Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
internet bawi i óczy
Weź się tego diabła spytaj.
Michel Faro do Prado to brazylijski tatuażysta znany w mediach społecznościowych jako Diabão Praddo.
Mężczyzna ma wytatuowane ponad 80 proc. swojego ciała, łącznie z gałkami ocznymi.
To jednak nie powód, przez który zyskał rozgłos w Internecie. Brazylijczyk jest entuzjastą ekstremalnych modyfikacji ciała i w ciągu ostatnich pięciu lat intensywnie dążył do upodobnienia się do człowieka-diabła. W tym celu wszczepił sobie implanty w kształcie rogów, spiłował zęby na kształt kłów, rozciął język na dwie części, a także usunął koniuszek nosa, aby nadać swojej twarzy jeszcze bardziej przerażający i demoniczny wygląd. Mężczyzna ma również amputowany jeden z palców serdecznych, przez co jego dłoń przypomina szpon. To nietypowe hobby sprawiło, że Diabão Praddo śledzi na Instagramie prawie 100 tysięcy osób z całego świata.
I tyle ma z życia. Może jedynie poczytać opinie o sobie w necie i policzyć łapki w górze. Opłacało się.
Ja myślę że to fejk ze sztucznym okiem tym rozlanym.
Nieudany tatuaż gałki ocznej (twardówki) !!
"Nieudany tatuaż gałki ocznej (twardówki) !!
Nieudany tatuaż gałki ocznej (twardówki) !!
"Nieudany tatuaż gałki ocznej (twardówki) !!
dlaczego bocian stoi na jednej nodze?
bo jak podniesie drugą to spadnie
Jemu chyba chodziło, żeby typ stracił obie gałki bo jest zbyt głupii żeby je wykorzystywać
I tyle ma z życia. Może jedynie poczytać opinie o sobie w necie i policzyć łapki w górze. Opłacało się.
lepiej jemu może ktoś coś przeczyta bo przecie po tych kolorowych gałach to wzrok musi ci siąść min. 8 dioptrii LOL oni (ci debile co sie sami psują) się nie kończą i życie jest piękne ))
Twardówka, białkówka (łac. sclera) – gruba, biała warstwa ochronna, nadająca kształt gałce ocznej, otaczająca oko od strony oczodołu, w przedniej części gałki ocznej przechodzi w rogówkę. W części tylnej, w miejscu gdzie twardówka przechodzi w pochewkę nerwu wzrokowego, grubość jej jest największa i wynosi 1,3 mm. W części przedniej jest najcieńsza i jej grubość równa się 0,3 mm. Twardówka jest słabo unaczyniona i mało czuła. U ssaków zbudowana jest z tkanki łącznej włóknistej; u pozostałych kręgowców zawiera również elementy chrząstki i tkanki kostnej.[1]
Warstwy tworzące twardówkę:
istota właściwa twardówki (substantia propria sclerae)
blaszka brunatna twardówki (lamina fusca sclerae)
blaszka nadtwardówkowa (lamina episcleralis).
Ponadto w twardówce można wyróżnić następujące struktury: kanał twardówki (lamina sclerae), blaszkę sitową twardówki (lamina cribrosa sclerae), zatokę żylną twardówki (kanał Schlemma) (sinus venosus sclerae).
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów