Był np. niejaki Aleksiej Mariesjew; zestrzelili go, z poranionymi nogami udało mu się wrócić do swoich ale miał już tak paskudne zakażenie że obie nogi trzeba było uciąć — i zamiast renty wojskowej jak w normalnych krajach, powiedzieli mu że pewnie dezerter, i może albo kontynuować jako pilot, albo iść na śmietnik żebrać.
2 błąd: kurczowo trzymał sie do końca i go zassało pod ciuchcię, gdyby sie puscił od razu to by sie po prostu przewrócił (być moze skończyłoby sie ciężkim potłuczeniem albo utratą zycia od uderzenia pustym baniakiem o beton ale nogi miałby całe)
Nie, nie powiedzieli.
Dobra renta do końca życia
Chuj nie renta chyba nie masz bladego pojęcia co piszesz. Wypadek przy pracy z winy pracownika, przy okazji rażąco złamał przepisy bezpieczeństwa. Kolej sama w sobie nie ma litości jeśli o przepisy chodzi. A tym bardziej u sowietów.
Był np. niejaki Aleksiej Mariesjew; zestrzelili go, z poranionymi nogami udało mu się wrócić do swoich ale miał już tak paskudne zakażenie że obie nogi trzeba było uciąć — i zamiast renty wojskowej jak w normalnych krajach, powiedzieli mu że pewnie dezerter, i może albo kontynuować jako pilot, albo iść na śmietnik żebrać.
A masz może jakieś sensowne informacje? Kiedyś o tym czytałam, ale teraz coś nie mogę znaleźć czego innego niż propaganda jaki to on gieroj i samyj odważnyj.Nie, nie powiedzieli.
Tego że bez nóg latał dobrze i szwabów zestrzeliwywał nie neguję; sowieci zawsze dodawali zestrzeleń wszystkim których propaganda stawiała na świeczniku więc dokonania Mariesjewa mogą być zawyżone ale tu informacji nie mam — więc pewnie przynajmniej coś tam zdziałał.
Neguję zaś to że po tym jak ledwo przeżył, zgłosił się na ochotnika ponownie. Podobnie jak obecnie, mało kto dobrowolnie chciał wystawiać się na strzały. Oczywiście na poparcie mam tylko artykuł który kiedyś tam czytałam, ale bez jakichś dodatkowych informacji wierzę raczej w ów artykuł a nie oficjalną hagiografię.
Chuj nie renta chyba nie masz bladego pojęcia co piszesz. Wypadek przy pracy z winy pracownika, przy okazji rażąco złamał przepisy bezpieczeństwa. Kolej sama w sobie nie ma litości jeśli o przepisy chodzi. A tym bardziej u sowietów.
Jebie mnie, co piszę. Nie unoś się
Dobra renta w Rosji? Włącz mózg
Łukasz, zaruchaj coś w końcu.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów