📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:40
Jak się mają przepisy do próby zatrzymania przez nieumundurowanego policjanta ( lub w niekompletnym mundurze, bez lizaka, latarki ), gdy mamy podejrzenie że nie jest policjantem ?
kokos_123 napisał/a:
Jak się mają przepisy do próby zatrzymania przez nieumundurowanego policjanta ( lub w niekompletnym mundurze, bez lizaka, latarki ), gdy mamy podejrzenie że nie jest policjantem ?
Nie zatrzymujesz się i jedziesz na najbliższa komendę.
kokos_123 napisał/a:
W terenie niezabudowanym nie masz obowiązku się zatrzymać w takiej sytuacji. W terenie zabudowanym... Niezatrzymanie się jest tylko wykroczeniem więc...
Dziwią mnie ludzie zatrzymujący się w takiej sytuacji. Wyskakuje ci jakiś frajer i macha chujwieczym żądając zjazdu i zatrzymania.
Pierdolę takiego cwela co mi wyskakuje z damą caro. Jadę Asem pik i mam go w dupie.
Równie dobrze może ci wyskoczyć kurwa jakiś bandzior chcący ciebie skroić z auta.
Pizduś łamie przepisy i wyprzedza na przejściu a potem zatrzymuje ruch.
A taka odznakę to ja sobie w sklepie z zabawkami mogę kupić.
Pierdolę takiego cwela co mi wyskakuje z damą caro. Jadę Asem pik i mam go w dupie.
Równie dobrze może ci wyskoczyć kurwa jakiś bandzior chcący ciebie skroić z auta.
Pizduś łamie przepisy i wyprzedza na przejściu a potem zatrzymuje ruch.
A taka odznakę to ja sobie w sklepie z zabawkami mogę kupić.
Za Szczecin piwko Moje miasto pełne cyganów, perfumiki dywany i tarabany
Normalny policjant, nie jest pewien, to chce wyjaśnić. Wylegitymował się.
tranzystor napisał/a:
Normalny policjant, nie jest pewien, to chce wyjaśnić. Wylegitymował się.
Niestety, ten pałkarz nie chce niczego wyjaśniać, tylko chciał się dopierdolić. Gdyby był na służbie, to byłaby to jego robota, a tak zagrał cwaniaka. Ot dla mnie taka różnica.
Stworzenie zagrożenia, wyprzedzanie przed przejściem i zatrzymanie na samym przejściu dla pieszych tylko dlatego że jegomość nie był czegoś pewien. Jeżeli chciał coś wyjaśnić to trzeba było wybrać dogodny moment i spokojnie wysiąść, pokazać z bliska blachę, przedstawić się i powiedzieć o co chodzi. Tym bardziej że jechał prywatnym samochodem a nie oznaczonym radiowozem.
Patrzie jaki dobrobyt. Policjant i Atu Pluem się wozi.
To już samo przez się winno być podejrzane.
To już samo przez się winno być podejrzane.
mam nadzieję, że nagranie trafi do odpowiedniego działu w KG i (jeśli to naprawdę tylko nadgorliwy policjant) potraktują jego zachowanie adekwatnie do winy. kurwa szeryf, a nie zna swojego miasta? z miejsca telefonuję na policję i gościa sprawdzam, wcześniej blokując mu możliwość ucieczki tym poldkiem. dla mnie kretyn próbował wymusić łapówkę za złamanie przepisów, którego nie było. brawo dla pana kierowcy, za zgaszenie dziada:
- wydaje mi się... (...)
- ma pan rację, wydaje się panu...
tej mendy bym do auta nie wpuścił, bo mi wszy na fotelu zostawi. i kazałbym mu dymać na piechotę, żeby sprawdził jak wyglądają pasy w tym miejscu...
- wydaje mi się... (...)
- ma pan rację, wydaje się panu...
tej mendy bym do auta nie wpuścił, bo mi wszy na fotelu zostawi. i kazałbym mu dymać na piechotę, żeby sprawdził jak wyglądają pasy w tym miejscu...
@up, we Włocławku mieli albo nadal mają Poloneza nieoznakowanego.
A ten policjant to albo nie dojebany albo ślepy (albo to i to). Kierowca jechał swoim pasem do jazdy na wprost i nie zmieniał kierunku jazdy, czyli żadnego wykroczenia nie popełnił.
A ten policjant to albo nie dojebany albo ślepy (albo to i to). Kierowca jechał swoim pasem do jazdy na wprost i nie zmieniał kierunku jazdy, czyli żadnego wykroczenia nie popełnił.
Burakowi rurka mu zmiękła, kiedy dowiedział się o nagraniu.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów