Saint Spear napisał/a:
Ty jestes idiota ktory proboje zgrywac naukowca na Sadisticu, ludzie nie wygina z braku zywnosci
Nie kolego - to Ty jesteś idiotą, bo
nie potrafisz czytać ze zrozumieniem
Nigdzie nie napisałem, że ludzkość wyginie z braku żywności, a jedynie podałem ów brak żywności jako przyczynę możliwej masowej migracji, która to doprowadzić może do konfliktu o charakterze zbrojnym.
Oto co napisałem, bo ewidentnie trzeba Ci paluchem wskazać:
Oczywiście że Ziemia jest duża i zawsze gdzieś będzie można ludzi upchnąć (przynajmniej w teorii) a żywności produkuje się więcej niż potrzeba. Problem w tym, ze nie wszędzie .
Saint Spear napisał/a:
Po drugie pajacu 500 lat temu sredni wzrost byl o 30cm mniejszy niz dzisiejszy (sprobuj dopasowac sie w srednieweczna zbroje), wiec ewolucja dziala z pokolenia na pokolenie, najlepszym tego przykladem sa "dlonie pianisty" ktore wyksztalcaja sie i dostosowuja do warunkow w jednym pokoleniu, a nie przystosowuja do gry na klawiszach na przestrzeni milionow lat jak Ty twierdzisz.
Słuchaj no prostaczku, pajacem w przeciwieństwie do twojej zasranej osóbki zaplutego hejtera
nie jestem
Do tej pory cię szmaciarzu nie obraziłem, ale wkurwiasz mnie i dlatego zacznę. Nie wjechałem w ciebie to po ki chuj mnie atakujesz w taki sposób?
A zresztą chuj z tobą. Odnieśmy się lepiej do tych twoich "argumentów"...
W średniowieczu ludzie żyli krócej od nas (statystycznie rzecz ujmując) ale nie ze względu na ewolucję, tylko postęp medycyny i ówczesny poziom higieny. Z wysokością jako argumentem na szybkie działanie ewolucji u ludzi to się mylisz.
Kilkaset lat temu trudno było spotkać wysokiego Chińczyka albo Japończyka, a dziś to powszechność. Ewolucja?
Nie. Wszystkiemu winne jest mieszanie puli genowej, na takiej samej zasadzie jak z rasami psów (dziś mamy doga niemieckiego, który jest wyższy w kłębie od lwa).
Ludzie się krzyżowali od pokoleń i gdyby zbadać twój genotyp to okazałoby się, że ktoś z dalekich przodków chajtnął się z Hiszpanką, albo posuwał Murzynkę (albo posuwał kogoś kto miał wśród przodków posuwacza Murzynów).
Nie ma obecnie czystości rasowej (tak jak to kiedyś postulowali miłośnicy 5 piw) i stąd takie a nie inne zmiany. Poza tym zauważ, że
nie zmieniliśmy się fizycznie (mózgi czy usta mamy takie same jak ludzie sprzed 80.000 lat).
Podsumujmy:
Jesteś idiotą i marnej klasy hejterem (nawet to trzeba umieć...).
Saint Spear napisał/a:
Po trzecie dzbanie, co jest obserwowane na przestrzeni kilku tysiaca lat to im wiekszy mozg, ktory potrafi lepiej seleskcjonowac i pozyskiac bardziej przyswajalne jedzenie, tym z pokolenia na pokolenie mniej potrzebny jest dlugi uklad pokarmowy, wiec im wiekszy mozg tym krotsze jelita- proste.
Czyli że niby jak? W ciągu kilku tysięcy lat zwiększył nam się mózg i skróciły jelita? Coś ci się chyba popierdoliło,
dzbanie
Saint Spear napisał/a:
Wiec nie pierdol internetowy eskpercie ze ludzie nie zmieniaja sie od chuj lat i przez chuj lat sie jeszcze nie zmienia.
Dodałeś sobie szczekaczu sieciowy + 10 do charyzmy i teraz zjeżdżaj. Gówno wiesz i gówno się znasz.