📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
26 minut temu
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
dzako2 napisał/a:
W ogóle nie bije się braw przy normalnym niczemu nie zagrażającym lądowaniu. Robią tak głównie POLACY nie wiedzieć czemu. Nigdy nie spotkałem się z podobnym zachowaniem w żadnych liniach lotniczych.
E tam, jak wracałem z Rzymu do Brukseli liniami SN Brussels Airliines, namówiłem parę osób (Greka, Włoszkę, Polaka, parę Belgów i coś tam jeszcze), żeby klaskali gdy wylądujemy. Zaklaskali i nie wiedzieć czemu, cały samolot się dołączył. Fajnie było, innym też się spodobało, także nie wiem co w tym złego. Najpierw chodziło mi o to, żeby narobili wiochy, ale widać, że im się spodobało. Później się okazało, że wiele nacji tak postępuje i że generalnie klaska się, żeby podziękować pilotom za lot i bezpieczne lądowanie. Taki zwyczaj po prostu, choć wydaje się niektórym zaściankowy, wynika bardziej z dobrych intencji.
Jak ktoś tu już wspomniał, lot na pusto (delivery) do linii
i do tego cargo (zamiast siedzeń- przestrzeń ładunkowa)
i do tego cargo (zamiast siedzeń- przestrzeń ładunkowa)
1.Polacy bija brawo dla pilota w podziękowaniu za bez problemowy lot
2.To jest boeing 747-400 F Cargo nie widać dokładnie (Cargo oznacza przewóz ładunków , dostarczane zresztą przez najdłuższe ładowarki świata ale to nie jest akurat ważne)
3.Macha na boki prawdopodobnie sprawdzając skuteczność stateczników podczas lotu (a nie podstawowe tylko z ziemi)
4.Samolot należy do CargoLux
jeżeli chcecie więcej informacji które można dostrzec piszcie
(btw.Tak jarają mnie samoloty)
2.To jest boeing 747-400 F Cargo nie widać dokładnie (Cargo oznacza przewóz ładunków , dostarczane zresztą przez najdłuższe ładowarki świata ale to nie jest akurat ważne)
3.Macha na boki prawdopodobnie sprawdzając skuteczność stateczników podczas lotu (a nie podstawowe tylko z ziemi)
Szczam_Do_Zlewu napisał/a:
A nie na stateczniku pionowym przypadkiem?
Ciebie starzy zrobili przypadkiem.
Ja tam pierdole te wszystkie samoloty wyjebane mam nie latam wolę jeździć po ziemi ewentualnie płynąć jakimś statkiem
Założę się, że pewnie sobie piloci polewali i któryś puknął w wolant i stąd ta cała sytuacja
Kolego mylisz pojęcia
Brawa to Polacy biją po wylądowaniu
Natomiast podczas startu chórem krzyczą " ALE ODLOT !!! "
Brawa to Polacy biją po wylądowaniu
Natomiast podczas startu chórem krzyczą " ALE ODLOT !!! "
Ja pamiętam tylko:
-Passengers, we're unallowed to land at this moment.
Our plane is not prepared for such a landing equipment.
Keep yourself calm and wait for the instructions.
Zgadnijcie ile osób postanowiło "wait for the instructions"?
-Passengers, we're unallowed to land at this moment.
Our plane is not prepared for such a landing equipment.
Keep yourself calm and wait for the instructions.
Zgadnijcie ile osób postanowiło "wait for the instructions"?
Polacy biją brawo bo dla nas latanie to jakieś wow jest. W stanach gdzie latanie jest naprawdę powszechniejsze, choćby ze względu na odległości między duzymi miastami (także wygodnictwem i dobrymi ofertami) loty to coś normalnego. Nikt nie klaszcze bo taka jest robota pilota żeby wystartować i wylądować.
To tak jakby cały autobus klaskał kierowcy kiedy ten stanie na pętli...
No ludzie zastanówcie się trochę...
To tak jakby cały autobus klaskał kierowcy kiedy ten stanie na pętli...
No ludzie zastanówcie się trochę...
LikeThis napisał/a:
1.Polacy bija brawo dla pilota w podziękowaniu za bez problemowy lot
Nie masz do końca racji:
PKT 2. Jest to akurat BOEING 747-8F Cargo a nie 747-400. 747-400 to starszy model, który już nie jest produkowany, a zastąpiły go 747-8F oraz 747-8i
PKT 3. BZDURA- macha na pożegnanie używając lotek zwanych AILERONS, statecznikiem (RUDDER) nie można przechylać samolotu na boki, a jedynie przy jego pomocy wychylać kąt natarcia LEWO / PRAWO (robi się tak np.lądując przy tzw. CrossWind czyli wietrze wiejącym poprzecznie do osi pasa) - poczytaj troszkę o awionice, a nie pisz takich rzeczy, bo są ludzie co to czytają i po co mają Cię mieć za niewyedukowanego...
Jeżeli ktoś chciałby więcej FAKTÓW zapraszam
Tak, jestę ekspertę
Pilot polał się kawą w 12 sekundzie; widać jak daje lotkami w lewo potem w prawo bo parzy. Potem temperatura spada i uspokaja lot.
Z klaskaniem w samolocie spotkałam się także na trasie Dortmund-Cluj Napoka. Na pokładzie byli głównie Rumuni.
Co ciekawe Polacy zaczynają klaskać w momencie, kiedy podwozie dotknie ziemi. Rumuni zaczęli klaskać dopiero kiedy samolot się zatrzymał
Co ciekawe Polacy zaczynają klaskać w momencie, kiedy podwozie dotknie ziemi. Rumuni zaczęli klaskać dopiero kiedy samolot się zatrzymał
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów