Ex32, Jw_amigowiec, fryzjerZG, ile zarabiacie?
Jestem bardzo tolerancyjną osobą, ale uważam, że tylko ktoś o ponadprzeciętnych umiejętnościach i inteligencji, kto osiągnął zdecydowanie więcej, niż pozostali, ma prawo stwierdzić, że ktoś jest zacofany. Jeśli nie osiągnęliście w życiu nic spektakularnego, a Wasze zarobki są takie jak emerytura jakiejś babci, z której się naśmiewacie, to wybaczcie, ale chyba jednak ona jest zaradniejsza.
PS.
Jak dla mnie wiara, hobby, poglądy itp. innej osoby to jego indywidualna sprawa i się nie wtrącam w czyjeś życie. A tak na marginesie, z tego co mówił mój kolega (ateista, bardzo rozsądny) to kościół na masową skalę zaczął masową edukację jako pierwszy. Nigdy tego nie weryfikowałem, bo skoro tak twierdził zadeklarowany ateista, to raczej prawda.
PS2.
Ex32, nie mam nic do Ciebie personalnie, ale wszystkie Twoje wypowiedzi na tym forum są, albo o kościele, albo o cebuli. A pamiętaj, że fanatyzm działa w dwie strony. Bez względu na to czy jesteś fanatykiem religijnym czy fanatycznym ateistą - w obydwu przypadkach jest to nienormalne.