📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Nie wiem czego szukałeś i jak na to trafiłeś ale łap piwko ode mnie. Zapierdala równo.
hackme napisał/a:
Nie wiem czego szukałeś i jak na to trafiłeś ale łap piwko ode mnie. Zapierdala równo.
Szukał testu torpedy superkawitacyjnej
Torpeda WA-111 Szkwał, niszczyciel lotniskowców po krzakach widać że Rosjanie sprzedali już parę sztuk Korei
Mam pytanko: torpeda zapierdala pod wodą ale i tak zbiera ze sobą powietrze z którym notabene nie ma połączenia, co to za zjawisko?
@up
Wydaje mi się, że właśnie kawitacja. Jest to wytrącanie się powietrza z wody na skutek jej wrzenia w niższej niż 100 st.C temperaturze przy podwyższonym ciśnieniu. Wystarczy więc wytworzyć odpowiednie ciśnienie aby woda zaczęła wrzeć i uwalniać powietrze.
Efekt kawitacji występuje np w rurach grzewczych przy źle dobranej średnicy rury w stosunku do ciśnienia wody w obiegu. Wytrącające się pęcherzyki powietrza walą po rurach i jest niezły hałas .
Wydaje mi się, że właśnie kawitacja. Jest to wytrącanie się powietrza z wody na skutek jej wrzenia w niższej niż 100 st.C temperaturze przy podwyższonym ciśnieniu. Wystarczy więc wytworzyć odpowiednie ciśnienie aby woda zaczęła wrzeć i uwalniać powietrze.
Efekt kawitacji występuje np w rurach grzewczych przy źle dobranej średnicy rury w stosunku do ciśnienia wody w obiegu. Wytrącające się pęcherzyki powietrza walą po rurach i jest niezły hałas .
@up
Potwierdzam, w ukladach hydraulicznych montowane sa zawory kawitacyjne albo antykawitacyjne, zeby zapobiec wlasnie temu zjawisku.
Potwierdzam, w ukladach hydraulicznych montowane sa zawory kawitacyjne albo antykawitacyjne, zeby zapobiec wlasnie temu zjawisku.
up
czyli jak woda mi się zagotuje w "kaloryferach" to to nie jest że się gotuje tylko występuje efekt kawitacji sadistic nie tylko bawi ale też uczy
Gwarą jadę i stawiam spację przed znakami interpunkcyjnymi. Zdania zaczynam z małej litery tylko po to aby zdenerwować takiego capa jak ty leszczu.
czyli jak woda mi się zagotuje w "kaloryferach" to to nie jest że się gotuje tylko występuje efekt kawitacji sadistic nie tylko bawi ale też uczy
Post ma charakter satyryczny i nie ma na celu kogokolwiek obrażać ani nawoływać do nienawiści.Gwarą jadę i stawiam spację przed znakami interpunkcyjnymi. Zdania zaczynam z małej litery tylko po to aby zdenerwować takiego capa jak ty leszczu.
Coś mi się powaliło wyżej - woda wrze w niższej niż 100 st.C przy obniżonym a nie podwyższonym ciśnieniu. W warunkach 'normalnych' czyli 1013 hPa woda wrze w 100.4 st.C ale przy 6 hPa woda wrze już w temp. 0 st.C
Ja też takie potrafię puszczać, wystarczy że dzień wcześniej zjem kebaba na ostrym
eloguma,
Na początku torpedy (rakiety bo to taka podwodna rakieta w tym przypadku) jest tzw kawitator który wyrzuca część spalin przed torpedę i tworzy bańkę kawitacyjną czy jakoś tak
Cytat:
Mam pytanko: torpeda zapierdala pod wodą ale i tak zbiera ze sobą powietrze z którym notabene nie ma połączenia, co to za zjawisko?
Na początku torpedy (rakiety bo to taka podwodna rakieta w tym przypadku) jest tzw kawitator który wyrzuca część spalin przed torpedę i tworzy bańkę kawitacyjną czy jakoś tak
Amerykany srają po gaciach widząc ten filmik. Kilka torped i każdy z drogocennych lotniskowców USA może się zmienić w kupę złomu.
^up tu chyba jest przedstawiony test Południowokoreańskiej torpedy suprkawitacyjnej Barakuda co nie zmienia faktu że Rosjanie handlowali tą technologią z Chińczykami a od nich już bardzo bliziutko do Korei północnej Kto wie może barakuda z Korei południowej zatopi hamburgerowy złom i wywoła to wojnę
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów