18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:


Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:


Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:19
Szama dla sadoli
G................y • 2012-07-03, 9:03
Na życzenie...

Przepis na pizze własnej roboty

Mąka 450 Puszysta, tortowa - 2 szklanki
1/3 drożdzy hirondalla
3/4 szklanki / kubka wody - ciepłej nie gorącej co by nie zabić drożdzy
1/2 koncetratu pomidorowego
pół kieliszka octu
cukier
sól
pieprz
Bazylia
oregano
czosnek
temp. pieczenia 250 st.

dodatki - kto co lubi - wędlina, ser, papryka, salami - wg. gustu

Ciasto:
Do kubka wrzucić drożdze, dodać łyżeczkę cukru wymieszać i odstawić na 20 minut. Po 20 minutach do miski wsypać mąkę przesianą przez sitko aby napowietrzyć, dodać drożdze wymieszać. dodawać mąki aby ciasto odchodziło od ręki. Ciasto odstawić na godzine do wyrośnięcia, przykryć miskę szmatką.

Sos
Koncetrat na patelnie dodać bazylie oregano czosnek i ocet, zagtować na patelni całość.

Na blaszce rozłozyć ciasto wysmarować olejem i wstawić na 4 min do piekarnika, żeby urosło wyjąć. Nałożyć składniki i wstawić na 12 min, po 5-6 min obrócić blaszkę o 180 stopni, co by wypiekła się równo pizza z każdej strony.

Efekty :

Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Avatar
~tip.top 2012-07-27, 16:08
trochę oliwy z oliwek i tyle folia czasem się przyczepi ale cóż poradzić
Zgłoś
Avatar
Kaśka 2012-07-27, 16:15
Jutro sobie zmontuje łososia
Zgłoś
Avatar
~tip.top 2012-07-27, 18:44 1
chyba zacznę wrzucać tu swoje dzieła ostatnio zrobiłem naleśniki z mąki pszennej pełnoziarnistej ze szpinakiem, bazylią, indykiem i pieczarkami wyszły zajebiste
Zgłoś
Avatar
W 2012-07-27, 20:45
łososia też można po prostu posolić, popieprzyć, położyć cieniusieńki plasterek cytryny i opiłkę masła, w folię i do piekarnika
Zgłoś
Avatar
G................y 2012-07-27, 21:00 1
naleśniki szybkie proste i smaczne

naleśniki przepis
1 i 3/4 mąki
jajko x1
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
mleko
Olej - 1 łyżka
chlut piwa lub wody gazowanej.

Od miski wsypujemy mąkę i dodajemy proszek do pieczenia w w/w ilości. Chlust wody i miksujemy. Ma być nie za gęste, ale i nie za rzadkie. Na wyczucie. Pierwszego naleśnika robimy na oleju / smalcu - jak mamy patelnie teflonową. Jeżeli nie mamy dodajemy za każdym razem troszkę smalcu / oleju. Ja smażę bez oleju i smalcu mam dość dobrą patelnie.

Podajemy z dowolnymi dodatkami, czy to dżem czy to jak ja robię z serkiem homogenizowanym wraz z nutellą.

Życzę smacznego:

Efekt :













dodatki by ruda





Zgłoś
Avatar
W 2012-07-27, 21:02 1
najlepsze są i tak podsmażone z serem i szynką
Zgłoś
Avatar
Pener 2012-07-27, 21:03 1
gordą coś gotował, boję się wejść na fejsbuka
Zgłoś
Avatar
G................y 2012-07-28, 8:38
wyglada to na fajnego szejka. Wyglada jak odżywki dla sportowców, ćwiczysz intensywnie?
Zgłoś
Avatar
~tip.top 2012-07-28, 8:43 1
Dobre dla sportowców, ale i na zrzucenie kilku kilo kwestia odpowiednio dobranych składników
Zgłoś
Avatar
MetaLina 2012-07-28, 10:42 1
Anonymous~ napisał/a:

Śniadanie mistrzów



Wydaje mi się, że to śniadanko doskonale zwiększa perystaltykę jelit
Zgłoś
Avatar
G................y 2012-07-28, 12:07 2
Podstawa wszystkich zup - rosół.

Mieso - łopatka, udka, skrzydełka, kto co woli, byle nie piers.
3 marchewki
2 pietruszki
Seler
Końcówki z selera - liście
Cebula
3 liście laurowe
Por x2 w zależnosci od wielkości

Wszystko ładnie czyścimy i kroimy w nie duże kawałki, wrzucamy do gara i zalewamy wodą. Cebulę opalamy nad ogniem, da to
lepszy aromat i smak. Jak już będzie dość mocno "opalona" wrzucamy do zupy. I tak zostawiamy naszą zupkę na 2 - 3 godzinki na małym ogniu.

Po ugotowaniu odcedzamy, można z warzyw, które są w zupie zrobić sałatkę ( przepis pociąć na małą kosteczkę, marchewkę,

selera, pietruszkę - Pora nie dajemy, dodać ogórka, doprawić solą pieprze, oraz majonezem i łyżeczką musztardy ). Jak ktoś
nie chce się bawić to wywalić warzywa do śmieci po przecedzeniu naszego wywaru.

Z bulionu można zrobić, rosół, pomidorówkę, zupę porową, cebulową, czosnkową kto co uważa, po ugotowaniu dam zdjęcia co zrobiłem, bo jeszcze nie mam koncepcji.

Efekty :







Zgłoś
Avatar
Kaśka 2012-07-28, 12:21 1
Cytat:

przepis pociąć na małą kosteczkę, marchewkę,

selera, pietruszkę - Pora nie dajemy, dodać ogórka, doprawić solą pieprze, oraz majonezem i łyżeczką musztardy


Czyli po śląsku, moszna zrobić szałot, tylko dodać ziemniaki
Zgłoś
Avatar
W 2012-07-28, 13:12
Wersja rosołu ze schronisk Bułgarii i Rumunii, zwali to tam "zupa z kurczaka po grecku". W Grecji nie byłam, więc nie wiem, czy tam jedzą takie coś. Na Węgrzech np. nie jedzą placków ziemniaczanych
Zrobić taki bulion na kurczaku, cebuli nie opalać, ale przed wrzuceniem o gara pociąć w ćwiartki, do zupy wrzucić też kilka ziemniaków. Po wygotowaniu wyjąć z gara wszystko poza bulionem i cebulą. Gdy ostygnie, kuraka rozdrobnić i do gara, ziemniory w kostki, marchewkę w plasterki i do gara, można też "zawrócić" pietruszkę, ale co kto lubi. Zupę podaje się z kapką gęstej śmietany, szczyptą ostrej papryki i kropelką "maggi".
Zgłoś
Avatar
~tip.top 2012-07-28, 14:53 10
Naleśniki ze szpinakiem, cyckiem kurczaka, pieczarkami, cebulą i sosem czosnkowym by Tip Top

Farsz:
- cycek kurczaka (ewentualnie indyk)
- szpinak
- pieczarki
- cebula
- czosnek



Cycka kroimy w drobną kostkę i przyprawiamy według uznania. Szpinak, cebulę i pieczarki drobno siekamy.



Kuraka na patelnie



Jak się podsmaży dodajemy cebulę, pieczarki i czosnek



Smażymy jakieś 5 min po czym dodajemy szpinak



Jak się upichci to odkładamy farsz na bok żeby trochę ostygł i zabieramy się za ciasto na naleśniki

Ciasto

- 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
- 2 jajka
- szklanka wody
- szklanka mleka
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek

wszystko wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy



Dodajemy zmielony szpinak



i jedziemy z tym na patelnię



W międzyczasie jak farsz nieco ostygnie wrzucamy go do miksera i mielimy



Dodatkowa opcja dla miłośników sosu czosnkowego

Sos czosnkowy

- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- czosnek
-pietruszka
- koperek
- pieprz i resztę ziół według upodobań



Gdy już wszystko mamy gotowe to pozostaje tylko dopełnić formalności





SMACZNEGO KALAFIORY

Zgłoś
Avatar
G................y 2012-07-28, 16:28 1
Tip Przepis mega spróbuje ze szpinakiem dodanym do ciasta, om nom nom nom. Takich jeszcze nie jadłem.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

  Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem