📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
ciekawe co ile udrażniają kibel w tej latarni morskiej. Ja bym tam walił ze strachu cały czas
Przecież to jest bezobsługowa latarnia na główce falochronu.
Człowiek jest zajebisty ale natura jeszcze bardziej
Gdzie to się znajduje, ta latarnia tam w ogóle jeszcze stoi?
Morze to coś przerażającego i niewymownie pięknego.
To jest właśnie fajne. W dzisiejszych czasach ludzie żyją pod kloszem, nieświadomi życia, świata który ich otacza. Pożary umiemy gasić, większość chorób leczyć. Na co dzień nie spotykamy się z praktycznie żadnymi niebezpieczeństwami poza tymi, które sami dla siebie stwarzamy. Niektórych 'postępowych' nawet zagrożenie w postaci agresji werbalnej przeraża, bo w końcu nikt nie ma prawa nas obrażać - równość ras, płci, LGBT. Myślimy, że jesteśmy panami tego świata, ujarzmiamy co się da po to, aby służyło naszym potrzebom. Ważne, żeby był dostęp do WiFi i facebooka.
Tymczasem nasza planeta, która pozwala nam na sobie żyć jest w stanie unicestwić wszystkich i wszystko z dnia na dzień. Zatopić kontynenty, spalić cały tlen, stopić powierzchnię ziemi. Zawalić miasta, zamrozić nas, eksplodować. Erupcja wielkiego wulkanu pod Yellowstone może praktycznie zresetować ludzkość bez żadnego pytania o zgodę, czy też negocjacje. Gigantyczne trzęsienie ziemi i wielkie tsunami może z kolei cofnąć nas w rozwoju o kilkaset (lub kilka tysięcy) lat w ciągu kilku dni
Tymczasem nasza planeta, która pozwala nam na sobie żyć jest w stanie unicestwić wszystkich i wszystko z dnia na dzień. Zatopić kontynenty, spalić cały tlen, stopić powierzchnię ziemi. Zawalić miasta, zamrozić nas, eksplodować. Erupcja wielkiego wulkanu pod Yellowstone może praktycznie zresetować ludzkość bez żadnego pytania o zgodę, czy też negocjacje. Gigantyczne trzęsienie ziemi i wielkie tsunami może z kolei cofnąć nas w rozwoju o kilkaset (lub kilka tysięcy) lat w ciągu kilku dni
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów