📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Stalk sralk. Jeszcze odmienianie angielskiego słowa po polsku.
Kolejny niedojeb umysłowy z brakami w słowniku języka ojczystego.
Naucz się synek, że w Polsce mówi się prześladowanie. Stalking mówią tylko niedojebane słoiki aby się dowartościować pokazując innym, że znają jakieś słowo po angielsku.
Powodzenia w dawaniu mi łatki.
Naucz się synek, że w Polsce mówi się prześladowanie. Stalking mówią tylko niedojebane słoiki aby się dowartościować pokazując innym, że znają jakieś słowo po angielsku.
Weź materiał genetyczny, który powstał w trakcie jak pisałeś swój post, a następnie rozsmaruj go na swojej twarzy. To podobno dodaje trochę do inteligencji. Ups. Sorry. Dodaje trochę IQ (AjKju)
Velture napisał/a:
Stalk sralk. Jeszcze odmienianie angielskiego słowa po polsku.
Velture. Jak normalnie Cię lubię to czasem wyskoczysz z taką głupotą, że głowa mała.
Link dla Ciebie
Słowo jest rozumiane praktycznie w naszym polskim prawie, do tego jest szeroko i powszechnie używane przez społeczeństwo wraz z oczywistymi odmianami, które używa się w tym przypadku nad wyraz łatwo.
Nie mam pojęcia jak mogłeś się minąć z tym określeniem, może różnica pokoleń...
I tak z ciekawości. Jeżeli ktoś chciałby to odmienić nie używając polskiego odpowiednika to jak to powinien według Ciebie zrobić?
"Że ją stalking'uję"? Jeszcze się z tym nie spotkałem. Wszystkie mi znane użycia do tej pory sprowadzały się do określeń typu: "Stalkuję, Stalker, itp"
Co więcej samo słowo używane jest przez środowiska policyjne.
Także ten...
A że Cię lubię to na poprawienie humoru proszę:
jak by co, to ja nic nie wiem.
@nano50 Gowno prawda, to ze wiekszosc narodu jest skutecznie oglupiona, to nie znaczy ze trzeba ich nasladowac. Mamy swoje wlasne, piekne slownictwo i zastepowanie go jakimikolwiek zapozyczeniami od tych herbacianych zbrodniarzy i rozbojnikow jest conajmniej idiotyzmem.
Każdy język w jakiś sposób się rozwija, nie sposób temu zapobiec. Najlepiej używajcie języka polskiego ze średniowiecza.
Daj ać ja pobruszę, a ty poczywaj.
No popatrz. To tak jak produkcja, weekend, innowacja i niezliczone TYSIĄCE innych słów, stanowiących dokładną kalkę językową z angielskiego. I jeszcze (o zgrozo!) odmieniane.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów