10-letnia Aurora zastanawiała się czemu samochody nie zatrzymują się na przejściach dla pieszych i jedyny wniosek do jakiego doszła to, że po prostu pasy na drodze są zbyt mało widoczne. IBM postanowiło coś na to zaradzić i zorganizowało eksperyment. Szkoda byłoby coś takiego wprowadzić - mniej wypadków ;/
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:54
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
W Polsce się nie przyjmie, cyganie od razu zapierdolą do domu taki 'nowy dywan'
No już, u mnie skrócili czas w jakim się latarnie mają świecić aby zaoszczędzić a oni chcą podświetlane pasy wprowadzić
Nie no ja jebie... Niektórzy nie mają jak sobie wody zagotować bo ich nie stać na prąd i gaz a tu kurwa ktoś świecące pasy wymyślił. Prawda jest taka, że 90% wypadków na przejściach spowodowane jest głupotą pieszych. Wyjdzie taka święta krowa przed samą maskę i jeszcze pretensje ma, że się z piskiem hamuje. Nie wiem jak jest w stanach, ale w Polsce NIE MOŻNA nagle się zatrzymać i ustąpić pieszemu bo stwarzamy tym samym tylko nie potrzebne zagrożenie. Kierowca MA OBOWIĄZEK puścić pieszego jeśli ten zrobił krok na zebrę. Jak mnie wkurwiają takie tępe dzidy, które z "grzeczności" zatrzymują się przed każdym przejściem jeśli tylko ktoś czeka by przejść na drugą stronę. Na szczęście wystarczy myśleć aby nie dać się przejechać na pasach. Ci drudzy, u których procesy myślowe wiążą się tylko z jedzeniem czy sraniem wyeliminują się sami Szkoda tylko, że kosztem niewinnych kierowców
Cytat:
Szkoda byłoby coś takiego wprowadzić - mniej wypadków ;/
a żeby Cię CHUJU auto potrąciło !
@Gwardek: co do zatrzymywania się przed pasami to też tak myślałem Teraz mam dzieci i sam jestem tą "tępą dzidą", która się przed pasami zatrzymuje jeżeli ktoś idzie (spoglądając najpierw w lusterko wsteczne). Innymi słowy - punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
@gwardek pokaż te dane z 90% wypadków matole. Wiem, że w Polsce kultura na drodze jest zerowa. Deszcz pada, śnieg, zimno w chuj, a takie kurwy jak ty, nie staną i nie puszczą ludzi. Jesteś pewnie typem gościa co też nie wpuszcza innych samochodów do ruchu kiedy mają pierwszeństwo, nawet jeśli tamte stoją w mega korku i utrudniają ruch, nie? Moim zdaniem [tylko] większość wypadków na pasach jest przez takich debili jak ty, którym wydaje się, że jak zapierdala, to zapierdala i nie spojrzy nawet na to co dzieje się na drodze. nie usprawiedliwiam debili, którzy wchodzą na pasy pod koła samochodu, wymuszając hamowanie. Dzisiaj szklanka na drodze, warunki przejebane, a mimo to u mnie wszyscy zapierdalają jak dzikie osły.
Wali mnie to ostrzeżenie, do debili czasem trzeba ostro, przez takich potem matki opłakują dzieci na drogach "tępe dzidy co zatrzymują się przed pasami" co za idiota, Boże...
Wali mnie to ostrzeżenie, do debili czasem trzeba ostro, przez takich potem matki opłakują dzieci na drogach "tępe dzidy co zatrzymują się przed pasami" co za idiota, Boże...
@Gwardek
A mnie wkurwiają tacy jak ty. Masz tonę blachy, która Cię chroni i zapierdalasz sobie przez pasy mało po stopach nie przejedziesz.
A mnie wkurwiają tacy jak ty. Masz tonę blachy, która Cię chroni i zapierdalasz sobie przez pasy mało po stopach nie przejedziesz.
Teraz ludzie zamiast patrzeć co dzieje się na ulicy przechodząc przez pasy, będą gapić się w ziemie.
IDEALNE KURWA !!
IDEALNE KURWA !!
"10-letnia Aurora zastanawiała się" tak kurwa, miliony ludzi nie wpadło na to, dopiero malutka Aurora wpadła na genialny pomysł i przypadkiem IBM był obok i podchwycił pomysł. Przecież tu nie chodzi o żadne bezpieczeństwo, o żadne wynalazki. Tu chodzi o reklamę IBM... ŻENADA
więcej świecących produktów pożerających prąd. A może by tak zamienić wzór "zebry" na jakiś inny i opatentować.. albo umieszczać reklamy
Chciałem napisać dłuższy post na temat tego genialnego pomysły. Skrócę: chuj to da.
Gwardek
To warszawiak tylko 1 z 10 tam się zatrzymuje i ustępuje bo reszcie się śpieszy chuj wie gdzie.
To warszawiak tylko 1 z 10 tam się zatrzymuje i ustępuje bo reszcie się śpieszy chuj wie gdzie.
Zgadzam się że należy się zatrzymać jak jest sznur samochodów i jest ciężko przejść, to wtedy też stanę i puszczę pieszych (sam sporo ostatnio spaceruję i to z wózkiem i dzieckiem ),
ALE no sorka, rozwalają mnie sytuacje i PSEUDO kulturalni kierowcy => jak jadą DWA samochody i później jest pusto, to mnie rozwala jak ten pierwszy samochód staje, przepuszcza pieszego, i dopiero rusza! To jest deczko nielogiczne i nieekologiczne! Bo raz że pieszy zaoszczędzi powiedzmy 10-20 sekund, to ile pójdzie paliwa na ponowne ruszenie dwóch samochodów (no i azbestu z hamulców, bo silnikiem się nie wyhamuje z reguły za takim "kulturalnym" kierowcem, który nie patrzy w lusterko...)? A jakby nie hamował ten pierwszy tylko przejechał to pieszy by sobie spokojnie przeszedł i nic się by nie stało jakby poczekał te paręnaście sekund dłużej (albo i nie dłużej, bo raczej poczeka aż stanie dany samochód, i dopiero wlezie na pasy...)...
ALE no sorka, rozwalają mnie sytuacje i PSEUDO kulturalni kierowcy => jak jadą DWA samochody i później jest pusto, to mnie rozwala jak ten pierwszy samochód staje, przepuszcza pieszego, i dopiero rusza! To jest deczko nielogiczne i nieekologiczne! Bo raz że pieszy zaoszczędzi powiedzmy 10-20 sekund, to ile pójdzie paliwa na ponowne ruszenie dwóch samochodów (no i azbestu z hamulców, bo silnikiem się nie wyhamuje z reguły za takim "kulturalnym" kierowcem, który nie patrzy w lusterko...)? A jakby nie hamował ten pierwszy tylko przejechał to pieszy by sobie spokojnie przeszedł i nic się by nie stało jakby poczekał te paręnaście sekund dłużej (albo i nie dłużej, bo raczej poczeka aż stanie dany samochód, i dopiero wlezie na pasy...)...
@ Do wszystkich, którzy się do mnie przyjebali.
Otóż oświadczam wam matoły, że nie jestem z Warszawy tylko z Lublina. Jeśli natomiast chodzi o moją kulturę jazdy, to nie mam sobie nic do zarzucenia a bałwany, które twierdzą iż powinienem się zatrzymać przed przejściem dla pieszych, jeśli tylko ktoś czeka na przejście, znaczy, że prawka to w rękach nie miał. Zróbcie najpierw prawko a potem bluzgajcie ;] Ahh tak byłbym zapomniał. Teraz gimbazjum będzie miało trudniej od 19 stycznia
Otóż oświadczam wam matoły, że nie jestem z Warszawy tylko z Lublina. Jeśli natomiast chodzi o moją kulturę jazdy, to nie mam sobie nic do zarzucenia a bałwany, które twierdzą iż powinienem się zatrzymać przed przejściem dla pieszych, jeśli tylko ktoś czeka na przejście, znaczy, że prawka to w rękach nie miał. Zróbcie najpierw prawko a potem bluzgajcie ;] Ahh tak byłbym zapomniał. Teraz gimbazjum będzie miało trudniej od 19 stycznia
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów