Teraz już wszystko jasne czemu w Polsce jest ujemy przyrost naturalny:
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 11:41
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-02, 21:59
Najlepszy środek antykoncepcyjny to środek dupy ot co!
-Nicolas Gomez Davilla
A oto garść faktów: skuteczność 98% w przypadku prezerwatywy jest prawdziwa. Brakuje tylko małego wyjaśnienia, którego koncerny farmaceutyczne z "jakiegoś" powodu nie chcą dołączyć. Otóż te 98% skuteczności dutyczy par przeszkolonych do używania danej metody, idealnie ją stosujących (każdy odchył sprawia, że para jest wyrzucana z badań), będących pod opieką lekarza i do tego opłacanych za udział w badaniu. Innymi słowy jest to MAX jaki da się wyciągnąć. W powyższej tabeli te 2% to liczba poczęć w ciągu roku stosowania danej metody. Oczywiście te dane są prawdziwe, ale nikt nie podaje, że chodzi o warunki iście laboratoryjne. Typowa skuteczność u dorosłych jest już sporo niższa. Co do młodzieży - rozbieżność danych jest spora, bo ze względów etycznych nie prowadzi się na ogół badań w tej grupie wiekowej, jednak specjaliści są zgodni, że skuteczność jest mniejsza niż u dorosłych z paru powodów (większa ilość dni płodnych, słabsze umiejętności w zastosowaniu metody...). Warto dodać, że wyniki powyższe wzięte są z książki, kórej autorzy są zwolennikami antykoncepcji, jest to największy pod względem ilości przegląd badań na ten temat w USA.
a propo gumek chciałem powiedzieć, że życzę moderatorowi strony, który usuwa moje komentarze (bez podania powodu) żeby znajdował w dupie jak najwięcej prezerwatyw. On i jego rodzina.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nigdy nie rozumiałem czemu ludzie hejtują sandały i skarpety. Para doskonała, przewiewne lekkie... a niektórzy tak paczą na to jak by to miało być dzieło sztuki
Hurshar kashurshar. Hurlong churshar!
Jest jeszcze zastrzyk jako metoda antykoncepcyjna (nie wiem jak to się dokładnie nazywa, może jest ekspert) dająca 1 na 1000 niechcianych (nie w sensie 1 na 1000 zbliżeń ale 1 para na 1000 ) oraz są plastry antykoncepcyjne ( nieco mniejsze niż prezerwatywy).
Czy stosuje sie tabletki czy gumki, to dla swobody sumienia dobrze jest przed końcem wyskoczyć. Bezpieczeństwo z pewnością wzrasta kilkaset razy. Przynajmniej ja zawsze tak robie, ale należę do tych, którym ten 1% robi różnicę
eeee, szkoda gadać...
oczywiście jaja jak berety i cebulak jak ktoś ubierze sandały na skarpetki, tyle że jednak dobrze jest mieć czyste nogi niż zapierdolone pyłem i piachem czarne murzyńskie giry. nie rozumiem tej nagonki na skarpetki ;/
Prezerwatywa daje 100% pewności albo 0%. Pęknie lub nie pęknie. To nie jest wskaźnik efektywności, tylko wskaźnik Pearla. Oznacza to, że np dla prezerwatywy 2 pary na 100, które współżyją codziennie w idealnych warunkach mimo stosowania tej metody będą miały dzieci. Gdyby ten wskaźnik był prawdziwy dla młodzieży to pełno byłoby brzuchatych nastolatek, a tak nie jest. Z tego co mi wiadome wszystkie nastolatki, które wpadły robiły to bez jakichkolwiek zabezpieczeń. Poza tym przedstawione powyżej dane są nieprawdziwe, bo pigułki mają 0,2% i poza fizycznym usunięciem jajec lub jajników są najskuteczniejszą metodą.
Kurde, miałem już nie czytać komentarzy na sadisticu, by się więcej nie denerwować.
Kurde, miałem już nie czytać komentarzy na sadisticu, by się więcej nie denerwować.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów