Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:14
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:00
🔥 Kolarstwo przełajowe - teraz popularne

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

🇬🇧  English version
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Support this website with a small donation

🇵🇱  Polska wersja
Hello guest,

We hope you enjoy our movies. Please consider a small donation to help us to cover the costs of our servers because currently we don't have enough ads to do it.

Currently we accept donations with Polish Zloty (PLN, zł). 1 PLN = 0.23 EUR (this may vary)
Available payment methods: Credit card, debit card, Google Pay

Thank you for your support!

Donate
 already done / not interested
riczardson 2013-01-05, 20:52 1
Kurwa płakać się chce. Tyrasz za 1300-1500zł. Odkładasz ile możesz na auto/motocykl. Większość czego ci zostanie przejesz i opłacisz rachunki. Jeśli chcesz coś kupić musisz planować żeby o gołej dupie nie zostać. Kurwa tak nie moze być. Na budowiee w AU robiłem najprostrze rzeczy, a za jakie pieniądze?? Za 3 miechy roboty kupiłęm moto, pełny kombi kask,buty sruty, nowy laptop, kurwa i w chuj zostało jeeszcze. Nosz kurwa nie mogę tego pojąć. Kiedy w PL będzie taki poziom? Nosz kurwa kiedy? Nikt na ulicę nie wyjdzie bo wszyscy mają wyjebane zeby coś zrobić tak po prawdzie......
Zgłoś
urtel 2013-01-05, 20:58 2
kurwa, sory, ale nie moge tego przeboleć, Co was kurwa obchodzi ile zarabia lekarz? takiś kurwa mądry? leć na studia i lecz ludzi, ale rób to DOBRZE. Głąby jebane myślą, że to tak prosto wsadzić komuś łape w dupe i sprawdzić czy ma zdrową czy chorą prostate, albo złożyć złamaną kość. Ludzie pomyślcie co piszecie..

hah prywatnie bierze 80-240 zł tak jak to napisał gacek89, spoko idz do nfz'tu nic mu nie dasz. Po prostu szanują swoją wiedze. Chcesz lecz sie sam albo gorzej na nfz'cie.

Ostatnio musiałem isc do neurologa, nawet nie pomyśałem żeby czekać na niego w kolejce nfz tylko odrazu do prywatnego, efekt? 5 dni i byłem umówiony, a na nfz? 3 miesiące... i jakoś 100zł nie załuje.
Zgłoś
B................i 2013-01-05, 20:58
Jasieq, policz ile ci z takiej pensji zostanie emerytury.
Zgłoś
bloodwar 2013-01-05, 21:05 1
gacek89 napisał/a:

Widać zajebistą różnicę pomiędzy zarobkami szaraków a takich lekarzy, prawników, górników, tych ćwoków z rządówki...z drugiej strony każdy z nas mógł pierdyknąć się w łeb mając 15 lat i wybrać jeden z zawodów wyżej wymienionych, są też przecież inne równie dobrze płatne.

Tylko że patrząc z perspektywy czasu - kiedyś, 50, 100, 150 lat temu zarówno górnik jak i lekarz i prawnik zarabiali relatywnie podobnie co robotnik w fabryce, byl to zawód jak każdy inny, tylko będąc właścicielem dużego majątku (np. fabryki, wielkiego areału rolniczego) można było zarobić lepiej. Albo pracując dłużej. Skąd nagle się wzięło, że górnik ma zarabiać 2 razy więcej, mieć trzynastki, Barbórkowe, emeryturę po 15 latach pracy? Czy on pracuje 60, 72, 80 godziny w tygodniu że zarabia 2 razy tyle co ktoś pracujący godzin 40? Dlaczego lekarz zarabia 3 razy więcej? Skąd niebotyczne zarobki notariuszy, prawników, samorządowców? Na te pytania musimy sobie odpowiedzieć...
Zgłoś
riczardson 2013-01-05, 21:07
Bronisław_Komorowski napisał/a:

Jasieq, policz ile ci z takiej pensji zostanie emerytury.

Nawet mnie nie wkurwiaj
Zgłoś
Sielik 2013-01-05, 21:13 4
Tak poczytałem wasze wypowiedzi i nasuwa się pytanie do tych co tak bardzo chcą aby w naszym kraju się zmieniło. Dlaczego nie zaczniecie działać, nie skrzykniecie się na jakimś forum czy "fanpejdżu na fejsie" ? Przez taki portal jak Sadistic przewija się dziennie dużo ludzi w każdym zawodzie. Cała masa specjalistów w różnych dziedzinach. Ludzie znający się na prawie byli by bardzo pomocni w dostaniu się do tych darmozjadów z ulicy Wiejskiej, a inni specjaliści mogli by wymyślić plan na zmiany w tym kraju. Sam mam 18 lat i nie mam wystarczającej wiedzy żeby jakoś zacząć działać, ale jak to mówią "w kupie siła". Cyt. od cioci Wiki "Demokracja (stgr. δημοκρατία demokratia "rządy ludu"" W naszym demokratycznym państwie to my mamy prawa do wyborów itp. Mamy też prawo wnieść jakiś postulat do sejmu o zmiany w państwie. Tak jak było z ACTA, ludzie wyszli na ulice i pokazali ze tego nie chcą. Teraz nadchodzi czas żeby pokazać, że czegoś chcemy, że chcemy zmian które dadzą nam lepsze życie.
Jest też druga opcja, usunąć się na bok, wyjechać z kraju i żyć za granicą.
Zgłoś
lith 2013-01-05, 21:28 4
Ale tu mamy Polskę, a nie Holandię. Lecimy praktycznie od 0.

Od 1990 płace wzrosły 31x (ceny 13x).
Ja tam bym się cieszył, że zarabiamy tylko 3x niej niż w Holandii (według mediany różnica jest tylko 3x)

A tutaj macie taką fajna mapkę, na której widać, że inne państwa są nie tylko na zachód od Polski:
en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_in_Europe_by_monthly_average_wage
tutaj akurat po średnich

Jak myślicie, że przyjdzie ktoś kto powie:
Spoko, robimy rewolucje, od jutra każdy zarabia jak w Holandii, ceny jak w Holandii, kasę już dodrukowałem to chyba sie szybko nie doczekacie
Zgłoś
Quesero 2013-01-05, 21:30
@Sielik w pełni popieram Twoja wypowiedz. Od dawna chodzi mi taka akcja po glowie, a w ostatnim czasie widze, ze niemalo osob mysli podobnie do mnie. planuje wyjechac za granice, bo tutaj poki nie ruszymy tylkow z domu, to nic sie nie zmieni... jezyk ogarniam, ale chuj z tego- tutaj sie urodzilem, tutaj zyje i tutaj chce umrzec!
jedynym, czego boi sie wladza w tej chwili, to moment w ktorym sie ZJEDNOCZYMY i rozjebiemy ten burdel na wiejskiej... za dlugo juz bawia naszym kosztem.

niewiele zostalo nam czasu zanim ten kraj sie rozpadnie. jezeli ktos postanowi w koncu cos zorganizowac, ten ma moje poparcie i sam doloze wszelkich staran by pomoc. jestem ZA!
Zgłoś
k................t 2013-01-05, 21:30 1
Zakład w którym pracuje należał do skarbu państwa pod koniec ubiegłego roku został sprzedany za około 230mil/zł. Niby wszystko oki pomijając fakt że rocznie przynosił zysku zależnie od roku od 120mil do 180mil bywało gdy metal który produkuje był w dobrej cenie. Na chłopski rozum wystarczyło by wziąć kredyt pod zastaw co też uczynił w jakiejś części nowy właściciel. Tylko pytanie czy tak byle komu by sprzedali. Jesteśmy traktowani jak bydło a kraj jak prywatny folwark którym się zarządza według własnego uznania. Żeby zarabiać trzeba mieć prace i stanowisko co jest bardzo rzadkie bez poparcia lub znajomości.
Zgłoś
lapps 2013-01-05, 21:59 1
@bloodwar
nie porownuj korwina do kaczynskiego czy tuska. ci dwaj od 20 lat za kazdej kadencji siedza w rzadzie i oddaja glosy te same co reszta sejmu. w wywiadach sypia tylko ogolnikami. za to korwin od 20 lat powtarza to samo, zawsze ma rzeczowa odpowiedz, a nie tylko: "liczy sie dobro naszych dzieci". a bedac poslem przez rok mial ciekawe inicjatywy(no ale rzad padl i tuski z pawlakami i walesami zrobili nocna zmiane. zreszta jak jkm okaze sie rzeczywiscie takim swirem jak wielu ludzi mysli, to tak czy siak wszyscy wyjda na ulice:P

i jest tez inna alternatywa: skoro prawo jest bezprawiem, musimy jako spoleczenstwo je olac. robmy na czarno, dogadujmy sie bez placenia podatkow, kradnijmy korporacjom( nie prywatnym ludziom. bieda nie upowaznia do okradania biednych czy bicia/mordowania itd niewinnych) czyli na pierwszy cel kerfury, lidle, sieciowe stacje paliw(ale nigdy male sasiedzkie przedsiebiorstwa). za kurewstwo mozna placic kurewstew i nie ma co sie przejmowac. i im wiecej osob bedzie tak robilo tym szybciej beda musieli cos z tym zrobic, a aresztowac wszystkich nie moga. tym bardziej jakby ludzi ze sluzb porzadkowych przekonac jak jest. tylko tam to najczesciej jelopow biora i w sumie nic dziwnego:/ im glupszy tym posluszniejszy.
Zgłoś
l................i 2013-01-05, 22:00
Rewolucjoniści spójrzcie tylko jak zakończyły sie ostatnie rewolucje na świecie. W takim Egipcie wybrańcy narodu wskoczyli w te same buty co ich poprzednicy i strzelają do demonstrantów. Władza uderza do głowy i zmienia się punkt widzenia.
Na Ukrainie po pomarańczowej rewolucji Juszczenko obiecał ludziom złote góry ale droga na nie nie jest taka łatwa. I czym sie skończyło - znowu u steru siedzą jebane komuchy i gnoją swoich niedawnych przeciwników politycznych.
Zgłoś
Butter 2013-01-05, 22:05
to jest przykład jawnego kłamstwa którą serwują nam media, a nawet czasami politycy i ich "dane" TAK NIE WOLNO liczyć średniej płacy w przedstawionej grupie, powinno się podać medianę czyli 1600zł

bloodwar, całkowicie się z Tobą zgadzam i Komor

rp.pl/artykul/17,963209-Znikaja--bo-nie-maja-pracy.html

masowe emigracja to normalka, a rodzina wbrew pozorom to nie problem

Niestety to fakt i widać to po znajomych i ich znajomych. Na porządku dziennym jest przyjmowanie pracowników na umowe zlecenie, BA wieloletnim pracownikom odbierana jest umowa stała na rzecz umow.zlecenia. Pare razy słyszałem gdzie starego pracownika 1-2 lata przed przejściem na emeryture chcieli wyjebać to z biedą część z nich wyprosiła umowe-zlecenie. Za "normalną" płacę 1600-nawet te 2000 jedyne co to możesz utrzymać się przy życiu i płacić podatki, aby utrzymać rodzine często oboje rodziców musi zapierdalać żeby utrzymać dzieci i dom o ile go zdobędą po rodzicach bo w innym wypadku czeka spłata kredytu/czynsz.
Dla młodej pary/małżeństwa nie ma sensu kupowanie/wynajmowanie mieszkania, bo cała kasa pójdzie w 4 ściany i żarcie itp nie odkładając sobie na przyszłość. To totalnie hamuje rozwój społeczny, no i czasami wkurwia kiszenie się ze starymi, bo w tym kraju inaczej sie nie da za płace minimaną, a nawet troche wyższą.

TO NIE JEST ŻYCIE TO JEST WEGETACJA by tylko utrzymać ten stary niewydolny system.
Zgłoś
_ 2013-01-05, 22:21 1
Przeciętne wynagrodzenie jest brane tylko i wyłącznie z firm, które zatrudniają 9 lub więcej osób. Zobaczcie sobie metodologię GUS. W takich firmach pracuje ok. 5mln Polaków, pozostałe 11 mln pracuje w małych firmach, które przeważnie płacą znacznie mniej niż większe firmy. Ponadto średnie wynagrodzenie w sektorze państwowym jest znacznie wyższe niż średnie wynagrodzenie w sektorze prywatnym, co jest największą patologią biorąc pod uwagę, że to sektor prywatny zarabia na sektor państwowy.
Zgłoś
merh 2013-01-05, 22:23 1
to niechby chiociaż wprowadzili prawdziwą demokrację: chcą podniesienia podatków-ok! niech zrobia kilka opcji do wyboru w ktorych zawarte bedzie na co bedzie wiekszy podatek itd,a pozniej głosowanie. Jest internet,tym ktorzy nie mają,dać urny w urzędach. To takie skomplikowane?! Na huj nam ta "demokracja",skoro jedyne co z niej masz,to prawo do ... kurwa sam nie wiem do czego,bo nie wybierasz osoby,ktora coś w zyciu osiagneła i potrafi,tylko partie,jak za dawnych czasów. Ja chce głosować na OSOBĘ,a nie na gang,w ktorym nawet ten co na czatach stoi dostaje w huj hajsu ze skoku na kase.
Zgłoś
Butter 2013-01-05, 22:34
@Sielik

Wiele jest osób tak myślących w tym ja, problem to zebranie specjalistów którym będzie się chciało...

@up

Powodzenia, taki system internetowy kosztowałby miliony jeżeli nie miliardy złotych, ale koniec końców zawieszałby się jak zajebany wirusami windows. Do takich zmian na demokracje bezpośrednią trzeba nakłonić siłą, żaden z polityków nie odbierze sobie władzy sam, no i ostatnie i najtrudniejsze, społeczeństwo MUSI być świadome swych wyborów i swojej władzy by nie rozpierdolić kraju jeszcze bardziej.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem