Esccax napisał/a:
Czy Ty na prawdę chcesz dyskutować o pogromie Kieleckim? Starczy Ci wiedzy? Jesteś pewny? List biskupa czytałeś? Wymienisz księży którzy interweniowali? Liczbę ofiar na stacji w Kielcach i następnych jak poszła fama że można dziś żyda bić?
Nawet mi się nie chce wytykać Ci braku logiki w Twoich wywodach, i tak nie zrozumiesz.
W sumie wierzę Ci że Twój dziadek widział Ufo, ktoś musiał przecież takiego kosmonautę jak Ciebie spłodzić, poszło po linii.
Przestań się kompromitować.
Prosze bardzo dawaj te fakty, bo na razie lejesz wode a o paru rzeczach widze nie słyszałes. I zasmuce cie bo nawet lewicowi publicysci nie zaprzeczaja roli komunistów w pogromie kieleckim. A ty widac masz stare dane i potrafisz tylko wycieczki osobiste robic jak mongolskie dziecko
Pogrom w Kielcach był faktem. To nie ulega żadnej wątpliwości. Ale kto naprawdę wywołał zamieszki? Czy faktycznie był efektem spontanicznej reakcji tłumu? Czy przeciwnie – całość została perfekcyjnie przygotowana i od początku do końca przeprowadzona zgodnie z planem?
Anatol Fejgin – wysokiej rangi funkcjonariusz zbrodniczej Głównej Informacji Wojskowej Wojska Polskiego oraz dyrektor X Departamentu Ministerstwa Bezpieczeństwa Publicznego, zbrodniarz stalinowski żydowskiego pochodzenia w wywiadzie opublikowanym w „Reporterze” (nr 4/1990) powiedział na temat pogromu kieleckiego: „Wszystkie chwyty są dozwolone, gdy chce się wygrać. (…) Jeszcze nie czas o tym mówić. Liczyliśmy na błąd naszych przeciwników. Musieli go w końcu zrobić. Nie mogliśmy jednak dłużej czekać. Potrzebny był jakiś przyspieszacz. Stąd pogromy i inne fortele”. Wyznanie to zostało odebrane jako pośrednie przyznanie się do tego, o czym nieoficjalnie mówiono od dawna – że pogrom kielecki był świadomie i celowo zorganizowany przez bezpiekę, która starannie zaplanowała jego przebieg, wykorzystując do jego przeprowadzenia prowokatorów oraz funkcjonariuszy UB i wojsko.
Jaki był szerszy cel? do podobnych pogromów dosłzo w innych miejscach. Czy w dobie wojny domowej nie było innego zajecia jak dobijanie resztek zydów. W tym okresie powstawało państwo izrael, było to na reke zSRR, by osłabic kolonialne imperium brytyjskie. trzeba wiec było "zachęcic" zydów do wyjazdu do Izraela.
Abraxus napisał/a:
@up stary ja nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że wdales się w dyskusję z największym arcyidiota na tym forum. Nikt jeszcze nigdy nie wygrał z nim dyskusji. Nie da się bo on w ogóle nie czyta i nie analizuje twoich argumentów. Nawet jak mu dowody rozmsmarujesz na mordzie to powie, że nic nie widzi.
Interpretuje wszystko na swoje potrzeby i wmawia ci, że napisałeś coś czego nie napisałeś. Daruj sobie serio. Szkoda zdrowia.
Tyle razy poorałem cie tu na forum że szkoda gadac. A twoje argumenty to zwykły bełkot, wiec abraxiu idź lepeij spenetruj jakis włochaty odbyt jak ci tu radzili na forum a nie ujadasz.