Zawsze mnie to zastanawiało. Ludzie i zwierzęta są zbudowani podobnie tzn krew, głowa, mózg itp. itd. Odetniesz łeb dla kurczaka to biega. Na filmie widzimy, że wieprzyk, który według lekarzy w budowie jest bardzo podobny do człowieka po stracie głowy nadal ma wigor i ochotę się poruszać. Jednak gdy delektuje się filmami gdy kat ścina głowę dla człowieka to próżno szukać najmniejszego ruchu.
zwroc uwage:
1. ludzie zazwyczaj sa zwiazani, rece z tylu, czesto przywiazane do nog itd. mozemy ruchu nie widziec bo zlaczone rece i nogi uniemozliwiaja takie wierzganie.
2. nie widzialem chyba filmiku gdzie bylo jedno czyste uderzenie (w czlowieka) - zazwyczaj tna 1500 razy szyje, albo pierw podcinaja gardlo itd. czlowiek sie wykrwawia albo dusi i umiera nim mu glowe odetna. z tego co wiem to czesto bylo ze cialo drgalo, ruszalo sie albo nawet "wstawalo" po szybkiej dekapitacji
3. co do budowy - zobacz jak ludzie maja osadzona glowe na kregoslupie, jaki kat itd. i porownaj ze swinia - moze to kwestia tego jak w tym wypadku przebiegaja nerwy, mienie itp.
Odetniesz łeb dla kurczaka to biega... kat ścina głowę dla człowieka
Co wy tam, kurwa na tej Białorusi macie jakieś dodatkowe punkty zajebistości za nadużywanie słówka "dla"? Nauczcie się poprawnej polszczyzny, albo zostańcie na swoich portalach z mchu i wody bagiennej.
perfekcyjne cięcie, świniak nic się nie męczył. Typowe drgawki pośmiertne jak u każdej ośmiolatki
Zawsze mnie to zastanawiało. Ludzie i zwierzęta są zbudowani podobnie tzn krew, głowa, mózg itp. itd. Odetniesz łeb dla kurczaka to biega. Na filmie widzimy, że wieprzyk, który według lekarzy w budowie jest bardzo podobny do człowieka po stracie głowy nadal ma wigor i ochotę się poruszać. Jednak gdy delektuje się filmami gdy kat ścina głowę dla człowieka to próżno szukać najmniejszego ruchu.
Poczytaj o "Bezgłowym kurczaku Mike" - rekordzista w kategorii życie bez głowy. Z tego co opisano w internecie, nie odcięto mu większości pnia mózgu, wobec tego zachowały mu się funkcje zyciowe, miał "szczęście". Głowy fizycznie nie miał, ale zostało to, co potrzebne. Może to jest klucz do śmiertelności w przypadku ludzi ;p
nie zamierzam cię obrażać, bo po co, ale również pozdrawiam
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów