📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Co do pracy w naszym kochanym kraju bywa różnie, przeważnie tak jak piszą przedmowcy. Lecz z drugiej strony fakty są takie że jak chce sie pracować, to prace sie znajdzie. Ja obecnie musze na swój koszt odbębnić pakiet kursów programowania, pisania kart technologicznych i obsługi orabiarek sterowanych numerycznie (Lasery i frezarki CNC). Powiem że pracuje na takowych maszynach już od 5 lat. Gdy kończylem szkolenie w swojej firmie( szkolenie przeprowadzała firma niemiecka, dostawca maszyn) pracodawca powiedzial w prost ze certyfikatów ukończenia kursu nie bedzie bo uciekniemy gdzie indziej do pracy. Frezer nie jest moim zawodem wykonywanym w pracy jest częścią skladową do nadrzędnego zawodu jakim jest Eguterzysta-Stereotyper (szkolenie zawodowe trwa 10 lat, a robota ma być k****sko precyzyjna), w sklad którego wchodzi, ślusarstwo precyzyjne, jubilerstwo, obsługa róznego rodzaju sprzętu specjalistycznego, odlewnictwo itd. Zarobki?? typowo krajowe, lecz na akceptowalnym poziomie. Co sądze o poszukiwaniu pracy.... Trzeba mieć fach w ręku i inwestować w siebie żeby tę pustkę miedzy uszami wypelnić. Co do studiów fajnie je mieć ale zależy do czego, byłem wybrałem nie ten kierunek przerwalem ale mam zamiar zacząć od nowa bo pociąga mnie konstruowanie. Wyboru stódiów nie warto pozostawiać przypadkowi i rodzinie, na to czego chca naprowadziła mnie cieżka praca z potem lejącym sie po jajach włącznie. Możecie mnie zjeżdżać za co chcecie ale nie wstydze sie jednego ja umiem coś zrobić i pracy sie nie boje. Pozdrowionak dla wszystkich sadoli.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów