18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 14 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:26
p................k 2021-03-04, 8:00
Ostrovsky napisał/a:

Nie o taką polskę walczyli nasi przodkowie

ale kurwa przegrali więc mamy to co mamy
Zgłoś
s................l 2021-03-04, 9:54
AyCaramba napisał/a:

Opłata targowa weszła w życie w 91 roku tak że ten... Handel uliczny bez zezwolenia jest zakazany wszędzie tak że nie pierdol że to wina narastającej biurokracji.

forsal.pl/artykuly/566604,handel-na-ulicy-to-wykroczenie-wchodzi-nowe-prawo.html

na ulicy już dawno nie można handlować, poza bazarami, które już praktycznie nie istnieją, więc sam nie pierdol. Teraz albo masz sklep, albo się bujaj. Żyj dalej w "wolnym"kraju u rozwiniętym w pizdę społeczeństwie niewolników i debili, płacących za wszystko co się da, najlepiej podwójny podatek.

Mejka napisał/a:

Dokładnie.
W dodatku chyba jest jasne z czyjej kieszeni ten pierdoła bierze zasiłek?
satariel? Czy rozumiesz jak działa panstwo?

z twojej starej kieszeni, handlować na ulicy od 2011, poza miejscem wyznaczonym przez gminę, których już praktycznie nie ma. Albo masz sklep, albo wypierdalaj.
Zgłoś
C................s 2021-03-04, 10:15 3
satariel napisał/a:

na ulicy już dawno nie można handlować, poza bazarami,

Przeciez to napisałem

satariel napisał/a:

poza bazarami, które już praktycznie nie istnieją

W każdym większym mieście jest przynajmniej kilka bazarów i ryneczków

satariel napisał/a:

Żyj dalej w "wolnym"kraju u rozwiniętym w pizdę społeczeństwie niewolników i debili, płacących za wszystko co się da, najlepiej podwójny podatek.

Piękne. Od ilu lat tu mieszkasz, i dlaczego jeszcze nie wyjechałeś do jakiegoś innego kraju bez podatków? Jak dużo korzystasz z dróg, chodników, paków, z opieki medycznej, z ochrony policji czy straży miejskiej. Jak ci się chata zapali to dzwonisz po straż czy masz wyjebane na podatki i przywileje z nich płynące? A może zadzwonisz po innego dzbana co też ma wyjebane na jakiekolwiek przyjęte opłaty?
Zgłoś
s................l 2021-03-04, 10:18 1
AyCaramba napisał/a:

Przeciez to napisałem
W każdym większym mieście jest przynajmniej kilka bazarów i ryneczków
Piękne. do jakiegoś innego kraju bez podatków? Jak dużo korzystasz z dróg, chodników, paków, z opieki medycznej, z ochrony policji czy straży miejskiej. Jak ci się chata zapali to dzwonisz po straż czy masz wyjebane na podatki i przywileje z nich płynące? A może zadzwonisz po innego dzbana co też ma wyjebane na jakiekolwiek przyjęte opłaty?

Bardzo mały procent z tego co mówisz na to wszystko idzie. Większość wpierdala biurokracja. Nie wyjadę, bo tutaj się urodziłem. Niestety
Zgłoś
p4nk1 2021-03-04, 21:03 1
satariel napisał/a:

Bardzo mały procent z tego co mówisz na to wszystko idzie. Większość wpierdala biurokracja. Nie wyjadę, bo tutaj się urodziłem. Niestety

Spróbuj zarządzać 10cio osobową firmą nie ponosząc żadnych kosztów. Potem wyobraź sobie korporację, która zatrudnia 38 milionów pracowników i nie ponosić kosztów zarządzania, przy czym każdy oczekuje jak najlepszych warunków pracy i życia i jest roszczeniowy jak teściowa, a Ty nie możesz go zwolnić, nawet jak jest bezproduktywny. Zamiast wychodzić na ulicę, spójrz w lustro i zapytaj "Jak mogę pomóc, żeby wszystkim żyło się lepiej", a nie wychodzić na ulicę, produkować koszty bez zysków i krzyczeć Wyp***** i **** ***.

Jak nie chcesz wyjechać tylko dla tego, że "niestety się tu urodziłeś" to Twój paszport to niestety, ale tylko obsrany papier, a Ty siedzisz w swoim osranym comfort zone. Czemu?
Zgłoś
a................p 2021-03-04, 22:08
AyCaramba napisał/a:

Przez same uregulowanie legalne/nielegalne mamy lepszą jakość towarów o czym pisał ktoś wyżej, SM jest opłacana nie tylko z tego, jak pisałem wcześniej wszystko idzie do gara zwanego budżetem.

A gówno prawda. Jakość zależy od ceny, możesz kupić jaki chcesz chłam made in China na Allegro, to dlaczego nie na ulicy? Oczywiście, że budżet to różne przychody i wydatki ale w praktyce administracja publiczna mnoży niepotrzebne koncesje i opłaty po to żeby przyjąć kolejną ciotkę do urzędu gminy albo kuzyna do straży miejskiej. Aparat urzędniczy w Polsce mamy przerośnięty i stąd tyle durnych opłat i podatków. Jeszcze się chyba nie zdarzyło od upadku komuny żeby w którymś roku ubyło urzędników. Zawsze jest ich więcej i więcej. Po co?

AyCaramba napisał/a:

A taki cwaniaczek z zabawkami na placu w turystycznym mieście potrafi w sezonie zarobić więcej niż ja.

A skąd wiesz? Tak dobrze znasz tą branżę? A może jesteś jednym z tych lewicowych idealistów, których tak boli wszelka niesprawiedliwość i nierówności, a którzy jednocześnie gardzą tymi prymitywnymi cwaniaczkami co chcą zarobić parę złotych bo trudno ci sobie wyobrazić, że ktoś może nie mieć stałej pracy w korporacji albo urzędzie i pensji co miesiąc? Tak się często składa, że te cwaniaczki to ludzie wypluci przez system, o których lewica powinna czasem pomyśleć, zamiast nimi gardzić.

AyCaramba napisał/a:

Urzędasy też płacą podatki. pracują legalnie w machinie zwanej państwem. Tu widzimy cwaniacki margines. którego nie stać na legalizację handlu ale stać na telefon z kamerką.

I to jest kolejny absurd - podatki i składki od pensji wypłacanej z zebranych podatków. Po co? Żeby generować dodatkową pracę dla kolejnych urzędasów zajmujących się ich obliczaniem i ściąganiem? W Niemczech sfera budżetowa nie płaci podatków, w Polsce też tak kiedyś było ale w latach 90-tych jakiś geniusz wymyślił "ubruttowienie dochodów" budżetówki.

A na jakiś telefon z kamerką stać każdego, więc wyluzuj poślady.
Zgłoś
robert59 2021-03-04, 22:41
sensualna napisał/a:

no jak nie miał pozwolenia to co w tym dziwnego?

Dokładnie tak jest !!! Prowadzi dziad handel w miejscu niedozwolonym, mniemam, że bez zgodnej z prawem działalności i ma kurwa pretensję, że ludzie wykonują swoje obowiązki do których zostali powołani! Spieprzaj dziadu i nie wyzywaj strażników tylko się ogarnij!!!
Zgłoś
Andrzejas 2021-03-05, 12:51
Mam w dupie, kto tu ma rację. Jebać straż miejską, aż dupy im popękają! Tego aferanta z tym szpejem też możecie wyjebać. Zwisa mi on.

Quae nocent, docent
Zgłoś
s................l 2021-03-05, 12:58
p4nk1 napisał/a:

Spróbuj zarządzać 10cio osobową firmą nie ponosząc żadnych kosztów. Potem wyobraź sobie korporację, która zatrudnia 38 milionów pracowników i nie ponosić kosztów zarządzania, przy czym każdy oczekuje jak najlepszych warunków pracy i życia i jest roszczeniowy jak teściowa, a Ty nie możesz go zwolnić, nawet jak jest bezproduktywny. Zamiast wychodzić na ulicę, spójrz w lustro i zapytaj "Jak mogę pomóc, żeby wszystkim żyło się lepiej", a nie wychodzić na ulicę, produkować koszty bez zysków i krzyczeć Wyp***** i **** ***.
Jak nie chcesz wyjechać tylko dla tego, że "niestety się tu urodziłeś" to Twój paszport to niestety, ale tylko obsrany papier, a Ty siedzisz w swoim osranym comfort zone. Czemu?

Korporacje akurat radzą sobie lepiej od państwa, ponieważ są prywatne. Mało tego, korporacje już kupiły sobie polityków w USA, poczytaj o "legalnej łapówce". Mogą lobbować przez polityków co chcą i jest to zgodne z prawem. Od zawsze wiadomo było, że wszystko co państwowe działa na pół gwizdka, żeby nie powiedzieć chujowo, a pieniądze są rozkradane.
Państwo i przerost biurokracji i złodziejstwo już dawno sparodiował Monty Python, ale za inteligentne to dla ciebie chyba, jak tak bardzo bronisz tego aparatu, który tak bardzo "dobrze" dla nas chce. Wszystko ma swoje granice, a skrajność właśnie zaczyna być przekraczana, do momentu aż znowu wszystko pierdolnie i tak w koło macieju.
Zgłoś
Smokw 2021-03-05, 13:11 1
DzidaZawodnik napisał/a:

A dlaczego mieliby sprzedawać tylko ci co dali łapówkę? Kurwa sami komunisci bez pojeci ana tym portalu. Najlepiej, żeby urzędnik decydował czy ludzie chcą tego co on sprzedaje i za ile chcą to kupić. Kurwa jesteście jebanymi niewolnikami bez własnego zdania. Urzędnik ma o wszystkim za was decydować. Żałosne czerwone robactwo.

Nienawidzę komunizmu, ale ci się coś pokręciło. Najważniejsza jest równość wobec prawa i wolność jednostki, oraz społeczeństwa. Ten tutaj to właśnie taki socjopata co na wszystkich ma wyjebane. Ja jak chce handlarzy to idę na targ, a nie handlarze ustawiają mi się w parku, na deptaku na ścieżce rowerowej, przed zabytkami, że nawet nie można fotki strzelić. Ma być porządek, a nie anarchistyczna popelina. Więc wybacz, ale to Ty myślisz jak lewak i to ten skrajny z takim "A" w kółeczku.

syulung napisał/a:

pozwolenia?!? jebni sie w dekiel niewolniku. nie pozwalam ci żyć, więc idż skocz z mostu.

No następny mieszkaniec squota. Spadaj na drzewo lewaku.
Zgłoś
dominator76 2021-03-06, 22:52
sensualna napisał/a:

no jak nie miał pozwolenia to co w tym dziwnego?

ano nie mogą zrobić konfiskaty ogólnie Straż Wiejska moze Ci chuja zrobić jak pozwolisz.

nie wszyscy muzułmanie to terroryści ale wszyscy terroryści to muzułmanie.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów