18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:


Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:


Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (6) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 22 minuty temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 48 minut temu
🔥 Chłopięce zabawy - teraz popularne
🔥 Kłopoty myśliwego - teraz popularne
Szama dla sadoli
G................y • 2012-07-03, 9:03
Na życzenie...

Przepis na pizze własnej roboty

Mąka 450 Puszysta, tortowa - 2 szklanki
1/3 drożdzy hirondalla
3/4 szklanki / kubka wody - ciepłej nie gorącej co by nie zabić drożdzy
1/2 koncetratu pomidorowego
pół kieliszka octu
cukier
sól
pieprz
Bazylia
oregano
czosnek
temp. pieczenia 250 st.

dodatki - kto co lubi - wędlina, ser, papryka, salami - wg. gustu

Ciasto:
Do kubka wrzucić drożdze, dodać łyżeczkę cukru wymieszać i odstawić na 20 minut. Po 20 minutach do miski wsypać mąkę przesianą przez sitko aby napowietrzyć, dodać drożdze wymieszać. dodawać mąki aby ciasto odchodziło od ręki. Ciasto odstawić na godzine do wyrośnięcia, przykryć miskę szmatką.

Sos
Koncetrat na patelnie dodać bazylie oregano czosnek i ocet, zagtować na patelni całość.

Na blaszce rozłozyć ciasto wysmarować olejem i wstawić na 4 min do piekarnika, żeby urosło wyjąć. Nałożyć składniki i wstawić na 12 min, po 5-6 min obrócić blaszkę o 180 stopni, co by wypiekła się równo pizza z każdej strony.

Efekty :

Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Avatar
G................y 2012-08-13, 16:04 9
1 kurczak cały
1 ząbek czosnku
przyprawy :
papryka słodka
papryka chilli
bazylia
oregano
pieprz, sól
olej
sok z cytryny - nie dużo
jedna butelka piwa - butelka ma być ciemna! ( odklejamy nalepki )

ja miałem kurczaka o wadze 1,6kg więc około 1,5 do 2h pieczenia

Trudność - B.Proste

Cena - jak na takiego kurczaka robionego samemu to niska - 12 zł za kuraka
czas przygotowania samo panierowanie kuraka to 10 min czas marynowania około 2 godzin

Temp. Pieczenia : ok 180 najlepiej z termoobiegiem

Pieczenie :
Jak ktoś nie gotuje to przyjmujemy że na 1 kg kurczaka i każdego mięsa pieczonego, potrzebuje ono 1h pieczenia, analogicznie 2kg - 2h pieczenia.

Kurczaka porządnie myjemy pod bieżącą wodą, wkładamy do jakiegoś naczynia oblewamy trochę olejem i obsypujemy przyprawami oraz nacieramy czosnkiem. Tak przyprawionego kuraka wstawiamy do lodówki na 2 godziny.

Po 2 godzinach wyjmujemy z lodówki kuraka i otwieramy piwko, wypijamy 1/4 ( nie marnujemy nektru bogów ), a do środka butelki wrzucamy ząbek lekko zgniecionego czosnku. Naszego kuraka nadziewamy od "dupy" strony na butle tak, żeby mu szyją wyszła szyjka butelki

Stawiamy na jakimś naczyniu żaroodpornym, wstawiamy do piekarnika (czas pieczenia zależy od wagi kuraka ) w temperaturze 180st. Jak ktoś ma termoobieg w piekarniku jeszcze lepiej. I tak pieczemy nasz posiłek. ( jak nie chcemy żeby się spalił robimy "kołnierz" z foli aluminiowej... Po 30 min jak kurczak puści soki i zacznie się wytapiać sos, to tym sosem zaczynamy polewać nasz mięsko co 20 - 25 min. aż do zakończenia naszego kucharzenia.

Efekty :













finalny efekt


dajemu mu ze 20 minut coby "odpoczął" i zdejmujemy z butli. Podajemy z puree lub z tym kto co lubi...

Smacznego
Zgłoś
Avatar
~PowerBoBass 2012-08-19, 17:58 7
To i ja postanowiłem tu zawitać Bardzo zacny temat Gordonie i wszyscy Pichciciele.

Na pierwszy raz postanowiłem zaprezentować Wam zapiekankę "z tego co było pod ręką" Przepis inspirowany kilkoma przepisami z sieci, jednak sam w sobie oryginalny.

Składniki:

ok. 250g makaronu
szklanka śmietany 18%
5 jajek
ok. 500g świeżego lub mrożonego szpinaku
średnia cebula
1 duży pomidor
ok. 150g startego żółtego sera
sól
pieprz
opcjonalnie inne przyprawy wg upodobań (polecam bazylię, oregano, majeranek)



Przygotowanie:

Gotujemy makaron. W międzyczasie cebulę kroimy w kostki i podsmażamy ją na patelni, dorzucamy do niej szpinak (ja wykorzystałem mrożony z sosem serowym, idealnie tu pasuje), dusimy, aż się rozmrozi i mieszamy z ugotowanym makaronem. Całość wrzucamy do naczynia żaroodpornego. Na to rzucamy artystycznie pomidorka pokrojonego w większe lub mniejsze kawałki. W misce mieszamy dokładnie śmietanę z jajkami, solą, pieprzem i innymi przyprawami. Wylewamy to na makaron tak, by pokryć go równomiernie. Wrzucamy do piekarnika rozgrzanego do ok. 180-200 stopni i zapiekamy około pół godziny. W ostatnich dziesięciu minutach na wierzchu rozrzucamy starty ser. Dzięki temu się rozpłynie, ale nie przypali. To chyba tyle, przepis jest prosty, a przy tym otwarty - szpinak można zastąpić mięsem, pomidora brokułami - i może wyjść coś zupełnie innego

PS Do zapiekanki można dorzucić trochę czosnku lub po przyrządzeniu - czosnku w proszku. Też dobre

I jeszcze sesja zdjęciowa (sorry za jakość zdjęć ) :























To chyba na tyle, może komuś podpasuje. Smacznego!
Zgłoś
Avatar
Nap_Limak 2012-08-20, 9:52
O, nawet jeden z gangu Bangów na zdjęcie się załapał.
Zgłoś
Avatar
Ęmi 2012-08-20, 11:50 15
Penne z cukinią (dla kulinarnych oferm i amatorów cukinii)

UWAGA: danie wegetariańskie, nie krępujcie się, można dodać boczek!

Czego nam trzeba?
-2 niewielkie cukinie
- 1/4 kostki masła
-4 ząbki czosnku
-1 duża cebula
- duży kubek gęstej śmietany (w zależności od diety może być 16stka, może być 30stka)
- 500g makaronu penne ( rurki po ludzku)
-pieprz, sól, zioła prowansalskie

Do dzieła:

Cukinie myjemy, kroimy w grubą kostkę nie obierając jej.



Cebulę kroimy w półksiężyce:



Podczas krojenia cebuli można płakać, ale można też dostrzec w niej nutkę romantyzmu, jako i ja poczyniłam:



No ale chuj z tym.

Pokrojoną cebulę wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy:



Gdy się zarumieni, dodajemy cukinię. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy około 5ciu minut.



Po tym czasie, dorzucamy 1/4 kostki masła i smażymy przez kolejne 10 minut ( cukinia powinna pozostać lekko al dente)



Gdy cukinia osiągnie odpowiednią dla nas twardość dorzucamy posiekany czosnek.



Po chwili wlewamy śmietanę i mieszamy, mieszamy, mieszamy. Aż śmietana zgęstnieje i ładnie połączy nam całość.



W międzyczasie gotujemy makaron, którego zdjęcia mi się nie chciało robić, większość z Was pewnie słyszała o makaronie, także użyjcie wyobraźni
Gdy sos zgęstnieje, makaron się ugotuje, łączymy sos z makaronem. MIESZAMY DOKŁADNIE. (niemieszanie sosu z makaronem to lemerstwo, już o tym kiedyś pisałam)

Nakładamy porcję na kafelki (jeśli macie talerze, można jeść z talerza)



I spożywamy.

Tak jak pisałam na początku dla ludzi nie tolerujących samych warzyw polecam dodanie kosteczki boczku w fazie podsmażania cebulki.
Zgłoś
Avatar
Conscribo 2012-08-20, 15:55
a kiedy użyć ziół prowansalskich? skręcić z nich jointa?
Zgłoś
Avatar
Kotli 2012-08-20, 18:29
Conscribo napisał/a:

a kiedy użyć ziół prowansalskich? skręcić z nich jointa?



Jebło Cię? Przecież jointa skręca się z majeranku.
Zgłoś
Avatar
Pener 2012-08-21, 4:03
penner z cukinią?
Zgłoś
Avatar
~Angel 2012-08-21, 10:05 7

______________

Zgłoś
Avatar
Conscribo 2012-08-21, 10:33 1
Kotli napisał/a:



Jebło Cię? Przecież jointa skręca się z majeranku.



Zaryzykowałem i dałem te zioła do tej cukinii. Dobre papu, polecam
Zgłoś
Avatar
G................y 2012-08-21, 18:09 7
Żeberka w sobie własnym z piekarnika lub garnka

Czas przygotowania - 20 min
cena - średnia
trudność - średnia

1,5 kg żeberek
pieprz
sól
papryka ostra
papryka słodka
sos słodki Tao Tao
czosnek
oregano
olej
mód
wino
Ja robie na ostro dodaje jeszcze ( MAD DOG - sos ostry )

Kopytka :

około 1 kg ugotowanych ziemniaków
pół szklanki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Jajco
Sól

zeberka porządnie myjemy - nie chcemy się zatruć do tego osuszamy je ręcznikiem papierowym, jak już podeschną, kroimy tak żeby były po 2 kostki w mięsie, wrzucamy do naczynia i panierujemy - zalewamy olejem, oraz dodajemy w/w przyprawy.
Zostawiamy na 1 - 2 w lodówce.Po tym czasie obsmażamy na patelni z każdej strony, każdy kawałek naszych żeberek wkładamy s powrotem do naczynia żaroodpornego zalewamy winem dodajemy cebulkę, zalewamy miodem i wkładamy do piekarnika na około 70 - 90 minet.

Kopytka :

kartofelki gotujemy, studzimy, sprasowujemy, lub używamy malakserka do mięsa, dodajemy jajo, mąkę pszenną w w/w ilości dodajemy, mąkę ziemniaczaną, sól wszystko mieszamy na jednolitą masę. Z ciasta które nam powstanie robimy wałeczki o średnicy 1cm, lekko spłaszczamy i kroimy pod kątem.
Gotujemy wodę, solimy i na gorącą wodę wrzucamy nasze kopytka, aż nie wypłyną.
Podajemy z naszymi żeberkami polanymi sosem. Dodatkowo można zrobić mizerię

Efekty :

przygotowanie żeberek

resztę pokażę jak zrobię... poproszę moda o scalenie













Zgłoś
Avatar
Ludomir 2012-08-26, 21:53 3
Nie mam pojęcia o gotowaniu ale to wam się może kiedyś przyda:

Zgłoś
Avatar
Ęmi 2012-08-27, 19:59 13
Przekąska na romantyczną kolację/kolację/samotny smutny dzień/ ogólnie przekąska.
Dla debili, leniuszków, oraz entuzjastów ciasta francuskiego (ja jestem 3w1)

Dla debili, bo przepis i wykonanie są ultra proste
Dla leniuszków, bo używam półproduktu
A dla wielbicieli ciasta francuskiego, to nie mam pojęcia czemu.

Czego nam trzeba:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 kurzy cycek
1 cebula
250 gramów pieczarek
Keczup
Przyprawy
Oliwa
Kilka plastrów sera żółtego

Do dzieła!

Chwilę przed przystąpieniem do akcji głównej należy pokrojoną w drobną kosteczkę pierś kurzą zamarynować w ulubionych ziołach i oliwie.



Gdy kura nabiera smaku przypraw w lodówce, my zabieramy się za krojenie cebuli i pieczarek.



Następnie smażymy je na niewielkiej ilości oliwy



Gdy pieczarki już będą w miarę okej, dorzucamy naszą kurę, która już powinna czuć się całkiem swobodnie z przyprawami.



Tak usmażony farsz, odstawiamy, by trochę przestygł.

W tym czasie rozwijamy ciasto francuskie, i maziamy je keczupem, zostawiając po kilka centymetrów nieumazianych z każdej strony.



Rozkładamy farsz na keczupowej powierzchni (najlepiej jeśli trochę przestygnie, co już pisałam)



Boki kroimy jak widać:



Zawijamy "na zakładkę" aż nam wyjdzie zgrabna, lub niezgrabna całość.



Tak przygotowane ciasto wrzucamy do pieca nagrzanego do 200 stopni Celsjusza. Wcześniej górę ciasta można skropić oliwą i posypać ziołami.

Po około 10 minutach, umieszczamy na górze ciasta ser żółty.



Gdy ser się roztopi, a ciasto zarumieni, można wyjąć je z piekarnika. Jak widać, mnie się przyrumieniło nieco za mocno



Kroimy ciasto na kawałki, stroimy zielonym, częstujemy dziewczynę/chłopaka i ignorujemy pytania, czy sami zrobiliśmy ciasto francuskie



Smacznego!
Zgłoś
Avatar
HoseBanditos 2012-08-29, 18:29 1
Fajne przepisy, tylko tam gdzie teraz mieszkam używanie piekarnika grozi poważnymi konsekwencjami.
Zgłoś
Avatar
G................y 2012-08-30, 22:22 5
1,2 kg mięsa ( wiem powinna być baranina ) ja nie miałem zrobiłem z żeberek w połączeniu z boczkiem
1 kg mąki typu 650!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2 pomidory
czerwona kapusta 0,5 główki
kapusta pekińska 4-5 lisci
jogurt - 0,5 opakowania
majonez 4 łyżki
woda ( 0,5 kubka na drożdze ) oraz około 3/4 szklanki do ciasta
olej - 2 łyżki
drożdze
curry
czosnek 3 główki
czosnek granulowany
przyprawa gyros
przyprawa do kebaba
pieprz
sól
cukier
jajko - 1 do 2ch

cena : W przypadku robienia samemu to około 3 zł / kebaba
czas przygotowania około 8 godzin
czas pracy pieczenia około 2h ( czasochłonne )
ale raz zrobione mamy na pare dni

Dodatki:
Ogórek w grube talarki, podzielony na pół
kapusta pekińska - lekko posolić
kapusta czerwona skroić zalać wrzątkiem i oddcedzić, posolić i pocukrzyć ( delikatnie )

Sos czosnkowy :
pół opakowania jogurtu,czosnek, 4 łyżki majonezu, sól, pieprz, cukier. Mieszamy zostawiamy na godzinę.

Przepis na chlebek
drożdze około 30g - rozrabiamy w kubku 1/2 do 0,75 kubka ( woda letnia ) zostawiamy na 20 min
miska, do miski 0,6kg mąki, dodajemy łyżeczkę od herbaty cukru do tego dodajemy 1,5 łyżeczki soli.
Do naszy pół produktów po 20 min dodajemy drożdze, pół szklanki wody i zaczynamy to wyrabiać przez 15 min nasza masa ma być nie za sucha ale i nie za płynna. Ja użyłem robota kuchennego.Po wyrobieniu Dzielimy naszą mase na dwie porcje i wykładamy na blaszkę albo do pizzy albo taką z piekarnika - zostawiamy na 30 min ( przykrytą szmatką ). Po tym czasie,

Całość smarujemy rozmąconym jajkiem ( białko z żółtkiem ) i jedziemy dalej.
Pieczemy w temperaturze 250 St. Przez 10-15 minut.

Mięso :
J/w, kto co woli ja zrobiłem Karkówka ale lepsza by była łopatka przekładana z boczkiem żeby nie było suche, Mieso kroimy w 1 cm płaty ( nie kawałki ) wrzucamy do miski i dodajemy olej oraz nasze przyprawy ( curry, pieprz, przyprawa do kebaba i grysosa, czosnek ). Wszystko nabijamy na widelec i pieczemy na grilu obrotowym. Po 25 scinamy po kawałeczkach ( potrzebny bedzie ostry nóż ). I tak, aż do momentu kiedy nasze mięsko się nie skończy

Nakładamy

Rozcinamy naszą bułę, wkładamy do mikrofali na 30 sek, można z mięskiem, lejemy sosik czosnkowy, trochę keczupu lub ostrego sosu, jak nie daliśmy mieska to dodajemy je do tego czerwona kapusta, ogórek, kapusta pekińska, skrapiamy sosem czosnkowym i keczupem kładziemy mięso, na to pomidora polewamy sosami i podajemy głodomorom.

Jutro pokaże jak wygląda moje dzieło po nałożeniu. W smaku Wyśmienite!!!!!

Pół fotorelacji



















Zgłoś
Avatar
b................a 2012-09-07, 21:16 3
Tu znajdziecie przepisy kulinarne podane w wyjątkowo przystępnej formie: wpierdalaj.blog.pl/
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

  Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem