, ale sugerowanie, że nazizm to socjalizm, bo tak się nazywa świadczy o kompletnym braku wiedzy w zakresie historii i politologii. Polecam wątek ideologii synkretycznych.
Nazizm miał tyle wspólnego z socjalizmem co konik morski ma z koniem.
"Jak rozpoznać komunistę? Komunista to ktoś, kto przeczytał dzieła Marksa i Lenina. Jak rozpoznać antykomunistę? Antykomunista to ktoś, kto to przeczytał i zrozumiał co przeczytał"
Ronald Reagan
Jak ktoś chwali komunę, socjalizm to polecam przeczytać taka ciekawa książkę Archipelag Gułag. Chodź są ich dziesiątki.
"Jak rozpoznać komunistę? Komunista to ktoś, kto przeczytał dzieła Marksa i Lenina. Jak rozpoznać antykomunistę? Antykomunista to ktoś, kto to przeczytał i zrozumiał co przeczytał"
Ronald Reagan
Ja pierdolę nie można chwalić żadnego socjalizmu ani komunistycznego ani tego z nazwy NSDAP, który rzeczywiście socjalizmem nie był. Oba te totalitaryzmy są chujowe. I nie można powiedzieć, że któryś jest lepszy. Oba są gorsze.
Masz cechy wspólne:
1. Kult wodza
2. Niewolnicza praca podbitych narodów
3. Scentralizowana gospodarka
4. Chęć panowania nad światem
Coś pominąłem?
Masz cechy wspólne:
1. Kult wodza
2. Niewolnicza praca podbitych narodów
3. Scentralizowana gospodarka
4. Chęć panowania nad światem
Coś pominąłem?
1. To autorytaryzm, a nie socjalizm. Np. demokratyczny socjalizm jest socjalizmem a nie jest autorytaryzmem.
2. To jest kolonializm, charakterystyczny dla państw kapitalistycznych
3. Jedyne co się zgadza
4. ?? To tak nieprecyzyjne pojęcie, że można obok siebie postawić wszystkich przywódców/rządy; na ten moment ten warunek spełniają najbardziej Stany Zjednoczone (mało socjalistyczne państwo)
Jak ktoś chwali komunę, socjalizm to polecam przeczytać taka ciekawa książkę Archipelag Gułag. Chodź są ich dziesiątki.
Ronald Reagan
Ronald Reagan opierał swoje decyzje polityczne na podstawie opinii wróżek i astrologów i jest wybitnym przykładem braku racjonalnego myślenia
Nie jestem zwolennikiem socjalizmu, ale sugerowanie, że nazizm to socjalizm, bo tak się nazywa świadczy o kompletnym braku wiedzy w zakresie historii i politologii. Polecam wątek ideologii synkretycznych.
Fakt, że rząd decydował ile, co i jak będzie produkowane. Kontrola cen i zarobków, a w czasie kryzysu spowodowanego tym plus infacją(która powstałą, bo rząd nie pozwolł prywatnym firmom robić co chcą, bo ustalił, że priorytet ma zbrojenie) ograniczenie ilości jakie obywatel może kupić jest bezpośrednim przeciwieństwem kapitalizmu, dość mocno socjal.
Więc masz gospodarczo idealnie pokazany socjalizm => rząd każe robić co chce rząd => gospodarka zaczyna się psuć, bo jednak armaty człowiek nie zje => rząd blokuje możliwość zwiększania cen i wykupu dóbr przez jednostki(w kapitalizmie piekarz by sobie zarobił grube kokosy) i w chwili gdy kontrola cen wymyka się spod kontroli przez niedobory idzie jeszcze bardziej w socjal i jeszcze większą w kontrole produkcji dystrybucji masturbacji.
wstawiajcie wszystko po polsku nie kazdy jest analfabeta,,
"Traktujcie socjalizm jak wykwintne danie. To że ktoś nabałaganił w kuchni próbując coś upiec nie znaczy, że nigdy już nie będziesz się delektował sufletem. Po prostu musisz bardziej się postarać.
O nie, znów przypaliłem suflet"
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów