18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Główna Poczekalnia (5) Soft (5) Dodaj Obrazki Filmy Dowcipy Popularne Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 18:39
📌 Konflikt izrealsko-arabski - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 4:40
🔥 Śmierć na tankowcu - teraz popularne
🔥 Się zagapił - teraz popularne
Szama dla sadoli
G................y • 2012-07-03, 9:03
Na życzenie...

Przepis na pizze własnej roboty

Mąka 450 Puszysta, tortowa - 2 szklanki
1/3 drożdzy hirondalla
3/4 szklanki / kubka wody - ciepłej nie gorącej co by nie zabić drożdzy
1/2 koncetratu pomidorowego
pół kieliszka octu
cukier
sól
pieprz
Bazylia
oregano
czosnek
temp. pieczenia 250 st.

dodatki - kto co lubi - wędlina, ser, papryka, salami - wg. gustu

Ciasto:
Do kubka wrzucić drożdze, dodać łyżeczkę cukru wymieszać i odstawić na 20 minut. Po 20 minutach do miski wsypać mąkę przesianą przez sitko aby napowietrzyć, dodać drożdze wymieszać. dodawać mąki aby ciasto odchodziło od ręki. Ciasto odstawić na godzine do wyrośnięcia, przykryć miskę szmatką.

Sos
Koncetrat na patelnie dodać bazylie oregano czosnek i ocet, zagtować na patelni całość.

Na blaszce rozłozyć ciasto wysmarować olejem i wstawić na 4 min do piekarnika, żeby urosło wyjąć. Nałożyć składniki i wstawić na 12 min, po 5-6 min obrócić blaszkę o 180 stopni, co by wypiekła się równo pizza z każdej strony.

Efekty :

Zgłoś
Avatar
Pener 2012-07-10, 17:28 14
mcmt napisał/a:

Widać, że palisz Gordon


też to obczaiłem
Zgłoś
Avatar
W 2012-07-10, 17:32
gordon, drugie piwo za deskę "MIĘSO"
Zgłoś
Avatar
P................C 2012-07-11, 19:44 4
jest i swastykoburger

Zgłoś
Avatar
G................y 2012-07-12, 13:15 1
Prosta szybka, zdrowa i tania sałatka na imprezy w sam raz

Produkty
Wędlina 0,5 kg
Ser 0,5 kg
Kukurydza 3/4 puszki
Ananas 5-6 plastrów
Majonez 4-5 łyżek do zupy
pieprz
Coś do dekoracji

Trudność : B. łatwe

Wędlinę skroić w nie za dużą kostkę, tak samo ser, dodać kukurydze w w.w ilości, anansa skroić w kostkę - bez sosu, dodać majonez, posypać pieprzem, wszystko wymieszać wstawić do lodówki na 2 godzinki, żeby się wszystko "przegryzło". Podawać z chlebem

Efekty :
nasi przyjaciele w sałatce





Skrojona wędlina - nie musi być najlepszej jakości



Dodajemy ser



kukurydzę



Ananasa



Mieszamy



Dodajemy Majonez i posypujemy pieprzem





Tak odstawiamy do lodówki na 2 - 3 godziny



Smacznego
Zgłoś
Avatar
HoseBanditos 2012-07-13, 1:49 1
Gordon zrobiłem wczoraj kurczaka, świetna sprawa . Tylko popełniłem zbrodnię- zamiast chili dałem pepperoni. Bo kurwa w 4 sklepach nie znalazłem. I nie dodawałem koncentratu.
Zgłoś
Avatar
G................y 2012-07-14, 6:37
Cieszę się, że smakowało. Trzeba było zrobić fotorelacje
Zgłoś
Avatar
HoseBanditos 2012-07-14, 12:56
Aj widzisz zapomniałem, poza tym u mnie z estetyką słabo.
Zgłoś
Avatar
W 2012-07-14, 13:01
nie ma być ładne, ma być dobre!

zrób fotorelację z robienia kiełbasy z dzika
Zgłoś
Avatar
wbrian 2012-07-14, 13:56
Placek pierwsza klasa!
Zgłoś
Avatar
HoseBanditos 2012-07-14, 14:28
W napisał/a:

zrób fotorelację z robienia kiełbasy z dzika


Ale to nie ja robię takie kiełbasy/

[ Komentarz dodany przez: W: 2012-07-14, 14:35 ]
Zgłoś
Avatar
G................y 2012-07-14, 17:47 8
1 paczka makaronu długiego do spagetti
0,5kg miesa mielonego wołowego
1 kostka - wołowa - nie miałem rosołu
2x cebule
czosnek 4 ząbki
czosnek w proszku łyżka
2 pomidory
2 marchewki
1 opakowanie pomidorów w puszce
1 - 1,5 słoika koncentratu pomidorowego
papryka w proszku - ostra
ser - stary na dużych oczkach
pieprz
sól
Bazylia
2 łyżki cukru
Oregano
Kubek - 3/4 wody wrzątek

Trudność - łatwe
czas gotowania 1h
przygotowania 20 min

Let`s Goooooooo

Do Woka wrzucamy cebulkę starą na małe kawałki ja użyłem malaksera szklimy i na sam koniec dodajemy czosnek
do tego dodajemy mieso
do miesa dodajemy pieprz i sól
do tego dodajemy pomidorki - 2 skrojone w kostkę i puszkę pomidorów, oraz koncetrat pomidorowy, dodajmy bazylie, oregano, zioła prowansalskie jak kto uważa. Wszystko mieszamy

Do kubka wlewamy 3/4 wody i dajemy kostkę wołową - mieszamy - i dodajemy do Woka tak żeby całość się połączyła
zostawiamy na ogniu - mały!! na 25 min, żeby się pyrkało co jakiś czas mieszając.

W miedzy czasie scieramy / miksujemy marchewki - one pójdą na sam koniec

Jak odparuje wywar - nie może być za suche - dodajemy marchewke i zostawiamy jeszcze na 10 - 15 min.

Do gotującej się wody wstawiamy makaron solimy - dość mocno. Po ugotowaniu hartujemy - tzn, przelelewamy zimną wodą.

Wyjmujemy na talerz makaron ładnie go skręcając polewamy naszym sosem i posypujemy żółtym serem.

Dekorujemy Bazylią lub oregano.

Smacznego.

Efekt :

Nasi pomocnicy



czosnek



Mięsko i cebulka wraz z czosnkiem - mieszamy





Mielimy, ścieramy marchewkę





Dodajemy paprykę i pomidory





Robimy bulion



Dodajemy bazylie i oregano



Dodajemy marchewkę



gotujemy makaron z odrobiną oleju





Podajemy - Smacznego





Zgłoś
Avatar
W 2012-07-14, 18:21
gotujące chłopy - to jest to
Zgłoś
Avatar
marna 2012-07-15, 8:42 1
gordon_gekko, czemu na kafelkach jedzenie podajesz?
Zgłoś
Avatar
Pener 2012-07-15, 9:03
oszustwo! makarą ci z garka wystaje, jak kurwa go ugotowałeś w powietrzu? hyyy?
Zgłoś
Avatar
G................y 2012-07-15, 16:14
hehe, tak podaje na kafelkach, a makaron gotuje w "przestrzeni"
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie