📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
🔥
Spowodowała kolizję i uciekała
- teraz popularne
Tulkas napisał/a:
aaaa że tak powstał murzyn? że to niby dzieło szatana tak?
Nie przypadkiem panie, nie przypadkiem...
~Halman napisał/a:
Pamiętam za dzieciństwa taka bajkę w formie czytanki czy to na postawie indiańskich legend czy tylko na taka stylizowane o wielkim duchu indiańskim który tworzył człowieka w piecu i robił to pierwszy raz i nieudolnie nie mając doświadczenia. Wiec według tej bajki
Biały by niedopieczony (zbyt blady) i wielki duch mu nie ufał, dopiero czerwonoskóry był git...Dobra bajka, nie?
Troszkę prawdy w tym jest. Zgodnie z nauką człowiek rozpoczął podbój świata właśnie od Afryki. A to, że rozwój cywilizacji zatrzymał się tam 200 lat temu to już inna historia
grudzin7 napisał/a:
Troszkę prawdy w tym jest. Zgodnie z nauką człowiek rozpoczął podbój świata właśnie od Afryki. A to, że rozwój cywilizacji zatrzymał się tam 200 lat temu to już inna historia
pomijając to że zacytowałeś post z którego zrezygnowałem (mam takie prawo jak każdy) to dlaczego go przeedytowałeś usuwając fragment o spalonym w piecu i wyjebanym w chuja czarnuchu?
Współczesna raczej nie, bo wygląda jak starosłowiańska wizja piekła? Poza tym wrażliwe lewactwo nie zaakceptowałoby rekwizytów pozyskanych ze zwierząt.
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów