Pierwszy post także róbcie co chcecie!!
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Uprzedzam wszystkich ostro podniecających się podobnymi filmami. Nie ma trudniejszej formy strzelectwa niż strzelectwo SPORTOWE. Wyżej macie przykład strzelania bojowego/praktycznego. Przyzwoitego strzelca bojowego można wyszkolić w 3-4 miesiące. Nauka samej prawidłowej postawy strzeleckiej w strzelectwie sportowym trwa od 7 do 9 miesięcy. JEDNEJ postawy, a w karabinie sportowym strzela się w trzech postawach. Wytrenowanie odpowiedniej statyki to kolejne 8 miechów, a dochodzi jeszcze ogrom innych elementów. Pooglądajcie sobie filmy z polskimi zawodnikami (Sylwią Bogacką, Tomkiem Bartnikiem, Paulą Wrońską) to wam szczęki poopadają. Zobaczcie jak wygląda dyscyplina zwana pistoletem szybkostrzelnym. Pooglądajcie mistrzostwa świata w skeecie lub trapie. Wszędzie tam macie najlepszych strzelców na świecie.
Ta, jestem ciekaw, czy byliby w stanie trafić w cokolwiek w półmroku, obciążeniem ~30kg i ze świadomością, że albo Ty zabijesz ich, ablo oni Ciebie...
Nie jestem specjalnym fanem R. Sikorskiego ale w jednym miał racje:
,,- Bullshit kompletny. Skonfliktujemy się z Niemcami, z Rosją i będziemy uważali, że wszystko jest super, bo zrobiliśmy laskę Amerykanom. Frajerzy, kompletni frajerzy. Mamy bardzo płytką dumę i niską samoocenę - mówi Sikorski.
- Taki sentymentalizm - dopowiada Rostowski.
- Taka murzyńskość - kwituje szef dyplomacji. ,,
Wypierdalaj z tym gównem na kwejka!
Uprzedzam wszystkich ostro podniecających się podobnymi filmami. Nie ma trudniejszej formy strzelectwa niż strzelectwo SPORTOWE. Wyżej macie przykład strzelania bojowego/praktycznego. Przyzwoitego strzelca bojowego można wyszkolić w 3-4 miesiące. Nauka samej prawidłowej postawy strzeleckiej w strzelectwie sportowym trwa od 7 do 9 miesięcy. JEDNEJ postawy, a w karabinie sportowym strzela się w trzech postawach. Wytrenowanie odpowiedniej statyki to kolejne 8 miechów, a dochodzi jeszcze ogrom innych elementów. Pooglądajcie sobie filmy z polskimi zawodnikami (Sylwią Bogacką, Tomkiem Bartnikiem, Paulą Wrońską) to wam szczęki poopadają. Zobaczcie jak wygląda dyscyplina zwana pistoletem szybkostrzelnym. Pooglądajcie mistrzostwa świata w skeecie lub trapie. Wszędzie tam macie najlepszych strzelców na świecie.
W wojsku też są 3 postawy strzeleckie. Stojąc, na kolanie i "leżąc ćwicz". Jako kapral WP powiem Ci, że strzelanie dla żołnierza jest jedynie elementem tego, co robi. Podstawą jest wyszkolenie z zakresu szkolenia unitarnego, taktycznego, medycznego itd. Szkolenia dzielimy na różne rodzaje. Przykładowo taktyka dzieli się na taktykę zieloną, czarną, czerwoną. Żołnierz nie może uczuć się jednej postawy strzeleckiej przez "7 do 9 miechów", ponieważ to się zupełnie nie opłaca. Żołnierz ma być szybki i skuteczny. Największą różnicą jest to, że strzelanie sportowe skupia się wyłącznie na strzelaniu, a strzelanie bojowe składa się z wielu wyżej wymienionych przeze mnie elementów. Ciekawe jakby wypadły strzelania najlepszych strzelców wyborowych Wojska Polskiego, a strzelania sportowców Pozdro!
To tak samo jakbyście chcieli porównywać sprint na 100m z biegiem przez płotki. Ten i ten biega ale zupełnie inaczej. Ot pierdolenie.
Tylko jeden minus i moje marzenie - żeby używali bronie produkowanej w Polsce. Poza tym nic więcej mi nie trzeba!
Jest coś takiego jak sztuka dla sztuki. Ktoś to nazwał sportem, chuj, niech będzie. Brydż czy szachy to też sport przecież. To tak jakbyś porównywał kolesi od ASG z ludźmi, którzy już strzelali do innego człowieka. Albo jeszcze nie ale mogą, mają trafić byle gdzie, szybko i skutecznie w każdych warunkach. Wyeliminować przeciwnika. W stresie, hałasie, chłodzie, syfie i gnoju. O głodzie i wodzie...
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów