74 – latka kierująca skodą nie ustąpiła pierwszeństwa przejazdu ciężarówce jadącej z przeciwka.
Jadący ciężarowym volvo, 48 – latek w celu uniknięcia zderzenia ze skodą gwałtownie skręcił w lewo, po czym stracił panowanie nad autem i zderzył się z nadjeżdżającym od strony Bartoszyc volkswagenem, którym podróżowały 3 osoby. Żadna z 5 osób biorących udział w zdarzeniu nie doznała obrażeń ciała. Za spowodowanie zagrożenia bezpieczeństwa w ruchu drogowym policjanci ukarali mandatem 74 – łatkę, a 6 punktów karnych zasiliło jej konto.
17.02.2021 DW 592 Bartoszyce – Kętrzyn miejscowość Łabędnik
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 17:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-10, 18:32
🔥
Lekcja historii w picułce
- teraz popularne
czołóweczka w prawo cyk!
Cytat:
Dostała by strzała w dupę to by się może przestraszyła i przestała jeździć... A tak ślepa stara baba będzie dalej jeździć skodziną...
Dla mnie to winien jest kierowca ciężarówki. Spokojnie mógł uniknąć zdarzenia, a że się boi to niech jeździ koleją. Tak jak taki pies z książki.
donkapusta napisał/a:
Dla mnie to winien jest kierowca ciężarówki. Spokojnie mógł uniknąć zdarzenia, a że się boi to niech jeździ koleją. Tak jak taki pies z książki.
lampo sie nazywal;d
czy tam jest przejście dla pieszych? czy teren zabudowany? czy ten debil z tira zapierdala jak pojebany? bo z tego co widzę to 50 tam nie było, skrzyżowanie, teren zabudowany, przejście dla pieszych, pomijając rzekome wymuszenie, to ja tych urw z Tirów to nienawidzę. Cymbał wystarczy żeby puścił nogę z gazu i gówno by się stało , takie wymuszenie że cymbał spanikował i tyle.
Nie mam prawka chociaż mam upoważnienie na wózki widłowe... zasada jazdy taka sama tylko trzeba jeszcze operować widłami w górę i dól.
Nie rozumime czemu kurs na wózki kosztuje tylko 240zł okolo a prawko kolo 2-3 tysi za chuja nie rozumiem tej biurokracji.
Co do samego wypadku jak bym miał taką akcje to wole wyjebać w osobę odpowiedzialną za ten czyn niż próbując ratować osobę winną zabijając lub narażając, osobę postronną podczas wywodu. a niech kurwa ginie za swoje niedojebanie!!
Nie rozumime czemu kurs na wózki kosztuje tylko 240zł okolo a prawko kolo 2-3 tysi za chuja nie rozumiem tej biurokracji.
Co do samego wypadku jak bym miał taką akcje to wole wyjebać w osobę odpowiedzialną za ten czyn niż próbując ratować osobę winną zabijając lub narażając, osobę postronną podczas wywodu. a niech kurwa ginie za swoje niedojebanie!!
Hollow_Man napisał/a:
czy tam jest przejście dla pieszych? czy teren zabudowany? czy ten debil z tira zapierdala jak pojebany? bo z tego co widzę to 50 tam nie było, skrzyżowanie, teren zabudowany, przejście dla pieszych, pomijając rzekome wymuszenie, to ja tych urw z Tirów to nienawidzę. Cymbał wystarczy żeby puścił nogę z gazu i gówno by się stało , takie wymuszenie że cymbał spanikował i tyle.
Zmieni nick na Mojżesz. Boś cymbał jak ten prorok. Więcej w Twoich wypocinach wróżenia niż faktów, a budynek za drzewami nie oznacza z automatu terenu zabudowanego.
Fakt że ewidentnie zapierdalał pomimo warunków to jedno, a drugie że mógł. Taki zestaw chłodnią waży na pusto od 15 do 17 ton, a załadowany 40 i z tego co widać to naczepa go pcha i łamie zestaw pomimo deptania w pedała. Nie żebym bronił zapierdalacza, ale zabrakło tu WSZYSTKIM wyobraźni. Babie i zapierdalaczowi.
A wina ewidenta baby. Wymusiła pierwszeństwo przejazdu.
Skończ szkołę i zdaj najpierw prawko. Wtedy się wypowiadaj i może pojmiesz że to są dwa pojazdy o odmiennej technice jazdy i łączy je to, że mają kierownicę.
Starałem się wyjaśnić Ci to prostymi słowami (nie wdając się w szczegóły) dla prostych ludzi, bo głowa Ci służy chyba do tego aby deszcz nie napadał do środka.
Quassar napisał/a:
a niech kurwa ginie za swoje niedojebanie
Nie omijał, zaczął hamować i wpadł poślizg, a potem już poszło. A co do upoważnienia na wózki to możesz nimi jeździć po ulicy? Masz na hali skrzyżowania na które wjeżdżasz ~50 km/h i musisz wiedzieć kto może jechać? Czy tylko wachlujesz widłami?
Quassar napisał/a:
Dobrze, że nie masz prawka, bo zbyt inteligentny to ty nie jesteś.
Serio myślisz, że ktoś spędzi z tobą 30h jazdy, swoim samochodem + inne koszty i to w cenie kursu wózka widłowego za 240zł? Co ma do tego biurokracja?
Było zabierz babci dowód, to teraz będzie zabierz babci prawko
74 lata? Jest duża szansa że jej się punkty nie anulują do końca życia.
Uwaga jestem ekspertem i powiem tyle : koleś spanikował. Wystarczyło ewentualnie lekko dohamować i minąć się z tą babą w skodzie, tyle.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów