Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Support this website with a small donation
We hope you enjoy our movies. Please consider a small donation to help us to cover the costs of our servers because currently we don't have enough ads to do it.
Currently we accept donations with Polish Zloty (PLN, zł). 1 PLN = 0.23 EUR (this may vary)
Available payment methods: Credit card, debit card, Google Pay
Thank you for your support!
Donate already done / not interested
najgłupsi sa jednak ci, którzy wpierają innym swoje wszechwiedzące przemyslenia na temat wiary,
Zaraz zaraz, on napisał co myśli o bogu i szatanie a ty "wypierasz"jemu jego zdanie. Więc według twojej tezy to ty jesteś tym najgłupszym.
Jestem agnostykiem. Mam na Ciebie wyjebane.
spoko, ja nie ciebie nie,
ja wierzący w Boga, katol, mam wielu znajomych, rownież agnostyków, nawet całkiem blisko w rodzinie,
ale tez jechowych, prawoslawnych, ateistow,
cechuje nas jedno........brak agresji i chorego fanatyzmu, a wtedy dogadasz się ze wszystkimi
Skoro tak twierdzisz, to zakładasz że ateiści rozmyślają nad tym. Wiara że boga nie ma to jednak jest jakaś "czynność". Czyli na przykład, stawanie w kontrze do osób wierzących. Po prostu nie podejmujemy bez sensownej tezy. Zakładanie że musimy się jakoś do tego odnosić jest błędem,
A teraz prosto, porównanie: jak dziecko ci powie że widziało czarownice na miotle, to przecież nie wierzysz że jej nie było, tylko wiesz że jej nie było.
podobalo mi sie twoje ostatnie zdanie, dlatego je rozszerzę,
paradoksalnie, dzieci nie potrafią ocenic wszystkich faktów, bo nie mają tyle doświadczeń, ale
te nie potrafią klamac jak dorośli, jak masz dzieci to wiesz,
ale, co mnie jeszcze zastanawia, widzą i słyszą znacznie więcej niż dorośli,
i nie chodzi mi tylko o cząstotliwości foni, ponad normę, której juz nie słysza starsi, powyżej 25 lat
ale, o to że potrafią widzieć, że ktoś umiera, wyczuć chorobę, bo wtedy unikają spotkań, boją się,
więc ja bym się tak zanadto nie przypiedalał do dzieci
To działa w obie strony.
Hipoteza : Bóg istnieje
Jak obalić : udowodnij że go nie ma.
Hipoteza : Bój nie istnieje
Jak obalić : udowodnić że jest.
Obie czynności są najprawdopodobniej niemożliwe. W dodatku jest wiele argumentów naukowych zarówno za i przeciw które mówią że coś takiego może istnieć (w sensie naukowym nie mówi się wtedy o konkretnym rodzaju Boga tylko o koncepcji. A np. to że nie żyjemy w Matrixie jest akurat łatwe do udowodnienia ze względu na cechy naszego świata jak wzrost entropii czy elementy kwantowe.
Nope. To tak nie działa. Nie udowadnia się negatywu (można za to stwierdzić negatyw z pewną dozą prawdopodobieństwa, ale nie udowodnić na ścieżce naukowej). Polecam ogarnięcie czajniczka Russella na początek.
To działa w obie strony.
Hipoteza : Bóg istnieje
Jak obalić : udowodnij że go nie ma.
Hipoteza : Bój nie istnieje
Jak obalić : udowodnić że jest.
Obie czynności są najprawdopodobniej niemożliwe. W dodatku jest wiele argumentów naukowych zarówno za i przeciw które mówią że coś takiego może istnieć (w sensie naukowym nie mówi się wtedy o konkretnym rodzaju Boga tylko o koncepcji. A np. to że nie żyjemy w Matrixie jest akurat łatwe do udowodnienia ze względu na cechy naszego świata jak wzrost entropii czy elementy kwantowe.
Nie, nie dziala w obie strony. Jeśli postulujesz istnienie jakiegoś bytu, to musisz udowodnić jego istnienie. W przeciwnym razie można łykać dowolne bujdy o czarach, niewidzialnych smokach itp. debilizmach.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów