18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:


Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:


Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (9) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:19
Szama dla sadoli
G................y • 2012-07-03, 9:03
Na życzenie...

Przepis na pizze własnej roboty

Mąka 450 Puszysta, tortowa - 2 szklanki
1/3 drożdzy hirondalla
3/4 szklanki / kubka wody - ciepłej nie gorącej co by nie zabić drożdzy
1/2 koncetratu pomidorowego
pół kieliszka octu
cukier
sól
pieprz
Bazylia
oregano
czosnek
temp. pieczenia 250 st.

dodatki - kto co lubi - wędlina, ser, papryka, salami - wg. gustu

Ciasto:
Do kubka wrzucić drożdze, dodać łyżeczkę cukru wymieszać i odstawić na 20 minut. Po 20 minutach do miski wsypać mąkę przesianą przez sitko aby napowietrzyć, dodać drożdze wymieszać. dodawać mąki aby ciasto odchodziło od ręki. Ciasto odstawić na godzine do wyrośnięcia, przykryć miskę szmatką.

Sos
Koncetrat na patelnie dodać bazylie oregano czosnek i ocet, zagtować na patelni całość.

Na blaszce rozłozyć ciasto wysmarować olejem i wstawić na 4 min do piekarnika, żeby urosło wyjąć. Nałożyć składniki i wstawić na 12 min, po 5-6 min obrócić blaszkę o 180 stopni, co by wypiekła się równo pizza z każdej strony.

Efekty :

Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Avatar
G................y 2012-07-21, 20:52 9
Może nie jest to w pełni węgierskie danie, ale smaczne i wyjątkowo pożywne

Składniki :
Olej -2 łyżki
SMALEC 1/4 kostki - bez tego nie ma LECZO
Kiełbasa - 1 pętko wystarczy na 2 osoby
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 papryki
1 młoda cukinia / kabaczek - najlepsze młode okazy.
4 pomidory bez skórki
koncetrat pomidorowy - 2 łyżeczki
bulion - pół szklanki.
Chilli w proszku
pieprz, sól

Cena - Średnia
Trudność : Średnia
czas przygotowania 20 min
czas gotowania : 1h

Danie wymaga delikatności, nie mieszamy w garze jak w smole, ale delikatnie, co by się nie zrobiła paciaja.

Cukinia - jak jest nie dojrzała, obieramy ze skórki i drążymy gniazda niasienne. Jak kabaczki / cukinia są młode, można dać ze skórą i nie drążyć.

Zaczynamy.

Cebulkę kroimy w nie za wielką kostkę, do garnka nalewamy olej do tego wrzucamy smalec. Jak wszystko się zwiąże dodajemy Cebulkę, lekko solimy, puści soki, szklimy jak już się zeszkli dodajemy posiekany czosnek. Zostawiamy to na 5 min, każdy dodany produkt potrzebuje do "przegryzienia" się około 10 min. Zatem. Do cebuli i czosnku dodajemy, kiełbaskę skrojoną w kosteczkę. Daje mu kolejne 10 min, po tym czasie dodajemy, paprykę, kolejne 10 min, jeżeli zauważymy że jest za mało płynu i zaczyna się - palić - podlewamy odrobiną bulionu. Dodajemy cukinie / kabaczka i kolejne 10 min. Dodajemy pomidorki - teraz potrzebujemy ze 20 minut, muszą puścić sok i sos, żeby się zredukował, o redukcji pisałem we wcześniejszych postach. Na sam koniec jak sos się zredukuje, dodajemy koncentrat i przyprawy, chilli i lekko solimy, pieprzymy, można dać oregano, bazylie, kto co uważa, ja nie daje, staram się utrzymać status węgierskiego dania, co do soli lepiej nie dosolić niż przesolić.

W takiej postaci zostawiamy na kolejne 20 min i dusimy pod przykryciem.

Staramy się, żeby nie wyszła zupa tylko konkretne danie z nie wielką ilością sosu.

Podajemy z chlebkiem, bułką - najlepiej natartą czosnkiem.

Efekty :

Przygotowania







Skrojona, cukinia, pomidorek, kiełbaska, papryka





Smalec z olejem



Szklimy cebulkę


Dodajemy kiełbasę


paprykę


pomidory


Cukinię






Dodajemy koncentrat


podajemy

Zgłoś
Avatar
Eire 2012-07-21, 22:09 4
Temat ląduje w ulubionych.
Nie mam póki co żadnych zdjęć, ale podzielę się z Wami kilkoma sprawdzonymi przepisami.

1. Masełko pomidorowe
Jest pyszne. Masło, bo masło, tłuste itd. itp., ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na taki smakołyk, robi też furorę na imprezach.

Składniki:
8 suszonych pomidorków z zalewy
1 masło
ząbek czosnku
sól (plus ewentualnie przyprawy, np. bazylia, tymianek)

Przygotowanie:
Pomidorki posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać wszystkie składniki na gładką masę.

2. Pasta z kurczaka
Świetna na kanapki.

Składniki:
pierś z kurczaka
1/2 kwaśnego jabłka
natka pietruszki (ilość wg uznania, można zastąpić koperkiem)
curry
majonez (ok. 2 łyżek)
kostka rosołowa
sól, pieprz

Przygotowanie:
Pierś ugotować z kostką rosołową, ostudzić, pokroić na bardzo drobne kawałki. Jabłko starkować.
Natkę posiekać. Wymieszać składniki ze sobą na dość gładką pastę, przyprawić.

3.Zupa krem z pomidorów
Miła odmiana dla zwykłej pomidorówki. Jednak do wykonania potrzebny jest blender.

Składniki:
2 puszki pomidorów (lub 800g świeżych)
1 mała cukinia
1 duża cebula
1 por
50 ml śmietany
4 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 litr bulionu warzywnego
garść świeżej bazylii
sól, pieprz, cukier

Przygotowanie:
Cebulę i czosnek poszatkować. Białą część pora drobno pokroić. W garnku rozgrzać oliwę i wrzucić na nią cebulę, czosnek, por. Podsmażyć ok. 5 minut, aż zmiękną. Następnie dodać koncentrat i podlać niewielką ilością bulionu. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu. Pomidory, jeśli są świeże, sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę. Cukinię zetrzeć na grubej tarce. Do garnka dodać pomidory i cukinię. Dusić pod przykryciem 10 minut.
Zalać warzywa bulionem, zagotować. Dodać garść posiekanej bazylii. Następnie dodać śmietanę i doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Zmiksować.

4. Ciasto cytrynowe
Podobno wg przepisu z hotelu Waldorf Astoria.
Najlepsze, wilgotne, mocno cytrynowe. Pierwotnie powinno się je piec w keksówce, ale jako babka też daje radę.

Składniki:
1 szklanka +3,5 łyżki cukru
1,5 szklanki+1 łyżka mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
4 jaja
0,5 szklanki kwaśnej śmietany 22%
3,5 łyżki soku z cytryny
skórka otarta z 3 cytryn
6 łyżek rozpuszczonego i przestudzonego masła
Na lukier cytrynowy:
3/4 szklanki cukru pudru
sok z 1 cytryny

Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 175°C i przygotować formę (wiecie, nasmarować masłem, wysypać mąką).
Na wolnych obrotach wymieszać mikserem mąkę, cukier i proszek do pieczenia, dodać lekko roztrzepane jaja. Mieszać do uzyskania gładkiej masy. Masło połączyć ze śmietaną, skórką i sokiem z cytryny, ubić trzepaczką i dodać do masy, dobrze wszystko razem wymieszać. Napełnić formę i piec około 60 minut do tzw. "suchego patyczka".
Zrobić lukier, pokryć nim ciasto.
Zgłoś
Avatar
KillQ8 2012-07-23, 11:05
Gordon - tak na przyszłość to weź nie krój wszystkiego siekierą. No chyba, że lubisz takie duże kawałki - to wtedy zwracam honor
Zgłoś
Avatar
W 2012-07-23, 11:12
w leczo się rozgotuje i jest git
Zgłoś
Avatar
G................y 2012-07-23, 17:00
KillQ8 napisał/a:

Gordon - tak na przyszłość to weź nie krój wszystkiego siekierą. No chyba, że lubisz takie duże kawałki - to wtedy zwracam honor



Hehe, jak bym skroił na mniejsze kawałki to bym miał paciaje, a ja nie lubię jak leczo jest paciają, tylko jak czuć kawałki. To co powiedziała W, wszystko się ładnie rozgotuje i będzie w zależności od gotowania, albo chrupkie, albo miękkie i będzie można poczuć każdy smak produktu
Zgłoś
Avatar
F................m 2012-07-23, 17:10
Mniam Będziemy robić
Zgłoś
Avatar
Z................z 2012-07-23, 17:10 4
GG to chuj
Zgłoś
Avatar
G................y 2012-07-23, 17:10 10
Proste szybkie danie - bez udziwnień nie jakieś wykwintne ale na każdą kieszeń

Przepis :

Kartofle - 0,5kg
2 połówki piersi z kurczaka
Ser żółty stary na dużej tarce
mąka - 4 łyżki stołowe
2 jajka
olej
sól
pieprz

Garnek do frytek

czas przygotowania - 10 min
czas gotowania - 25
cena - niska
trudność - b. proste

dodatki :
Ja mam ogórki konserwowe.

Również może być czerwona kapusta ( mój przepis - skroić w paseczki, posypać cukrem - TAK CUKREM - dodać szczyptę soli i

odstawić na godzinę do dwóch do lodówki zrobi się chrupka i puści soki, skropić przed wstawieniem odrobiną soku z cytryny )

z marchewką, no kto co ma pod ręką.

Zaczynamy:

Pierś kroimy wzdłuż, bierzemy deskę do mięsa przykrywamy folią i lekko rozbijamy tłuczkiem. Folia położona zapobiegnie

chlapaniu ścierwa na wszystkie strony. Po tym solimy i pieprzymy, przyprawy jak to uważa, na nasze cycki kury. Do talerza

wbijamy 2 jajka ( solimy, pieprzymy ), na drugim talerzu dajemy mąkę, do jajek dorzucamy ser i dobrze mieszamy. Rozgrzewamy

patelnie i dajemy 3 łyżki oleju, nie za dużo, co by kotlet był kotletowy nie olejowy jak olej się rozgrzeje to :

1. rozbitą pierś maczamy w mące ( pozwoli to żeby dobrze panierka się trzymała )
2. do jajka rozmąconego z serem i tak kładziemy na patelnie

Przykręcamy gaz pod patelnią co by panierka ładnie się wysmażyła, a nie spaliła. Przykrywamy i tak po 8 min z każdej

strony. Na sam koniec wyłączamy gaz i zostawiamy na 10 min co by nasze kotlety odpoczęły. Dojdą same w sobie, termika zrobi

swoje.

W drugim garnku robimy fryteksy

Kartofle obieramy i kroimy na paski tak jak to frytki ( ja leniwy to użyję malaksera ), bierzemy pieluchę, ręcznik i tam

wrzucamy nasze fryteksy, pozwoli to odciągnąć wodę z kartofli i szybko się frytki usmażą.

Są dwie szkoły smażenia frytek.

Moja to wszystko na olej i czekamy, aż się zrumienią. Wrzucamy partiami, nie za dużo, bo spadnie temperatura oleju, a mają

się smażyć, a nie gotować.

Druga - polecana przez kucharzy - wrzucamy frytki do oleju na 4 minuty. Wyjmujemy, odsączamy i jak już lekko ostygną

wrzucamy ponownie na 3 minuty. Będą bardziej chrupiące, ale mnie jest szkoda czasu na takie coś.

Efekty :





















Przygotowania do frytek jako, że nie ma jeszcze współlokatorki reszta będzie na godzinach,
Po proszę moda o dodanie.















Smacznego
Zgłoś
Avatar
Kaśka 2012-07-26, 18:57 4
Pancakes z jagodami.

Skład:
• 1 i 1/3 szklanki mąki ( tak podaja w przepisie, ja jednak dodałam trochę więcej czyli z 2 i pół szklanki )
• 3 łyżki cukru
• 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
• szczypta soli
• 1 i 1/4 szklanki maślanki
• 2 duże jajka
• 2 łyżki roztopionego masła lub oleju + dodatkowy tłuszcz do smażenia
• 1 szklanka jagód + do dekoracji

W większej misce wymieszać przesianą mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia i solą. W drugiej misce zmiksować maślankę, jajka i 2 łyżki roztopionego masła.


Wymieszać z suchymi składnikami.


Dodać jagódki, nie mieszać za mocno bo jagódki to delikatne owocki i zrobicie im krzywdę

Nakładać po około 1/2 chochelki i smazyć na rozgrzanej patelni posmarowanej olejem.

Podawać z cukrem pudrem i jagódkami, lub z czym tam sobie chcecie
Zgłoś
Avatar
G................y 2012-07-26, 19:17 10
Quesadillas - wersja polska

pierś z kurczaka 1
Pomidor
koncentrat
kukurydza
czerwona fasolka
Płaty do Tortilli
Sól
pieprz
Bazylia
Oregano

SER - to podstawa - dużo sera takiego co się łatwo Topi

Keczap

Czas przygotowania 5 min
Czas gotowania 20 min
Trudność : średnia
Cena : wg mnie duża ze względu na płaty tortilli.

Pierś kroimy w cienkie paseczki. Marynujemy.

Do woka wrzucamy miesko zamarynowane przyprawami,czosnkiem itd. do tego dodajemy koledrę siewną, smażymy, po chwili do tego dodajemy czerwoną fasolkę i kukurydzę, dosalamy dodajemy pieprzu jak kto woli czy na ostro. dodajemy kukurydzę, i tak dusimy MAX 10 min, na sam koniec koncetrat. Na Tortille dajemy koncetrat i sypiemy ser nasz farsz pomidorka i ser duuuuzzzoooo sera przykrawyamy drugą tortilla i wstawiamy na ogień. Po 7 - 10 min z każdej strony. Ja robie tak... kładę składniki na tortilii jak już leży na patelni i tak się smaży - nie używam tłuszczu. Przewracam w sposób dość dziwny, używam drugiej patelni i szybkim ruchem przerzucam na drugą strone : widać to na zdjęciach.

Do quesadillas pasuje dip czosnkowy, keczap, kto co lubi do smarowania np. tostów.

Smacznego

Efekty:

































Zgłoś
Avatar
~tip.top 2012-07-27, 14:03 8
Dla odmiany coś zdrowszego
Grillowany łosoś ze świeżymi warzywami skropionymi olejem lnianym

Zgłoś
Avatar
W 2012-07-27, 14:28 1
jestem w konflikcie wewnętrznym - piwo za grillowanego łososia czy niepiwo za olej lniany
ale ... łosoś
Zgłoś
Avatar
Kaśka 2012-07-27, 14:55
Tipek, napisz jakich przypraw użyłeś, czy marynowałeś tego łososia? Mi nigdy jeszcze dobry łosoś bez smażenia w panierce nie wyszedł
Zgłoś
Avatar
~tip.top 2012-07-27, 15:59 2
Przyprawy to zawsze sypie jakie mi w ręce wpadną tym razem użyłem oregano, ziół prowansalskich, pieprz cytrynowy, sól morska i trochę majeranku potem to wszystko w folie aluminiową i na ruszt
Zgłoś
Avatar
Kaśka 2012-07-27, 16:03
A jakiś olej do natarcia, czy masło, czy tam coś? Nie przywiera to to do foli Ci?
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

  Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem