Średnia pensja podawana w mediach
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:14
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:00
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
🇬🇧 English version
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Support this website with a small donation
🇵🇱 Polska wersja
Hello guest,We hope you enjoy our movies. Please consider a small donation to help us to cover the costs of our servers because currently we don't have enough ads to do it.
Currently we accept donations with Polish Zloty (PLN, zł). 1 PLN = 0.23 EUR (this may vary)
Available payment methods: Credit card, debit card, Google Pay
Thank you for your support!
Donate already done / not interested
Przykre jest to, że wiele ludzi zdaje sobie z tego sprawę, ale niestety (lub może i "stety") chęć zostania w kraju, "niedaleko" rodziny i bliskich lub po prostu kogoś kto gada "po naszemu" sprawia, że turlamy się za przeważnie psie pieniądze.
Dla mnie, jeżdżenie do byle jakiej fizycznej pracy - co roku tylko w wakacje do Holandii/Angli/niemiec (celowo skur*ysynom z małej litery) pozwala zarobić więcej niż moja matka zarobi w rok.
I zdaję sobie sprawę, że najprawdopodobniej będę musiał wyjechać z kraju, jak prawie połowa młodego pokolenia w mojej rodzinie by w miarę godnie żyć.
Co za dół w tym kraju. Już nawet brak mi pomysłów co musi się stać w Polsce, by cokolwiek się zmieniło.
Dla mnie, jeżdżenie do byle jakiej fizycznej pracy - co roku tylko w wakacje do Holandii/Angli/niemiec (celowo skur*ysynom z małej litery) pozwala zarobić więcej niż moja matka zarobi w rok.
I zdaję sobie sprawę, że najprawdopodobniej będę musiał wyjechać z kraju, jak prawie połowa młodego pokolenia w mojej rodzinie by w miarę godnie żyć.
Co za dół w tym kraju. Już nawet brak mi pomysłów co musi się stać w Polsce, by cokolwiek się zmieniło.
Mediana netto wychodzi coś koło 2 kafli miesięcznie. Czyli połowa z Was zarabia ponad 2 tysie na rękę, a 99% pierdoli jakby musiało po śmietnikach grzebać... A druga połowa pewnie w większości na czarno zapierdala...
<quote>"Mediana netto wychodzi coś koło 2 kafli miesięcznie. Czyli połowa z Was zarabia ponad 2 tysie na rękę, a 99% pie**oli jakby musiało po śmietnikach grzebać... A druga połowa pewnie w większości na czarno zapie**ala..."</quote>
Dodam, że to 99% pewnie nigdy w życiu nawet nie rzuciło okiem na raport gusowski.
Dodam, że to 99% pewnie nigdy w życiu nawet nie rzuciło okiem na raport gusowski.
Może dać szanse Korwinowi? Chyba ze macie kogos,kto jest kompetentny i stanie na barykady.Troche plakatów,oblepione wszystkie portale i czas na przedwczesne wyjebanie rządu oraz przewertowanie konstytucji wraz z jej nowelizacją. 460 posłów jak dobrze pamietam? po jaki huj?! emeryturka sprzątaczki w straży na warunkach strażaka,sprzedawcy CNG na warunkach górnika,zatrudnianie najwiekszej ilosci policjantów w dziejach panstwa? Ja nie chce dobrej pracy,tylko chcę płacy TAKIEJ SAMEJ za wykonaną pracę jak na zachodzie.Wtedy będę siedział cicho i będę płacił podatki na odszkodowania i dozywotnich rent dla rodzin ofiar wypadków i "katastrof" ,ale wyłacznie powiazanych z rządzacym jebanym bydłem. Dla innych "nie ma!"
cykor21 napisał/a:
<quote>"Mediana netto wychodzi coś koło 2 kafli miesięcznie. Czyli połowa z Was zarabia ponad 2 tysie na rękę, a 99% pie**oli jakby musiało po śmietnikach grzebać... A druga połowa pewnie w większości na czarno zapie**ala..."</quote>
2000 netto to wciąż jest 500 euro, w Holandii po 6 miesiącach jakiejkolwiek legalnej pracy masz zasilek dla bezrobotnych w wysokości ponad 800 euro...
merh napisał/a:
Może dać szanse Korwinowi?"
Kilka lat temu pewna grupa ludzi (ponad 50% uprawionych) pomyślała "może dać szansę temu niskiemu panu i jego bratu bliźniakowi, oni mają pomysł na Polskę i na pewno coś zmienią w kraju!" I co??? A potem pomyśleli "może dać szansę temu rudemu panu i temu sympatycznemu starszemu gościowi z wąsikiem, oni mają pomysł na Polskę i na pewno coś zmienią w kraju!" I co??? Naprawdę wierzysz, że jakikolwiek polityk, czy to z prawa czy z lewa, da radę przebić się przez układy polityczno-ekonomiczne? Że oprze się pokusie siedzenia przez kilka lat cicho i zacznie walić na prawo i lewo w nieprzychylne "klikom" dotychczasowe przywileje? Walić ustawami w kilkumilionową rzeszę rolników, Ślązaków, strażakow, policjantów? Wystarczyłaby jedna blokada rolnicza, jedno palonko gum górników w Wawie i nawet takiemu medialnemu twardzielowi jak JKM zmikłaby kuśka i przestałby się wychylać... Ten system trzeba zburzyć od środka, zaorać, zbudować wszystko od nowa, nie da się robić tego jako polityk, tu musi ruszyć masa, kilka milionów Polaków musi pokazać, że nie chcą żyć za 1500 brutto, chcą godziwej pracy za godziwe pieniądze!
i to ma być normalne,gdy sila nabywcza pieniadza jest prawie taka sama?! bloodwar napisał o tym wprost: za rok pracyma nowy samochód. A ty Polaku ile pracujesz na swój nowy samochód? NOWY!!!
merh napisał/a:
i to ma być normalne,gdy sila nabywcza pieniadza jest prawie taka sama?! bloodwar napisał o tym wprost: za rok pracyma nowy samochód. A ty Polaku ile pracujesz na swój nowy samochód? NOWY!!!
Dodaj - za rok pracy na minimalnej holenderskiej krajowej i przy dość oszczędnym życiu, Polak nawet za płacę wyższą niż minimalna, nawet odkładając 100% wynagrodzenia wciąż musi zbierać na ten samochód latami...
No i co z tego wynika, że 500 euro, a w Holandii więcej? Bez obrazy, ale nasza gospodarka jest duża i prymitywna, ja się dziwię nawet, że te 2000 zł netto już u nas można zarobić. Dystrbucja dochodów jest taka jak w typowej gospodarce na dorobku.
Ktoś tu pisze o Korwinie. Czy to nie ten sam Pan, który postuleje wystąpienie z UE i odebranie możliwości pracowania w Holandii i zarobienia na ten samochód? Naprawdę marzy się komuś powrót do czasów kiedy wyjazd na tzw. Zachód był jak wygrana w Lotto?
Ktoś tu pisze o Korwinie. Czy to nie ten sam Pan, który postuleje wystąpienie z UE i odebranie możliwości pracowania w Holandii i zarobienia na ten samochód? Naprawdę marzy się komuś powrót do czasów kiedy wyjazd na tzw. Zachód był jak wygrana w Lotto?
Ja wyjeżdżałem z kraju z ciężkim sercem, ale nie mogę się nie zgodzić z tym, co napisał bloodwar. Standard mojego życia od kiedy mieszkam za granicą poszybował w górę z prędkością światła. Nie zarabiam wprawdzie kroci, nie jestem bogaty - jestem zwykłym pracownikiem fizycznym, ale stać mnie na wszystko co jest mi potrzebne. Z samej mojej pensji jestem w stanie opłacić mieszkanie i jeść cały miesiąc nie żałując sobie niczego, do tego pozwolić sobie na drobne, a od czasu do czasu i te bardziej kosztowne przyjemności. Moim marzeniem jest wrócić do kraju, ale jest to niemożliwe i niemożliwe będzie, dopóki Polska nie dobije do poziomu Niemiec/Holandii/Wlk Brytanii, co, z żalem muszę stwierdzić, szybko ze stuprocentową pewnością nie nastąpi
W 2011 przepracowałem 3miechy w austrii na budowie - pełny legal. Wróciłem do kraju. W kwietniu 2012 dostałem zwrot za niewykorzystany urlop!!!!!!!!!!!!!!!!!!! przypominam po 3 miesiącach pracy. dostałem coś około w przeliczeniu 2500zł. Pytam się gdzie coś takiego w Polsce?
cykor21, Może nie ogarniam, ale brak członkostwa w unii nie blokuje emigracji na zachód.
Btw. np. lekarze w anglii czy gdzieś tam zarabiają 10 tysięcy euro oni nawet rok nie muszą pracować na dobre autko.
Dla mnie to jest śmiech na sali że nauczyciel po 5 latach studiów zarabia 2 patyki, gdzie w Anglii dostawał by 10 pln na miesiąc
Btw. np. lekarze w anglii czy gdzieś tam zarabiają 10 tysięcy euro oni nawet rok nie muszą pracować na dobre autko.
Dla mnie to jest śmiech na sali że nauczyciel po 5 latach studiów zarabia 2 patyki, gdzie w Anglii dostawał by 10 pln na miesiąc
Podtwierdzam to co napisał Fearsometickler, za granicą da sie życ godnie, nawet pracuąc fizycznie i nie będąc pomiatanym. Nie jestem stereotypowym polaczkiem pijącym piwo na ulicy, bluzgającym i uważającym UK za swoją własność- przyjechałem tu dla pracy i godnego życia, i daje z siebie tyle samo, ile bym dawał w Polsce. Ale do PL nie chcę wracać, mimo szacunku do naszej kultury i historii. Ot, można powiedzieć, zwykły kosmopolityzm, po prostu podoba mi sie kultura brytyjska, i szanuje ją (w przeciwieństwie do 90% rodakow w UK) i chciałbym tu zostać na stałe.
Chyba faktycznie czas pakować manele i spierdalać Co do lekarzy to żart... z tego co wiem od samych zainteresowanych to biorą od 80 do 240 zł za godzinę pracy! Znam osobiście takich, którzy z jednej placówki biorą od 6 do 8 tyś netto na łapę zależnie od miesiąca, a gdzie reszta? wizyty domowe? Oczywiście trzeba brać poprawkę na to, że specjalizacja, region kraju, doświadczenie itd. itp..
Było się uczyć na lekarza - ja akurat byłem zajęty czymś innym ;D
Widać zajebistą różnicę pomiędzy zarobkami szaraków a takich lekarzy, prawników, górników, tych ćwoków z rządówki...z drugiej strony każdy z nas mógł pierdyknąć się w łeb mając 15 lat i wybrać jeden z zawodów wyżej wymienionych, są też przecież inne równie dobrze płatne.
Na chwilę obecną chcąc się dobrać do kasy a nie mając zawodu - tylko emigracja, na ruchy społeczne nie ma co czekać, bo i tak patrząc na historię gówno wychodzi.
Było się uczyć na lekarza - ja akurat byłem zajęty czymś innym ;D
Widać zajebistą różnicę pomiędzy zarobkami szaraków a takich lekarzy, prawników, górników, tych ćwoków z rządówki...z drugiej strony każdy z nas mógł pierdyknąć się w łeb mając 15 lat i wybrać jeden z zawodów wyżej wymienionych, są też przecież inne równie dobrze płatne.
Na chwilę obecną chcąc się dobrać do kasy a nie mając zawodu - tylko emigracja, na ruchy społeczne nie ma co czekać, bo i tak patrząc na historię gówno wychodzi.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów