18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 19:40
🔥 Przyjaciele - teraz popularne
prezio87 2021-02-06, 19:38
gorczański napisał/a:

Kodeks Ruchu Drogowego - Art. 24 pkt 5:
"Wyprzedzanie pojazdu lub uczestnika ruchu, który sygnalizuje zamiar skręcenia w lewo, może odbywać się tylko z jego prawej strony."
Sam miałem podobną sytuację, ja na szczęście wyhamowałem. Nawet by mi do głowy nie przyszło że to mogła być wina skręcającego, i powyższy wpis to chyba potwierdza.

a skąd wiesz że miał włączony migacz w lewo? Jeżeli ktoś ma włączony migacz, to go nie wyprzedzasz. A jak stoi jak cipa na środku i chce skręcić, ale migacza nie ma, po czym włącza go w momencie wykonania manewru to już za póżno
Zgłoś
kupaDelfina 2021-02-06, 20:12 3
Ej no halo halo, przecież całkiem niedawno był podobny wypadek tylko, że skręcającym był radiowóz i wtedy osądzono iż była to wina właśnie skręcającego.
Zgłoś
ququa 2021-02-06, 20:17
Gmork napisał/a:

Weź ty się lepiej nie odzywaj. Na trzeciego, dobrze, że nie na czwartego

tak widziałem w lusterku
Zgłoś
Bladziochreturn 2021-02-06, 20:21 3
gorczański napisał/a:

"Wyprzedzanie pojazdu lub uczestnika ruchu, który sygnalizuje zamiar skręcenia w lewo, może odbywać się tylko z jego prawej strony."
Sam miałem podobną sytuację, ja na szczęście wyhamowałem. Nawet by mi do głowy nie przyszło że to mogła być wina skręcającego, i powyższy wpis to chyba potwierdza.

Nie moze rozpoczac manewru skretu jezeli jest wyprzedzany, a sygnalizacja kierunkowskazen jest tylko jednym z jego etapow. Radze Ci uwazac, bo ktos kiedys w Ciebie przypierdzieli.
Zgłoś
Strife 2021-02-06, 20:51 3
NafazowanyKoleś napisał/a:

Nie mógł wyprzedzać samochodu z kierunkiem włączonym w lewo. Jeśli był włączony - to wina wyprzedzającego.

Gdyby tak było, to niemożliwym staje się wyprzedzenie 2 samochodów jadących przed tobą, bo nie da się stwierdzić, czy w ciągu pojazdów, które wyprzedzasz nie ma jakiegoś z włączonym kierunkowskazem.

Linia była przerywana, więc można wyprzedzać. Wyprzedzający zaczął manewr wyprzedzania prawidłowo (pomijając prędkość, ale to nie ma znaczenia przy stwierdzeniu, kto był winny), a skręcający nie może wykonać skrętu, jeśli nie upewni się, że może to zrobić w bezpieczny sposób.
Zgłoś
essek 2021-02-06, 20:52
Wina byłaby po stronie skręcającego, gdyby wyprzedzający nie zapierdalał, teraz będzie analiza ile on przekroczył prędkość. Bo skręcający musiał spojrzeć w llusterko, ale również mógł oczekiwać od innych uczestników ruchu, że przestrzegają przepisów. jak wyprzedza cie rakieta 340km/h to se możesz lusterka wsadzić w dupe.
Zgłoś
Strife 2021-02-06, 21:06 1
Skręcający miał mnóstwo czasu, żeby upewnić się czy może skręcić. Nie mógł, skręcił i to tylko jego wina, że tak się to skończyło.

Jeśli ktoś twierdzi, że to wina wyprzedzającego, to dość prawdopodobne jest, że kiedyś ktoś się w was wjebie.
Zgłoś
Praxis 2021-02-06, 21:28
Współwina - szwagier skręcał w lewo na posesję i na zakazie wyprzedzania facet go trzasnął. Wina dla obu - szwagier nie spojrzał w lusterko, a facet miał zakaz wyprzedzania. Bez sensu te prawo drogowe....skoro jest zakaz to nie miał prawa się chyba spodziewać cymbała z lewej?

No nie do końca dlatego tu mnie nie zdziwi wina skręcającego...
Zgłoś
banerr 2021-02-06, 21:44 2
Wszystkim debilom którzy twierdzą, że wina jest wyprzedzającego sugeruję oddać prawko i nie siadać już za kółkiem.
Z taką wiedzą stanowicie realne zagrożenie dla innych.
Zgłoś
dancio1978 2021-02-06, 21:59 2
gorczański napisał/a:

Facet skoda PORUSZAŁ się już po tym pasie. Omega zajechała mu drogę. Wina ewidentna omegi i tyle!!!!można jedynie przykleić skodzie przekroczenie prędkości.

Lolekmko11 napisał/a:

Ustępuje się tym z naprzeciwka a nie tym za sobą lol

przypadkiem dałem piwo za idiotyzm tygodnia. jadąc dwupasmówką chcesz zmienić pas i nie patrzysz w lusterko tylko skręcasz???na każdej drodze zmieniając pas lub skręcając masz obowiązek upewnić się do możliwości wykonania manewru. Tyle
Zgłoś
Tymonek 2021-02-06, 22:00
gorczański napisał/a:

tak ale skrecajac w lewo gosc nie zauwazył skody która juz wyprzedzała jak widze z kierunkiem
Zgłoś
S................n 2021-02-06, 23:30
DickSet napisał/a:

Skręcający debil. Ciekawe czy znajdzie sie tu jakiś jego obrońca bo na youtube i na facebooku było ich całkiem sporo

Ty sam jesteś debil i w dodatku kodeksu drogowego nie znasz gimbusie pierdolony.

colo123 napisał/a:

Wyprzedzający miał przerywana linie cały czas , ten gość co skręcał miał patrzeć w lusterka a nie chuj wie gdzie ... Fakt wyprzedzający miał za duża prędkość więc to jest jedyny dowód obciążający gościa który wyprzedzał . Pozdro

Następny, przedszkolaku nie zabłądziłeś? popierdoliło was doszczętnie od tej polityki i teraz na każdej dziedzinie życia sie to odbija, zawrzyj ryj, zajrzyj do kodeksu, a potem wyjdź z domu przez okno, najlepiej takiego na 4 piętrze.

Jesse.Pinkman napisał/a:

Spotkanie dwóch debili - jeden zapierdala jak pojebany a drugi nie patrzy w lusterka.

Nie masz racji. Zajrzyj do kodeksu Jessie, wina jest pos stronie drogowców ,że źle oznakowali skrzyzowanie/ skręt. Sam miałem taką akcję w polszy, za mną tir a za nim wyprzedza audi , a koleś przede mną skręca w lewo. Obowiązek patrzenia w lewe lusterko obowiązuje tylko w momecie kiedy ty sam chcesz dokonać manewru wyprzedzania, inaczej każdy gapił by się w lusterka i wpierdalał w poprzednika. Kodeks jest dobrze skonstruowany to Polacy jeźdżż jak cioty.
Zgłoś
Newretrowave 2021-02-06, 23:35
Nikt nie slyszal w tle ze rusza program lgbt mieszkanie plus? Jasny kurwa huj.
Zgłoś
Scout 2021-02-06, 23:57
Czytam i nie wierzę... Wina zapierdalającego... skręcający mógł go nie widzieć przy takiej prędkości... jak zwykle prędkość zabija
Zgłoś
Sraj1 2021-02-07, 0:17
Sam nie wiem co jest chujowsze - ten wypadek czy mieszkania dla starych pedałów za moje podatki.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem