📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:51
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Abraxus napisał/a:
Wasza religia pozbawiona walki o nawracanie traci sens. Nie macie wtedy żadnego celu do realizacji.
Zresztą jest taka koncepcja mówiąca o tym, że ludzie pojmują świat w kategoriach konfliktu.
konflikt dobra ze złem,
konflikt biedy z bogactwem,
konflikt głupoty z mądrością,
kurwa nawet w komediach romantycznych jest konflikt - nawet jeżeli jest to tak bzdurny konflikt że ona go kocha, a on ją nie
Coś co nie jest konfliktem jest dla ludzi nudne jak flaki z olejem.
Zabrać wierzącym konflikt i faktycznie - ich religia przestaje mieć sens.
Sprzedam opla.
-Ernest Hemingway
Drugie zdanie.
Sprzedam opla.
My tylko oznajmiamy fakt, że nie ma żadnego boga a wiara w takie rzeczy jest po prostu dziecinna i pozbawiona sensu.
Musisz być bardzo smutnym, nieszczęśliwym człowiekiem, skoro wierzysz, że po śmierci jest tylko ciemność i robactwo.
Dlatego też i za Ciebie się pomodlę. Tymczasem się cieszmy kolejnym pięknym dniem, alleluja!
A ty potrzebujesz nagrody po śmierci, żeby cieszyć się życiem i być dobrym człowiekiem za życia?
Jakby z Ciebie przekupny interesowny sukinsyn co jest grzeczny za życia, żeby po śmierci dostać nagrodę
Jest mi bardzo wszystko jedno co się ze mną będzie działo po śmierci. Mogą mnie nawet podrzucić na grzędę, żebym nawoził pomidory.
-Ernest Hemingway
Jakby z Ciebie przekupny interesowny sukinsyn co jest grzeczny za życia, żeby po śmierci dostać nagrodę
Jest mi bardzo wszystko jedno co się ze mną będzie działo po śmierci. Mogą mnie nawet podrzucić na grzędę, żebym nawoził pomidory.
A ty potrzebujesz nagrody po śmierci, żeby cieszyć się życiem i być dobrym człowiekiem za życia?
Nigdzie nie wspomniałem, że jestem grzeczny dla obietnicy Raju. Dobrym człowiekiem trzeba być zawsze, a nie atakować innych, bo wierzą. Jezus nauczał miłości do drugiego człowieka. Ja dobrym dla każdego staram się być codziennie, a za moje grzechy Pan mnie rozliczy. Cieszę się kolejnym dniem i Tobie też życzę dobrego dnia!
Abraxus napisał/a:
Śmiało. O czym chcesz podyskutować (nazwanie kogoś ćwokiem i życzenia dobrej nocy to już zniewaga? - chyba w twoim zaściankowym rozumku). Oj kmiotku... Nie wygłupiaj się. (mam nadzieję że masz życie, poza internetem.) Pan Bóg jest super!szpadjerowi skończyły się argument przeszedł więc do znieważeń aż w końcu zamilkł. Tak się kończy każda dyskusja z wierzącymi. W pewnym momencie sami sobie zdają sprawę, że tych bzdur nie da się obronić
Muszą po prostu przerwać dyskusję bo sami zaczynają zauważać, że ich wersja się kupy dupy nie trzyma i jeszcze parę słów więcej i sami przestaną wierzyć
-Ernest Hemingway
Dobrej nocy. Tylko nie wal znowu konia w łóżeczku bo jezus patrzy
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów