Komu szczepionkę?
I dlatego są takie instytucje jak sanepid żeby take decyzje nie zaprzątały głów takich mędrków co to wiedzą wszystko najlepiej, jest procedura wyłączenia z kalendarza szczepień gdy ryzyko wystąpienia powikłań jest zwiększone, jednak spora część rodziców nie che szczepić dzieci od tak bo uważa że wie lepiej od lekarza czy trzeba to robić czy nie. testem jest podanie pierwszej dawki szczepionki, a według ostatnich wytycznych wystarczy podanie 1 dawki BCG w pierwszej dobie życia. Do szanownego Długowiecznego pewnie i tak to nie dotrze, bo jak większość Polaków uważa że wszystko wie najlepiej, naczyta się jakiegoś szitu w internecie a potem w szpitalu się ze mną wykłóca jaki to on obeznany w temacie swojej choroby. medycyna internetowa do prawdziwej ma się jak hulajnoga do bolidu f1 ktoś coś gdzieś słyszał, jakiś szarlatan wygłosił jakąś spiskową teorię a ludzie biorą to za pewnik i ostateczną wyrocznie wiedzy. w dup pie byłeś gów no widziałeś.
Kolejny cymbał, co wie lepiej od samego producenta. Każdy producent do szczepionki załącza ulotkę, która zawiera miedzy innymi: przeciwskazania i skutki uboczne. Otóż nie ma takiego leku, czy też szczepionki, która na każdego działa tak samo. Miliony dany lek może wyleczyć, a tego jednego na milion zabić, bo jest np uczulony. To samo dotyczy szczepionek i producenci są tego świadomi, dlatego umieszczają ostrzeżenia o możliwości wystąpienia powikłań. Niektóre szczepionki w ostrzeżeniach mają wpisane nawet zgon osoby. No ale co ja tam wiem, przecież ty jesteś kurwa ekspertem, który twierdzi, że tak nie jest. Weź się gościu jebnij w ten durny łeb, to może coś w nim zaskoczy. Jeśli jesteś naprawdę pracownikiem szpitala, to powiedz nam którego, to będziemy trzymać się z dala od niego.
To spiseg kosmitów i amerykańskiego rządu mówię wam! Ale co mam mówić sami już to rozpracowaliście przecież.
Nie zaprzeczam że robi się z igły widły i przesadza z niektórymi chorobami szczepionkami lekami, faszerujemy się niepotrzebnie itp. Ale do kurwy nędzyy ludzie jesteście upośledzeni czy po prostu nie lubicie używać mózgu? Nie bez powodu obecnie żyje na ziemi najwięcej ludzi, bo do kurwy nędzy umieralność wśród dzieci dzięki medycynie lekom i szczepionkom spadła z hmm 30-40%~~ w średniowieczu? do kilku procent.
To jest jak ta jebana paniką ze ptasią grypą tylko że tu chodzi o coś odwrotnego, jedno dziecko na xxx ma powikłania i olaboga co się dzieje zmuszają nas, tam przy ptasiej grypie w ciągu kilku lat na całym świecie umarło kilkaset ludzi i jest panika, rocznie w samych stanach (innych danych nie znalazłem) ginie od powikłań po zwykłej grupie 40 tyś ludzi.
Oczywiście większość z was pewnie myśli że nazywam się tusk i dla tego mogę się z wami zgodzić, leczenie i szczepionki nie powinny być obowiązkowe, selekcja naturalna by wtedy zadziałała jak powinna
Może zacznę od tego ze jestem lekarzem...[bla,bla,bla]
@wojas3
Zaprawdę powiadam, gadasz a raczej piszesz jak pojebany. A zatem, gdyby nie szczepionki dalej zdychalibyśmy na dżumę, albo inną cholere tak jak wieki temu nasi przodkowie, więc nie pierdol smutów. Znasz kogoś, kogo dosięgły skutki uboczne szczepionek ? Bo dziwnym trafem ja też nie, ani nie słyszałem o tysiącach ofiar chemii ze strzykawki, dziwne skoro tak to demonizujesz. Ty wiesz w ogóle jaki ma cel szczepienie, co jest wprowadzane tym maluchom i na jakich zasadach?
W Niemczech zaprzestali szczepien na gruzlice "Bo nie wolno ludzi zmuszac" I zarejestrowali nowe zachorowania w ciagu ostatniej dekady. Szczepienia ktore pozwola drastycznie zredukowac ilosc zachorowan powinny byc obowiazkowe po dokladnym ustaleniu potencjalnego ryzyka zwiazanego z samym szczepieniem. Jak wprowadzali obowiazkowe szczepienia na gruzlice, to nikt nie wrzucal bzdur typu zmuszaja nas! I choroba na ktora ludzie umierali praktycznie zniknela - teraz wraca.
Od tego powinien byc lekarz, zeby ustalic czy dana osoba moze dostac szczepienie czy nie i jezeli nie ma przeciwwskazan, to MA byc zaszczepiona i koniec. I to powinna byc odpowiedzialnosc lekarza, ze jezeli sie pomyli i ktos na tym ucierpi, to organy lekarza sa zabezpieczone na poczet odszkodowania.