Jak byłem jeszcze dzieckiem to widziałem kilka świniobić ale w moich rejonach to stosowało się "Długi Nóż". Gospodarz wyciągał delikwenta na zewnątrz i niebywałą precyzją wystarczyło mu jedno pchnięcie zawsze celne w serce.
Zawsze mnie to zastanawiało. Ludzie i zwierzęta są zbudowani podobnie tzn krew, głowa, mózg itp. itd. Odetniesz łeb dla kurczaka to biega. Na filmie widzimy, że wieprzyk, który według lekarzy w budowie jest bardzo podobny do człowieka po stracie głowy nadal ma wigor i ochotę się poruszać. Jednak gdy delektuje się filmami gdy kat ścina głowę dla człowieka to próżno szukać najmniejszego ruchu.
na egzekucjach isis, Ci ludzie są na prochach 'rozluźniających' i tak naprawdę nie do końca są świadomi co się dookoła nich dzieje, możliwe, że to powoduje jedynie lekkie drgawki, a nie 'wierzganie'
'Ci' z przyzwyczajenia dużą litera, nie ma już dla mnie ratunku
człowiek należy do istot wyższych odruchy są u nas bardzo dużym stopniu somatyczne tzn zależą od naszej woli ze względu na wysoko rozwinięty mózg i scentralizowany ośrodek ruchu, taka świnka ma więcej ośrodków ruchów w rdzeniu kręgowym więc nie potrzebuje w pewnym stopniu mózgu żeby mieć nad tym kontrolę, odruch jest tak jakby automatyczny jak odruch kolanowy u człowieka, rdzeń dostaje impuls i automatycznie mięśnie zaczynają działać aby umożliwić ucieczkę, żaba bez głowy np pływaZawsze mnie to zastanawiało. Ludzie i zwierzęta są zbudowani podobnie tzn krew, głowa, mózg itp. itd. Odetniesz łeb dla kurczaka to biega. Na filmie widzimy, że wieprzyk, który według lekarzy w budowie jest bardzo podobny do człowieka po stracie głowy nadal ma wigor i ochotę się poruszać. Jednak gdy delektuje się filmami gdy kat ścina głowę dla człowieka to próżno szukać najmniejszego ruchu.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów