Niemały.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@tomaner
NIe wiem stary ile się tankuje do takiego bydlaka, ale jego dwa silniki łykają ok. 200 TON na dobę paliwa ciężkiego (Pisze o tym 400 metrowcu, ktory przewinal sie tutaj w komentarzach).
NIe wiem stary ile się tankuje do takiego bydlaka, ale jego dwa silniki łykają ok. 200 TON na dobę paliwa ciężkiego (Pisze o tym 400 metrowcu, ktory przewinal sie tutaj w komentarzach).
Nie wiem ile czasu tankują ten kontenerowiec ale na moim statku (190x26 40.000DWT) trwało to kilkanaście godzin ale jest pewien haczyk, statki rzadko tankuje się do pełna. Chodzi o kasę i możliwość przyjęcia więcej ładunku. Lepiej dotankować gdzieś gdzie jest tanio np. Gibraltar. U mnie spalanie na godzinę przy 100RPM to 1tona (silnik 7500 KW), na tym Mearsku kilkakrotnie więcej, mają potęzniejsze silniki i lubią zasuwać
Mnie zawsze ciekawiło, że takie kolosy 400metrowe można rozładować w kilka/kilkanaście godzin.
Mnie zawsze ciekawiło, że takie kolosy 400metrowe można rozładować w kilka/kilkanaście godzin.
DLS napisał/a:
@tomaner
200 ton! hmm.... rok picia
BTW: niezły pijaczek
rister napisał/a:
Płyniesz po kraby?
Darki72 napisał/a:
Co Ty robiles tak wysoko, uciekles przed krabami?
Wytłumaczcie mi o chuj chodzi z tymi krabami i BongManem?
Przewożę takie na co dzień, na naczepie oczywiście bo nie jestem maszynistą (docierają na bazę na wagonach kolejowych). Zastanawiam się czasami czy ten którego akurat wiozę nie leżał przypadkiem kilka lat na dnie jakiegoś akwenu (zdarza się że wyłowione "puszki" trafiają z powrotem w obrót).
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów