Jak w temacie
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:40
Zawsze mnie to zastanawiało. Ludzie i zwierzęta są zbudowani podobnie tzn krew, głowa, mózg itp. itd. Odetniesz łeb dla kurczaka to biega. Na filmie widzimy, że wieprzyk, który według lekarzy w budowie jest bardzo podobny do człowieka po stracie głowy nadal ma wigor i ochotę się poruszać. Jednak gdy delektuje się filmami gdy kat ścina głowę dla człowieka to próżno szukać najmniejszego ruchu.
Zaraz wpadną pseudo obrońcy praw zwierząt, że świnka się męczy, bo się rzuca jak pojebana :v
Widać tak samo mogą się poruszać bez mózgu.
Widać tak samo mogą się poruszać bez mózgu.
Bardziej humanitarnie zrobić tego już się nie da.
muszkin89 napisał/a:
Bohaterowie harda z Brazylii mogli by się od nich uczyć
Zdecydowanie wolę ich metody dekapitacji
elfis napisał/a:
MiszkaZubow
nie pierdol jak żyd, albo ciapak
ale się da, na wiele innych sposobów
Przecież nic nie mówił o poderżnięciu gardła i pozostawieniu na dłuższy czas, aby zwierze umarło w męczarniach. Jedynie ogłuszyć by jeszcze mogli chociaż jak tak łeb od razu ucięty to nie wiem czy robi to jakąś różnicę. Bardziej humanitarnie to chyba jedynie tak jak bydło zabijają tymi aparatami ubojowymi?
U mnie na wsi robi się to w tradycyjny sposób, jakimś np. młotkiem w głowę, żeby zwierzę ogłuszyć, a następnie nożykiem w żyłe szyjna tudzież w tętnice. Różne się to udaje. Następnie krew się łapie do miski i mamy kaszanke.
Niejednokrotnie uczestniczyłem w takim czymś, zawsze mieszkałem krew żeby nie skrzepła. Wiadomo ręką w miskę i mieszać jak najszybciej.
Kiedyś się tym przejmowałem, bo zabijanie i w ogóle, ale dorośli zawsze powtarzali, że takie prawo dżungli i jeść coś trzeba.
Niejednokrotnie uczestniczyłem w takim czymś, zawsze mieszkałem krew żeby nie skrzepła. Wiadomo ręką w miskę i mieszać jak najszybciej.
Kiedyś się tym przejmowałem, bo zabijanie i w ogóle, ale dorośli zawsze powtarzali, że takie prawo dżungli i jeść coś trzeba.
@dziobakbryndza
Naucz sie palancie pisac po polsku. Nie "dla kurczaka" tylko "kurczakowi" i nie "dla czlowieka" tylko "czlowiekowi". Wroc do podstawowki i naucz sie co to jest odmiana przez przypadki, konkretnie "celownik".
Jestesmy w Polsce, a nie na wsi zwanej podlasiem.
Naucz sie palancie pisac po polsku. Nie "dla kurczaka" tylko "kurczakowi" i nie "dla czlowieka" tylko "czlowiekowi". Wroc do podstawowki i naucz sie co to jest odmiana przez przypadki, konkretnie "celownik".
plastusiak napisał/a:
@dziobakbryndza
Tych państwa już nie nauczysz poprawnej polszczyzny gdyż to rejon Łosicki/Podlaski tak mawia
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów