18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-02, 21:59
🔥 Uważaj, on ma nóż! - teraz popularne
🔥 Nadchodząca opona - teraz popularne
Szczam_na_Zakrystii 2014-10-02, 15:13 4
@SzySzeQ
No jak się to czyta faktycznie mistrz ale na pokładzie bym się pewnie nie śmiał
Chociaż w tym drugim przypadku pewnie bym miał ubaw

Nie daję piw fantastico.
Zgłoś
Sosvill 2014-10-02, 15:28
nie bili brawo, bo biję się brawo kiedy się ląduję, tumany....:/
Zgłoś
think666 2014-10-02, 15:34
Chcący czy niechcący pilot musi uważać żeby mu podwozie jaj nie przygniotło.

"drodzy userzy, jeśli wasz humor jest tak krótki jak długość waszych penisów, szczerze ubolewam."
Jacy moderatorzy tacy userzy.
Zgłoś
Endiegs 2014-10-02, 15:38
Ale ciąg musiał być, żejapierdole.
Zgłoś
dzako2 2014-10-02, 15:44 11
Panowie,
Przeciągnięcie- wystapi ono jeżeli samolot nie będzie miał siły nośnej z powodu np.utraty prędkości.
Przy starcie 747 jak i inne maszyny mają klapy wychylone na maxa więc ryzyko przeciągnięcia jest minimalne.
Wraz ze wzrostem prędkości maszyny kąt nachylenia klap zmniejsza się stopniowo aby finalnie były one w położeniu równoległym do skrzydeł. Jak kolega zauważył pilot celowo macha skrzydłami żegnając się z obsługą naziemną.
Do tego nie miał kto srać w środku gdyż maszyna oddana prawdopodobnie została dopiero co do użytku (skoro startuje z everet) dla przewoźnika CARGO LUX więc poza załogą na pokładzie może być jedynie ładunek. A skoro startuje z bazy Boeinga to na pokładzie poza załoga prawdopodobnie nie było ładunku, więc lekki zachowuje się zupełnie inaczej.

TAK, jestę ekspertę

Sosvill napisał/a:

nie bili brawo, bo biję się brawo kiedy się ląduję, tumany....:/

W ogóle nie bije się braw przy normalnym niczemu nie zagrażającym lądowaniu. Robią tak głównie POLACY nie wiedzieć czemu.
Nigdy nie spotkałem się z podobnym zachowaniem w żadnych liniach lotniczych. Jedyna taka sytuacja miewa miejsce jeżeli ląduje się awaryjnie a pilot uratuje pasażerów od stresu lub uszczerbku na zdrowiu. Więc nie mów, że ktoś jest tuman skoro nie masz dostatecznej wiedzy na ten temat......
Zgłoś
GloomyUndertaker 2014-10-02, 15:55
Nikt tam kurwa nie bił braw bo to samolot firmy kurierskiej tumany. Patrz logo na lotce pionowej. bA potem się rozpieprzy i będzie "Cast away 2"

Nie ma niemoralnych propozycji. Są tylko nieumiejętnie formułowane zachęty.
Zgłoś
Szczam_na_Zakrystii 2014-10-02, 16:01 4
Mondus napisał/a:

Nikt tam kurwa nie bił braw bo to samolot firmy kurierskiej tumany. Patrz logo na lotce pionowej. bA potem się rozpieprzy i będzie "Cast away 2"

A nie na stateczniku pionowym przypadkiem?

Nie daję piw fantastico.
Zgłoś
ProVVe 2014-10-02, 16:09 1
Zrzucałbym "balast" przy pierwszym przechyleniu... Bo na dwóch uspokajaczach miałem blisko panike podczas lotu. Po takiej przygodzie wychodze z drzwiami...

Ola gringo
Zgłoś
rosiu18 2014-10-02, 17:14
@dzako2
Hmm nie tylko polacy tak robią, gdy leciałem z Wiednia i do Wiednia również wszyscy w samolocie klaskali.
Zgłoś
kobietynierobiąkupy 2014-10-02, 17:15 9
Znajomy za parę dni pierwszy raz będzie leciał samolotem i ma pewne obawy. Koniecznie muszę mu to pokazać.
Zgłoś
hardowski 2014-10-02, 17:32
fyff napisał/a:

Lot dostawczy 747-8F, machaniem skrzydłami piloci żegnają się z Everett.

Mam nadzieję, że nie wieźli szkła, chociaż w sumie...
Zgłoś
Lyck 2014-10-02, 18:03
Ok troche po czasie komentuje, ale nie bili brawa, bo to samolot CARGO czyt. transportowy, na dowód zwródźcie uwage, że jest tylko pare okien, dalej ich nie ma...
Zgłoś
nanab 2014-10-02, 18:14
SzySzeQ napisał/a:

Jestem ekspertem.
Pilot zrobił to umyślnie (zaraz po oderwaniu od ziemi widać ruch lotek na skrzydłach obok kadłuba po lewej aby go przechylić)

Zaraz przy kadłubie lotki?
Zgłoś
Szczam_na_Zakrystii 2014-10-02, 18:18
nanab napisał/a:

Zaraz przy kadłubie lotki?

Z tego co ja widzę napisał obok a nie przy...

Nie daję piw fantastico.
Zgłoś
biedronx 2014-10-02, 18:48
Bili brawoo

Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów