Anomalia na rzece
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Nie takie pierdoły się w rosji dzieją
Chuj a nie anomalia... wystarczy wyciąć to piłą motorową i wszystko w temacie : x woda kręci reszte
Na Discovery robili taki okrąg i im się udało, nie pamiętam w jakim programie, ale coś takiego zrobiła natura nikt z piłą motorową
Nie dziwne jest to że ta okrągła tafla się kręci.
Dziwne jest wycięcie tak równego okręgu.
Koło równe jak by cyrklem kreślone.
Dziwne jest wycięcie tak równego okręgu.
Koło równe jak by cyrklem kreślone.
Ooo Tak.
Ludzie już wiemy gdzie jest koniec świata! W Rosji! Tam nie tylko gołębie mają pętle a nawet i rzeki zawracają
"piknik na skraju drogi" miał tam chyba miejsce
Pod kręcącą się taflą jest rów, woda robi małe zawirowanie, wiadomo że niżej jest cieplej ale ciepło idzie do góry, więc na tym zawirowaniu nie chce powstać lód. Przy dużym mrozie tworzy się miała kra, która sie obraca. Z czasem kra robi sie duża i szoruje brzegami o resztę lodu, stąd mamy idealnie okrągłe koło, starte na brzegach (co widać na filmie- te kupki lodu do brzegach)
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów