📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@vass Jak ktoś jeździ ferrari to chyba cena benzyny nie jest dla niego problemem...
vajron napisał/a:
@vass Jak ktoś jeździ ferrari to chyba cena benzyny nie jest dla niego problemem...
Napisałem ogólnie o takich silnikach, można kupić jak ktoś kocha takie silniki 15 letnie BMW V8 i też będzie biło po kieszeni
white_rabit napisał/a:
"speechless"??? to słowo w tytule to ironia?
jeśli nie to następnym razem radzę zajrzeć do słownika jak polski nie odpowiada...
Speechless- oniemiały, niewypowiedzialny
Chodziło mi o znaczenie jako że na dźwięk V8mek staje jak wryty, delektując się dźwiękiem, i nie mogąc wydusić ani słowa
Problem?
Sprzedaż aut z silnikami o większej pojemności z roku na rok wzrasta, nie jest tak źle. To nawet dobrze, że nie każdy może sobie na to pozwolić.
szkoda ze palą po 40-50 l na 100KM
nie lubie dzwięku silnika V8, brzmią jakby chciały a nie mogły..
matis511 napisał/a:
szkoda ze palą po 40-50 l na 100KM
juki napisał/a:
Prawdziwe V8 robia tylko Amerykanie.
czas uciekać z tematu, bo nastoletni snafcy się pojawiają...
@matis511 Dawno takiej bzdury nie słyszałem
@Kilku up
Amerykańskie brzmią inaczej od np. ferrari, gdyż mają wały cross plane i suwy pracy w poszczególnych tłokach wypadają inaczej niż w silnikach z wałem płaskim, czyli takim jak w zwykłych rzędowych czwórkach, właśnie dlatego brak w nich charakterystycznego bulgotu.
@Kilku up
Amerykańskie brzmią inaczej od np. ferrari, gdyż mają wały cross plane i suwy pracy w poszczególnych tłokach wypadają inaczej niż w silnikach z wałem płaskim, czyli takim jak w zwykłych rzędowych czwórkach, właśnie dlatego brak w nich charakterystycznego bulgotu.
marcinsud napisał/a:
@matis511 Dawno takiej bzdury nie słyszałem
@Kilku up
A wlasnie o ten bulgot chodzi
Za Miatę na końcu dostajesz piwo, gdyby to była NB/NBFL to specjalnie zrobiłbym drugie konto żeby dać dwa piwa.
Inna sprawa, że te Mazdy są tylko z silnikami 1.6l i 1.8l, 4 cylindry w rzędzie. MX-5 NC ma już 2.0l, ale to dalej rzędowy silnik z czterema garami
Inna sprawa, że te Mazdy są tylko z silnikami 1.6l i 1.8l, 4 cylindry w rzędzie. MX-5 NC ma już 2.0l, ale to dalej rzędowy silnik z czterema garami
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów