18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:


Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:


Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (8) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:31
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:04
Szama dla sadoli
G................y • 2012-07-03, 9:03
Na życzenie...

Przepis na pizze własnej roboty

Mąka 450 Puszysta, tortowa - 2 szklanki
1/3 drożdzy hirondalla
3/4 szklanki / kubka wody - ciepłej nie gorącej co by nie zabić drożdzy
1/2 koncetratu pomidorowego
pół kieliszka octu
cukier
sól
pieprz
Bazylia
oregano
czosnek
temp. pieczenia 250 st.

dodatki - kto co lubi - wędlina, ser, papryka, salami - wg. gustu

Ciasto:
Do kubka wrzucić drożdze, dodać łyżeczkę cukru wymieszać i odstawić na 20 minut. Po 20 minutach do miski wsypać mąkę przesianą przez sitko aby napowietrzyć, dodać drożdze wymieszać. dodawać mąki aby ciasto odchodziło od ręki. Ciasto odstawić na godzine do wyrośnięcia, przykryć miskę szmatką.

Sos
Koncetrat na patelnie dodać bazylie oregano czosnek i ocet, zagtować na patelni całość.

Na blaszce rozłozyć ciasto wysmarować olejem i wstawić na 4 min do piekarnika, żeby urosło wyjąć. Nałożyć składniki i wstawić na 12 min, po 5-6 min obrócić blaszkę o 180 stopni, co by wypiekła się równo pizza z każdej strony.

Efekty :

Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Avatar
Filo1 2012-09-08, 2:36
nienawidzę was, nie mam nic do jedzenia ;P
i perfekcyjnie zaostrzyliście mój apetyt
Zgłoś
Avatar
Kaśka 2012-09-17, 19:17 8
Kolacja na ciepło i zdrowo
Potrzebujemy
1 ciasto francuskie
2 piersi z kuraka
Szpinak
pieczarki
cebule
ser żółty
czosnek
ser feta
Zaczynamy!!
W biedronce wyczaiłam nową przyprawę czy tam sposób na kuraka bez tłuszczu w papierze do pieczenia z Winiary, wygląda to tak, pierś z kurki rozbijamy tłuczkiem na cienko wkładamy do tego papieru i wędruje na patelnie, gdzie smażymy ją ok 10 min po 5 na każdej stronie:


Gdy pierś się smaży zabieramy się za pieczarki i szpinak, ja zwykle pieczarki trę na tarce na grubych oczkach, smażymy na masełku z cebulką

Siekamy sobie szpinak, wrzucamy go na patelnie z oliwką z oliwek, dodajemy z 2-3 ząbki czosnku, gdy się lekko podusi dodajemy mleko, oraz pokruszoną fetę

W miedzy czasie gdy nasze składniki będa dochodzić na patelniach, robimy sałatkę taką na jaką mamy smak, ja zrobiłam z sałaty lodowej, pomidorów, cebuli, sera feta i oliwek, polane sosem do sałatek, użyłam sosu z biedry, smak ziół z ogrodu

Gdy już jesteśmy gotowi do dalszych działań, nakładamy na ciasto francuskie nasze składniki


Pieczemy około 15 w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, następnie wpierdalamy ciesząc sie że nam takie pyszne wyszło


Smacznego!!
Zgłoś
Avatar
a................y 2012-09-17, 19:20
ja chce do królestwa picycy chu-chuj

gestlerowa ty gruba krowo znowu wpierdalasz
Zgłoś
Avatar
~Angel 2012-09-19, 8:53 4
może pieczywko na śniadanie

______________

Zgłoś
Avatar
Kaśka 2012-09-19, 10:26
Om nom nom nom, takie chrupiące
Zgłoś
Avatar
A................h 2012-09-26, 15:30 11
Przepis na nuggetsy
(Wielkie zimne piwsko w oszronionym kuflu dla Gordonowa za inspirację)

Potrzeba nam:
Słodkie płatki śniadaniowe dla dzieci
Jajko
Mąka
Mleko
Czipsy/Tortilla/Nachos o ulubionym smaku
Olej
Przyprawy (tak jak lubimy)
Mięso- w zasadzie dowolne. Może być pierś, skrzydełka lub udka drobiowe

Po pierwsze i najważniejsze- ZMYWAMY!



Jak już ogarniemy kuchnię, należy zająć się mięsem. W tym celu wsypujemy trochę słodkich płatków, aby przywabić i upolować nasze mięso.

Patroszymy, filetujemy i czyścimy. Mięso przyprawić i schować do lodówki na ok. godzinę.


Bierzemy solidną garść skruszonych czipsów, szklankę mąki i mieszamy. Oto nasza panierka.

Robimy sobie seksi słitaśną fotkę!!!!!1oneone1 xDxDxD (Prawdopodobnie najważniejsze)


Bełtamy jajo z mlekiem i przyprawiamy (Można dodać przyprawy do panierki zamiast do jaja).
Kroimy mięso (albo i nie, jak kto woli) i moczymy.


Panierkujemy


Smażymy


Sprawdzamy czy nie są surowe i można podawać z sosem, frytami, surówką lub boczkiem. Jak kto lubi.

Podajemy deser!


SMACZNEGO!
Zgłoś
Avatar
B................g 2012-09-26, 17:03
Piwo za użycie chipsów jako sładników panierki(dziś zastosuję ), mam jednak dwa pytania.

1. Nie lepiej byłoby upiec zamiast usmażyć?
2. Etap przyprawiania nie byłby lepszy jako marynowanie? (wtedy 3h i polecam marynaty Knorra, szczególnie te pikantne)
Zgłoś
Avatar
A................h 2012-09-26, 17:39
A gdzie te piwo oszuście?

Może i tak. Zrobiłem tak, bo akurat miałem zajawkę.
Zgłoś
Avatar
G................y 2012-09-27, 11:39
Bóg napisał/a:

Piwo za użycie chipsów jako sładników panierki(dziś zastosuję ), mam jednak dwa pytania.

1. Nie lepiej byłoby upiec zamiast usmażyć?
2. Etap przyprawiania nie byłby lepszy jako marynowanie? (wtedy 3h i polecam marynaty Knorra, szczególnie te pikantne)



Sam też nie próbowałem w piekarniku sądzę że panierka się zrumieni - wg. mnie na oleju lepiej... smaczne i szybsze po co pierdolić się z piekarnikiem...
Zgłoś
Avatar
Nap_Limak 2012-09-27, 11:58 1
Ale słodka dziewczynka
Zgłoś
Avatar
~Bambi~ 2012-09-27, 13:10
Nap Limak napisał/a:

Ale słodka dziewczynka



______________

Emerytowany saren
Zgłoś
Avatar
A................h 2012-10-02, 15:09 2
Anaalne żołądeczki indyczne
(przepis własny, wszelkie prawa zastrzeżone)

Banalne wykonanie i średni czas przygotowania (ok. 1,5h)

1kg żołądków indyczych
Kilka dużych cebuli
4 ząbki czosnku
Śmietana
Kostka rosołowa
Trochę przypraw
Ziemniaczki lub jakaś kasza (jak kto lubi)
Pietrucha i koper

Żołądki

Myjemy i czyścimy dokładnie. Wrzucamy do gara i zalewamy wodą, żeby się przykryło.
Dodajemy kucharka lub wegetę, kilka liści laurowych i oczywiście pieprz w kuleczkach. Solimy dość mocno! Gotujemy jakąś godzinkę, po czym wyciągamy żołądki i kroimy w plasterki (żeby się dobrze dogotowały i nie były zbyt twarde). Gotujemy dalej przez ok pół godziny. Jeśli woda całkowicie wyparuję, dolewamy.

Sosik
Kroimy cebulkę, dość grubo i szklimy na oliwie. Siekamy czosnek, dodajemy i dusimy wszystko pod przykryciem. Do pół kubka gorącej wody (może być ta od żołądków) dajemy kostkę rosołową i śmietanę. Wlewamy na patelnię, dodajemy przyprawy, liść laurowy, pieprz i do smaku trochę masła. Na koniec koperkujemy i pietruszkujemy.

Ziemnaki radzę gotować z ząbkiem czosnku.

Bon Appetit!





Zgłoś
Avatar
PannaEwa 2012-10-02, 18:52 1
Nap Limak napisał/a:

Ale słodka dziewczynka



Prze-pię-kna! Nie chcesz oddać?
Zgłoś
Avatar
A................h 2012-10-02, 23:33
PannaEwa, Nie wiem, czy ci mogę zaufać
Zgłoś
Avatar
Mr.Drwalu 2012-10-09, 21:28 5
Bułki z pieczarkami i serem

*Pieczarki kroimy w kostkę. Cebulę też kroimy, całość podsmażamy na maśle, około 10 minut.
*Cebula nie może się spalić, ale pieczarki powinny być porządnie brązowe. Jeśli czujesz, że się pali to oczywiście zmniejsz ogień.
*Dodaj do pieczarek trochę śmietany. Śmietanka dodaję trochę smaku i wiąże pieczarki i cebulkę. *Przypraw całość pieprzem i solą, i zostaw całość na wolnym gazie lub zostaw na podgrzanej płycie.
*Teraz za pomocą łyżeczki nadziewamy bułkę naszym farszem.
*Przygotuj patelnie, dodaj trochę oleju i smaż z obu stron bułki aż do złocistego koloru.


Można podać na sto różnych sposobów
Smacznego
Prosto i szybko







______________

Nie wierze w diabła wierze w zazdrość i zawiść
wierze w to że za pieniądze brat brata potrafi zabić
wierze w kłamstwa i zdrady wierze w zysk i korupcje
nie wierze w system choć jestem sam jego produktem
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

  Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem