Kaprys napisał/a:
Ciśnij na materiał z monitoringu. Niby nic nie widzą, ale jednak kurwa wszystko zobaczą. Ja kiedyś zawracałem na zakazie, a nawet nie wiedziałem, to zaraz niebiescy za mną, bo dostali zgłoszenie z operatora kamery, która była na następnym skrzyżowaniu. Lekko 150m dalej. 5 punktów i widełki 50-500zł. Dostałem 50, i punkty. Policjanci byli naprawdę spoko, mówili mi, że oni to by oleli tą sytuację, bo niemal zero ruchu, a ja z innego miasta i wytłumaczyłem, że pojebałem ulice, za wcześnie skręciłem, i chciałem wrócić na właściwą. No ale jest nagrane i oni MUSZĄ mnie ukarać, bo konsekwencje służbowe. Dostałem najniższy możliwy mandat. Bez proszenia, błagania, rozmowa między ludźmi. Odniosłem wrażenie, że sami byli wkurwieni, że musieli podjąć interwencję
Ale ja nie ciśnę na ten materiał, bo wiele razy miałem podobne sytuacje gdzie sam uważałem ze mandat będzie trzeba zapłacić albo stracić prawko. Problemem jest ta pierdolona straż miejska, która nie wiedzieć po co jest (przed nagraniem filmu jeszcze w miare czułem potrzebę ich obecności w postaci ganiania za rzucenie papierka). Na monitoring nie ma co cisnąć bo to i znajomiści nie pomogą niestety jak się przekonałem.
W tej sytuacji podobno nie ma żadnego nagrania, ale podejrzewam, że w momencie sprawy cywinej nagranie nic by nie pomogło.. MAFIA MUSI ZARABIAĆ!
Loaloa napisał/a:
Mogli ci masaż nerek zafundować, to byś teraz na intensywnej terapii odpoczywał, a nie mądrzył się na sadolu.
Podziwiam kolegę, taki twardy jesteś. Prawdziwy interneroywy hejter. PROPSY! Sprzedaną nerkę kiedyś też wrzucę, ale w swoim czasie.
Bardzo wszystkich prosze żeby to nagranie dosięgnęło jak największej liczby osób. Zależy mi żeby każdy widział jak działa ten chujowaty aparat zwany strażą miejską i nie boję się słów w ich stronę, bo oskarżenia (z mojej strony) pewnie w ciągu miesiąca wyjdą.