📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
To nie jest żadna "gruba płytka" ani żadne "nanorurki" to po prostu taśma nawinięta na mechanizm. Substancja nie jest ścierana z blatu (jak szpachelką) tylko najeżdża na taśmę. Przyjrzyjcie się wygląda zdejmowanie substancji wtedy widać to o wiele lepiej. Gdy byśmy mieli do czynienia ze zwykłą płytką to substancja schowała by się razem z nią do wnętrza urządzenia.
można tym podnieść plamę i przenieść ją w inne mniej potrzebne miejsce na blacie
dosc dobry wynalazek, z zastosowan jakie mi przychodza do głowy to :
- usuwanie krwi z np. miejsca morderstwa ( mozliwe ze nie bedzie widac nawet pod ultrafioletem )
- umieszczanie krwi zeby zasymulowac jakis wypadek ( z bogatszych krajach gdy ciezko wyjasnic jakis krwawy wypadek eksperci badaja pod jakim katem od ciala lezy krew i jak sie rozbryzgala, latwo by bylo za pomoca tego urzadzenia wprowadzic ich w blad)
- usuwanie krwi z np. miejsca morderstwa ( mozliwe ze nie bedzie widac nawet pod ultrafioletem )
- umieszczanie krwi zeby zasymulowac jakis wypadek ( z bogatszych krajach gdy ciezko wyjasnic jakis krwawy wypadek eksperci badaja pod jakim katem od ciala lezy krew i jak sie rozbryzgala, latwo by bylo za pomoca tego urzadzenia wprowadzic ich w blad)
@Karola_Strausburger Coca Cola nie ma opatentowanego przepisu. Właśnie coca cola jest książkowym przykładem tego, że niektórych rzeczy nie opłaca się patentować i lepiej zachować tajemnicę.
@ wiele up o tym wojskowym nie wiedziałem, widać koleś na ochronie własności intelektualnej nam o tym nie mówił.
@ wiele up o tym wojskowym nie wiedziałem, widać koleś na ochronie własności intelektualnej nam o tym nie mówił.
Japońce przenoszą "Wytnij-Wklej" do rzeczywistości
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów