Od kiedy to zasady z programowanie przekłada się na zasady matematyczne?
A od kiedy 011 z góry znaczy liczbę w systemie binarnym? Jeżeli już chcielibyśmy być dokładni to wypadałoby w indeksie dolnym podać podstawę systemu, ew b. Generalnie moja uwaga tyczyła się "naplecik", bo od biedy oryginalna treść kawału ma sens, ale na chuj to 0 przed?
Liczby w systemie binarnym nie mogą zaczynać się od zera
Powiedz to mojemu wykładowcy z informatyki...
A od kiedy 011 z góry znaczy liczbę w systemie binarnym?
Od wtedy kiedy służy to prostej anegdotce a nie matematyce. Ale nie, trzeba się do najmniejszego szczegółu przypierdolić bo dzień bez tego jest dniem straconym
ale na chuj to 0 przed?
Bo gość miał taki kaprys? Ja bym napisał 00000011 bo lubię zapisywać w 8 bitach i każdy kto się tutaj tego czepi może się oddalić w bliżej nieokreślonym kierunku.
W zasadzie 1+1 = 10, ale i tak byłeś bardzo, bardzo, blisko.
W zasadzie, 1+1=1, jeśli słyszałeś o algebrze abstrakcyjnej
A od kiedy 011 z góry znaczy liczbę w systemie binarnym? Jeżeli już chcielibyśmy być dokładni to wypadałoby w indeksie dolnym podać podstawę systemu, ew b. Generalnie moja uwaga tyczyła się "naplecik", bo od biedy oryginalna treść kawału ma sens, ale na chuj to 0 przed?
Przeczytaj dokładnie mój post. Bynajmniej nie twierdzę, że 011 jest zapisane w jakimkolwiek innym systemie niż decymalny. Właściwie to nawet liczba ta jest źle zapisana bo nie poprzedza się liczb jakimiś dodatkowymi zerami.
0 można pisać, ale nie trzeba - koniec kropka.
Możesz sobie też narysować kutasa przed, ale nie trzeba...
MortiCRX widzisz niedouczony durniu, bo w rzeczy samej zerem przed liczbą oznacza się liczbę w systemie ósemkowym...więc jest to 9. Aż zrobiłem sobie print screena twojego posta
W rzeczy samej matematyka to matematyka, oznaczyć system możesz ewentualnie przez wpisanie jego podstawy w nawiasie przed liczbą. Widzisz, drugi raz zrobiłeś z siebie debila w jednym temacie, gratuluję
Możesz sobie też narysować kutasa przed, ale nie trzeba...
To może inaczej, tak żebyś zrozumiał: 0 można napisać przed w systemie binarnym ale nie ma takiej konieczności. Obydwa zapisy są poprawne, ale ty masz z tym jakieś problemy chuj wie jakie...
Zaraz, a czy ja tam gdzieś o zerze pisałem? Zwróciłem ci tylko uwagę na to, że się do byle pierdoły przypierdalasz.W tej prostej "andegdotce" 0 nie widzę przed liczbą, więc o czym ty pierdolisz?