📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Hehehe dobre... mnie teraz przy poszukiwaniu pracy jedno strzela, kłamstwo jakie piszą w ofercie pracy... Niby praca na umowę, a jednak się okazuje, że na zlecenie. Niby praca z podstawą a jednak się okazuje, że prowizja tylko. Powiedzmy, że na 30 ofert jakie dostałem, 20 zawierało któreś (bądź oba) kłamstewka i do tego tak perfidnie kłamią, że pytając się przez telefon czy na umowę o pracę, podstawa+prowizja, usłyszałem TAK. Jak się później okazało dopiero pracownica mi powiedziała prawdę jak to wygląda... aż krew zalewa i jak tu człowiek ma szanować "szefa" i pracę skoro na starcie próbują go w kręcić..
Chuja prawda, niestety nastały takie czasy gdzie większość ludzi ma dwie lewe ręce do wszystkiego. Podam przykład: Mój dziadek od małego uczył się spawać, głupie spawanie a robił to całe życie, wykształcił sobie fach w ręku za czasów młodości. I niestety ale ludzie którzy chcą się w czymś wykwalifikować i włożą w to i prace i czas i poświęcenie, to prace znajdą. A tak to siedzicie przed kompem napierdalajcie CS'a i szukajcie pracy pokroju akwizytora i najlepiej biadolić że niegdzie pracy nie ma, a dlaczeo nie ma BO NIC NIE UMIEMY, MY młodzi ludzie. Musimy sami się czegoś przyuczyć a dopiero później iśc do pracy, no chyba że ktoś całe życie chce latać z miotłą, ale niestety sprzątać też trzeba umieć.
lesii napisał/a:
Hehehe dobre... mnie teraz przy poszukiwaniu pracy jedno strzela, kłamstwo jakie piszą w ofercie pracy... Niby praca na umowę, a jednak się okazuje, że na zlecenie.
Tylko idiota dziś zatrudnia na umowę o pracę...
Ta, no pewnie, jak się skończyło religioznawstwo albo europeistykę to faktycznie bida z robotą...
Kiedyś przeglądając oferty pracy znalazłem dwie takie oferty, gdzie w jednej chcieli osoby z wyższym wykształceniem w wieku od 25-30 lat z 5 letnim doświadczeniem. Kurwa mać, śmiech na sali. A gdzie czas na zdobycie doświadczenia w międzynarodowej korporacji, jaką jest mcdonalds? W kolejnej chcieli osoby,również z wykształceniem wyższym, tylko na trzy miesiące, z 3 letnim doświadczeniem.
gregor40 napisał/a:
Ta, no pewnie, jak się skończyło religioznawstwo albo europeistykę to faktycznie bida z robotą...
pewnie jesteś idiota albo nie wiesz jak to jest szukac dobrej pracy bez znajomosci debilu
Matuus napisał/a:
Bo w necie się nie szuka pracy. Ruszyć dupę i składać CV osobiście.
co sprowadza sie do 8 godzin lazenia i tygodnia czekania jak ktos ci te papierki przyjmie bo polowa konczy sie tym ze nawet nie przyjma ci cv. wiec skoncz
"Zdobywać wiedze doświadczenie
Palcami złapać szczęście
Więcej nie chcę
Tylko daj mi pracę w moim mieście"
Palcami złapać szczęście
Więcej nie chcę
Tylko daj mi pracę w moim mieście"
Ha, kretyni z europeistyk się odezwali co teraz pracy znaleźć nie potrafią. Do roboty buce to może nie będzie chociaż słychać tego narzekania waszego. Poszlibyście na dobre studia i uczyli się to byście dobrze skończyli.
Z moich znajomych na 4 roku FINANSÓW pracę ma większość. Niektórzy swoje biznesy nawet. Nie chcecie sobie kalać rączek praktykami przez dwa miesiące za darmo to potem nie macie doświadczenia i nawet ksero nie potraficie obsłużyć.
U kumpla na technicznych kto chciał i był dobry w tym co robił to też od razu znalazł zatrudnienie.
Narzekające na brak pracy kobiety po studiach to już w ogóle kosmos. Myślą, że skoro skończyły kosmetologię to "mają zadbany wygląd", jak umieją przeglądać kwejka czy pudelka to mają "podstawową wiedzę o komputerach". Do tego po pijaku obciągnęły trzem facetom na jednej imprezie więc wpisują "dobry kontakt z ludźmi". A jak przychodzi co do czego to CV okazuje się nie mieć żadnej wartości. I zaczyna się narzekanie że jaki to zły kraj bo bez znajomości to nie da się nic.
Ja mam w tym momencie niecałe 25 lat, pracuję w trzeciej firmie i obecnie mam ponad 4500 brutto. Do wszystkiego doszedłem sam, w branży w której pracuję nie mam żadnych znajomości.
Ale hejtujcie dalej. Co macie robić skoro politologów nie potrzeba w Polsce poza McDonaldem...
Z moich znajomych na 4 roku FINANSÓW pracę ma większość. Niektórzy swoje biznesy nawet. Nie chcecie sobie kalać rączek praktykami przez dwa miesiące za darmo to potem nie macie doświadczenia i nawet ksero nie potraficie obsłużyć.
U kumpla na technicznych kto chciał i był dobry w tym co robił to też od razu znalazł zatrudnienie.
Narzekające na brak pracy kobiety po studiach to już w ogóle kosmos. Myślą, że skoro skończyły kosmetologię to "mają zadbany wygląd", jak umieją przeglądać kwejka czy pudelka to mają "podstawową wiedzę o komputerach". Do tego po pijaku obciągnęły trzem facetom na jednej imprezie więc wpisują "dobry kontakt z ludźmi". A jak przychodzi co do czego to CV okazuje się nie mieć żadnej wartości. I zaczyna się narzekanie że jaki to zły kraj bo bez znajomości to nie da się nic.
Ja mam w tym momencie niecałe 25 lat, pracuję w trzeciej firmie i obecnie mam ponad 4500 brutto. Do wszystkiego doszedłem sam, w branży w której pracuję nie mam żadnych znajomości.
Ale hejtujcie dalej. Co macie robić skoro politologów nie potrzeba w Polsce poza McDonaldem...
Matuus napisał/a:
Bo w necie się nie szuka pracy. Ruszyć dupę i składać CV osobiście.
mhm, szkoda tylko że co widzę ofertę to na dole jest dopisek o takiej treści
"Prosimy o kontakt wyłącznie e-mailowy, telefonicznie i osobiście nie udzielamy żadnych informacji i nie przyjmujemy aplikacji."
Arashel napisał/a:
Tylko idiota dziś zatrudnia na umowę o pracę...
spoko, tyraj sobie na zleceniu przedłużanym co miesiąc po 50-60h tygodniowo, może ci umowe przedłużą na następny okres...
sovva napisał/a:
(...)a dlaczeo nie ma BO NIC NIE UMIEMY, MY młodzi ludzie. Musimy sami się czegoś przyuczyć a dopiero później iśc do pracy (...)
zrobiłem sobie 2 kursy za swoją kasę, i co? a ma pan doświadczenie? no nie, ale mam uprawnienia. Co mnie uprawnienia, ja potrzebuje z doświadczeniem...
No i chuj, albo znajdziesz kogoś kto cię może zatrudni za 300zł żeby ci się chociaż dojazd zwrócił ale napisze ci potem świstek że robiłeś to i to. Albo niestety musisz mieć znajomości...
JezusToŻyd napisał/a:
Ja mam w tym momencie niecałe 25 lat
JezusToŻyd
no, to było podkreślało prawdziwość całego posta... no chyba że dilujesz to wtedy te 4,5k, czemu nie...
Mam też wpisane za miejsce zamieszkania "Smoleńsk". Nikt normalny w internecie nie podaje swoich prawdziwych danych na patelni.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów