18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 6 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:26
Sylarr 2013-07-14, 18:20 9
Mówcie co chcecie, ale pomijając już istnienie Boga lub jego wyobrażenie to Świadkowie Jehowy są najbardziej poukładani w swoich wierzeniach i faktycznie się do nich stosują - jeżeli nie to są wyrzucani (oczywiście z możliwością powrotu), a katolik pójdzie jednego dnia złamie zasady swojej religii, a drugiego dnia jest w kościele.

Niech się prostuje nieszczęść splot
I niechaj drżą moskiewskie karły.
Hańba wierzącym w Sierp i Młot,
Chwała za niepodległość zmarłym.
Zgłoś
Dzolokrak 2013-07-14, 21:45 3
UltorMatrix napisał/a:

Świadek Jehowy zapukał do mnie ostatnio i spytał czy nie chcę wpuścić Jezusa do domu.
- Jezus może wejść - Stwierdziłem - ale Ty wypierdalaj.

Świadkowie Jehowy tak nie mówią, tak mówi Katolicki Ruch nowego życia, ruch kościelny, oni mówią by przyjąć Chrystusa do swego domu. także nie gadaj głupot !!

A jak ktoś nie chce by Świadkowie do Niego przychodzili to wystarczy powiedzieć "Nie życzę sobie by Świadkowie Jehowy nie przychodzili, kategorycznie zabraniam"
I nie będą przychodzić przez najbliższe 10-20 lat...

Skąd wiem? Bo sam jestem Świadkiem Jehowy już wiele lat:)
i tak lubie sadola
Zgłoś
Markal 2013-07-15, 0:36
Ja pierdolę.... ile piw. Za pojechanie po Świadkach w tak prymitywny sposób ?
Rozumiem, że kawały tutaj powinny zawierać tzw. "czarny humor". Może "czarny" jest ale na pewno nie "humor" i nie rozumiem jak trzeba być tępym żeby się z tego śmiać.
Jeśli zaś chodzi o samych Świadków to prawda jest taka, że zamiast siedzieć z jajami przed TV, kompem, pijąc piwo i ogólnie się opierdalając to chodzą od domu do domu chociaż nikt im za to nie płaci i mogę się założyć, że często nawet nie mają na to ochoty. Zwłaszcza spotykając ludzi takich jak autor tego "kawału". I robią to dla Was, bo myślą, że to właśnie ich religia podoba się Bogu. Mniejsza o to czy istnieje czy nie. Chcą dla Was jak najlepiej i będą przychodzić. Będą dawać Wam "następną szansę". Bardzo chcą żebyście żyli wiecznie chociaż wcale Was nie znają. A Wy, głupcy, nie potraficie nawet okazać najprostszej życzliwości. To jest takie trudne ? Nie ważne czy wierzycie czy nie.
Zgłoś
zibilp 2013-07-15, 0:45
Markal napisał/a:

[...] to chodzą od domu do domu chociaż nikt im za to nie płaci i mogę się założyć, że często nawet nie mają na to ochoty[...]

heh.. dobre sobie. nawet nie zdajemy sobie sprawy jak mało o ich pozornie niewinnej, a jakże, religii wiemy
Zgłoś
Markal 2013-07-15, 0:55
@zibilp a co w tym złego lub groźnego ?
Zgłoś
zibilp 2013-07-15, 0:57
nie mówię, że to coś złego itd, tylko niech mi nie pieprzą głupot, że za darmo tak chodzą..
Zgłoś
Markal 2013-07-15, 1:12
Mogę Cię zapewnić, że za darmo. Tzn. nie dostają za to nic materialnego, tylko obietnicę życia wiecznego. Dla nich to ma największą wartość i jeśli jakieś życie po śmierci rzeczywiście istnieje to chyba mają rację. Cóż Ci po bogactwie które uzbierasz na ziemi ? Będziesz mógł popatrzeć sobie na ładną kolekcję banknotów, samochodów, domów, jachtów ale na koniec i tak będziesz srał pod siebie i trafisz do piachu.
Zgłoś
zibilp 2013-07-15, 1:22 2
Do piachu, jak każdy zresztą. Dlatego uważam, co mam pełne prawo, że nie ma życia po śmierci i żyję w taki sposób, jaki chcę. W dupie mam filozofie jednych, drugich i trzecich, przepraszam, jeśli obrażam Cię swoją postawą wobec innych, ale bez obrazy - to co myślisz o mnie to też mam w dupie
'kici kici, skurwysynu'
Zgłoś
Markal 2013-07-15, 1:37 1
W moim pierwszym komentarzu próbowałem tłumaczyć pewne zachowanie bez względu na to w co kto wierzy. Nie wiem na ile mi się to udało. Nie zamierzam przekonywać kogokolwiek do ich wiary. Każdy ma prawo wyboru i szanuje Twoje poglądy. Jeśli chowanie w odbycie wszystkiego, filozofii innych, mojej o Tobie opinii jest Twoją drogą do szczęścia to muszę Ci powiedzieć, że cieszy mnie to. Fajnie, że jesteś szczęśliwy. Chodziło mi tylko o jakieś "ludzkie odruchy". Jeśli ktoś się do Ciebie zwraca to kazanie mu "wypierdalać" nie jest ani niczym miłym, ani nie wskazuje na chociaż przeciętny poziom kultury. Uważam, że każdemu należy się szacunek. Wiem, masz to w dupie. Piszę to, bo włączyłeś się do dyskusji.
Zgłoś
zibilp 2013-07-15, 1:45 1
Trochę odbiegliśmy od tematu.. No tego akurat nie mam w dupie. Poglądy poglądami, ale kultura musi być. Nigdy nie zwróciłem się (na trzeźwo) do nieznajomego w ten sposób. Szacunek działa w dwie strony.
A jeśli chodzi o tych z kociej.. Lubie z nimi rozmawiać, ale na temat religijne są trochę mało obeznani. Jak katolicy, Ci też tyle krzyczą a gówno wiedzą, bo w dupie byli. Nie ma boga i chuj. Amen
Zgłoś
Markal 2013-07-15, 2:03 1
Myślę, że nie powinno się tak generalizować. To tak jak w szkole, jedni przykładają się do nauki bardziej, drudzy mniej ale nie oznacza to, że w szkole niczego się nie uczymy. Możliwe, że nie natrafiłeś na osoby które mają większą wiedzę. Ja osobiście rozmawiałem z mężczyzną który nie tylko miał niewyobrażalnie większą wiedzę na temat religii ode mnie. Mówił mi nawet jakie słowa hebrajskie i greckie użyto w oryginalnych pismach i tłumaczył opisowo co znaczą. Ale też dorównywał mi wiedzą związaną z teorią ewolucji, zasadą antropiczną i innymi pojęciami z fizyki. Katolicy akurat stworzyli wiarę nielogiczną którą sami nie potrafią wyjaśnić i każą wierzyć na słowo, ich słowo.
Tak jak i Ty uznałem, że Bóg nie istnieje. Przez pewien czas dopuszczałem jego istnienie do odpowiedzenia na pytania: co było przed wielkim wybuchem? co wywołało wielki wybuch? Ale to był bardziej Bóg-zapchajdziura. Później zrozumiałem to dzięki tak prostym rzeczom jak efekty relatywistyczne. Co było przed wielkim wybuchem ? To proste... nic. Czas stał w miejscu. Trochę się chyba za bardzo rozgadałem na temat swoich poglądów, a chyba to nie jest odpowiednie miejsce. Musicie mi to wybaczyć przez wzgląd na późną porę. Jeśli chcesz @zibilp pogadać na takie tematy to napisz do mnie na PW.
Zgłoś
I................o 2013-07-20, 10:30 1
kemcia napisał/a:

Skoro jezus jest wszędzie, a kościół jest jego przedstawicielem, to czy mogę wystawić kościołowi proces o naruszenie prywatności?

Oczywiście, składasz podanie do urzędu, przyjeżdżają panowie w białych kaftanach i zabierają cie do izolatki na obserwacje.

Markal napisał/a:

Ja pierdolę.... ile piw. Za pojechanie po Świadkach w tak prymitywny sposób ?
Rozumiem, że kawały tutaj powinny zawierać tzw. "czarny humor". Może "czarny" jest ale na pewno nie "humor" i nie rozumiem jak trzeba być tępym żeby się z tego śmiać.
Jeśli zaś chodzi o samych Świadków to prawda jest taka, że zamiast siedzieć z jajami przed TV, kompem, pijąc piwo i ogólnie się opierdalając to chodzą od domu do domu chociaż nikt im za to nie płaci i mogę się założyć, że często nawet nie mają na to ochoty. Zwłaszcza spotykając ludzi takich jak autor tego "kawału". I robią to dla Was, bo myślą, że to właśnie ich religia podoba się Bogu. Mniejsza o to czy istnieje czy nie. Chcą dla Was jak najlepiej i będą przychodzić. Będą dawać Wam "następną szansę". Bardzo chcą żebyście żyli wiecznie chociaż wcale Was nie znają. A Wy, głupcy, nie potraficie nawet okazać najprostszej życzliwości. To jest takie trudne ? Nie ważne czy wierzycie czy nie.

Nie wiem czy wszyscy tak jak np. kolega komentarz wyżej od Ciebie, ale dla mnie ktoś kto chodzi po domach, pierdoli o jakiś końcach świata, i w dodatku znieważa Bogurodzice na każdym kroku nadaje się tylko na pohybel. Poza tym znam kilku Świadków Jehowy osobiście, i oni zachowują się jak pojeby do kwadratu, jak byś zmieszał żyda, murzyna i satanistę w jedno. Oczywiście może tylko ja tak niefartownie trafiłem na tych pojebanych Świadków Jehowy którzy stanowią jakiś tam margines, ale to, że ludzie mają o nich takie zdanie a nie inne nie bierze się znikąd.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów