Doceńcie oksymoron: sfederalizowana i scentralizowana
Jako bonus wrzucam negującego Zawiszę. Tak plastycznych epitetów o Polandii jeszcze nie słyszałem
Rosja, USA, Niemcy, Izrael... dobrze, że nie wspomniał o Austro-Węgrach
You've got to realize you're just the devil just as much as you're God.Ork.Fajny, oh, taaak Polska taka kolonia straszna. WSZYSCY biedną Polskę robią jak chcą No już nie przesadzaj. Paru żydów w sejmie to wynik polityki jeszcze Stalina który dobrze wiedział, że ciemny lud na kogoś musi zwalać winę za spierdolenie kraju, a żydzi to sprawdzony od wieków kozioł ofiarny.
Komuna upadła, a oni mieli wykształcenie polityczne, więc trochę ich jeszcze zostało.
Z USA to polityka PiS/PO, którzy upatrują w nich sojusznika. Ale jednocześnie pokazaliśmy absurdy - jak USA powiedziało, że nie chce budować tarczy, to wszyscy mieli żal "bo dodatkowe piniondze by wpadły". Natomiast jak USA potem powiedziało, że będzie budować, to od razu wrzask, że jak to tak, to przecież niebezpieczne! Rosja? Rosja nie ma wpływu na Polskę. Natomiast niemcy mają parę gazet i przez większość są nazywane "reżimowymi" i "kłamliwymi".
Co do tego co popieram - popieram jedność i równość Europejczyków. Ale nie pamiętam, żebym wypowiadał się w pozytywny czy negatywny sposób o parytetach
A dziennikarka zapytała się w jaki sposób chce Europarlament rozwiązać.
Co do kandydatek to kategorycznie odrzucam stwierdzenie, że to wina parytetu. Założę, się, że mieliby dużo dobrych kandydatek, które potrafiłyby wysławiać się, ale wybrali blondi, bo hehe gimbusy zagłosujo na ładną dupę.
Swoją drogą, ciekawe czy Koranna (co to kurwa za imię?!) Koran Mekka byłaby w stanie wydukać jakąkolwiek odpowiedź, skoro nawet nie wiedziała, że będzie iść do Europarlamentu.
Co do nieudanych wywiadów - racja, rzadko tak się zdarza. Ale zauważ, że ja na tą wypowiedź natrafiłem całkowicie przypadkiem i mało kto ją prawdopodobnie widział. Viralem to ona nie jest.
Poza tym jak chcesz temu zaprzeczyć? Polska jest w EU, tak? Parlament Europejski narzuca nam ustawy by się na to zgodzili nasi politycy i duża część głupich starych ludzi i ogłupiona młodzież, tak? Czyli nie zapreczasz że 51% posłów ma prawo stworzyć prawo niewygodne dla Polski i nas wykorztstujące, tak? Oraz nie zaprzeczysz że te 51% posłów nie musi w sobie zawierać ani jednego Polaka ani "Polaka", no nie? No tak...
Jak ładnie określasz zdolność zakłamywania rzeczywistości przez komunistów. A jak od dziś nazywamy morderstwa...? Eutanazja-niespodzianka?
Mam dziwne wrażenie że ty myślisz że ja myślę iż potrzebujemy sojusznika do gry Rosja-USA w postaci jednego z tych dwóch krajów... A tu pudło misiek. Można to zrobić inaczej. Znaczy się można by gdyby ludzie o takiej mentalności jak ty nie robili u nas socjalizmu...
Mówisz o nich wiele razy podczas rzucania mitem że facet zarabia więcej do kobiety, na tym samym stanowisku. To taki feministyczny pakiet. Nie ma sensu udawać.
Doskonale powinna wiedzieć że nie ma żadnego prawnego sposobu. Kobitka nie ma tylu jaj co Korwin żeby powiedzieć że ich wszystkich powywieszają albo wtrącą do celi na długie lata.
Raz: Problem w tym że nie mają dobrych kandydatek. Kobiety się polityką nie interesują. Interesuje się jedna na setki tysięcy.
Dwa: Na kartach są zdjęcia z sesji fotograficznych że sądzisz że zagłosują? Prawdę powiedziawszy to wyborcy KNP czy RN to też trochę zombie. Zagłosują na jedynkę w swoim okręgu i tyle. Bez zastanawiania się po co i dlaczego.
Nie łżyj... Szkło kontaktowe...? Zdarza mi się przeglądać strony TVNu aby wiedzieć co w trawie piszczy...
Zapytaj zawiszę, to on mówi o pachołkach z Tel-Awiwu
Poproszę o jeden przykład takiego prawa jawnie godzącego w interesy Polski, ugotowanego przez Unię.
Po drugie poproszę o wykaz polityków żydowskiego pochodzenia będących w sejmie.
W teorii demokratycznie można przegłosować, że wszyscy ludzie mający poniżej 1,8m i mający inny kolor oczu niż niebieski zostaną rozstrzelani i będzie to zgodne z literą prawa. Ale z jakieś powodu nic takiego nie ma miejsca. Psipadek?
Listę obecnych postkomunistycznych działaczy będących w sejmie poproszę. Bardzo typowe gadanie: "republika stołu", "precz z komuną" blablabla Poproszę o konkrety - ilu mamy agentów i byłych działaczy komunistycznych i co oni robią na szkodę kraju.
W takim razie bardzo poproszę o remedium na odwieczną chorobę Polski jaką jest brak sojusznika. Ale coś czuję po ostatnim zdaniu, że będzie to kolejny tekst z serii "jak wprowadzimy wolny ryneg to Polska będzie miecz pierwszą armię świata!"
W tym przypadku kobitka pokazała inteligencję, bo dzięki temu nie będą ją traktować jak debila i nie będą na nią głosować "dla jaj", żeby hehe burdel w polityce robić. A skoro mówi, że będzie rozwiązywać, to powinna wiedzieć jak. Jak mówię, że coś naprawię, to oznacza, że mam wiedzę w tej dziedzinie i plan, nieprawdaż?
Raz: Chój Narodowy ma całą sekcję kobiet w której jest zapisanych ich parę setek.
Dwa: W sumie racja, choć gdyby byli bardziej znani i wyforsowani to może nawet byłyby jakieś sukcesy (jak "aniołki PiSu", które przegrały tylko dlatego, że były nisko na listach)
Pudło. Przeglądam Tu Europa i zakładkę Świat. A ten kątęnt znalazłem w komentarzach na karachanie.
Zamknięcie, a raczej uszczelnienie, granic pod kątem handlu ze Wschodem było jednym z warunków jakie niosło za sobą członkostwo w Unii.
Bo podałeś skrajny przykład. Który i tak na dodatek jest LEGALNY.
Lista posłów z ramienia SLD:
Miller Leszek, Ajchler Romuald, Aleksandrzak Leszek, Balt Marek, Bańkowska Anna, Chmielowski Piotr, Czerniak Jacek, Czykwin Eugeniusz, Garbowski Tomasz, Iwiński Tadeusz , Joński Dariusz, Kamiński Tomasz, Kępiński Adam, Łybacka Krystyna, Matuszczak Zbigniew, Napieralski Grzegorz, Olejniczak Cezary, Ostrowski Artur, Prządka Stanisława, Sekuła-Szmajdzińska Małgorzata
Tomaszewski Tadeusz, Wenderlich Jerzy, Wontor Bogusław, Wziątek Stanisław, Zaborowski Zbyszek, Zbrzyzny Ryszard
Chyba nie muszę mówić że PZPR zamienił się w SLD...? Ani o tym że kwiatki typu Miller czy Senyszyn(CEP) to zagorzali członkowie na wyższym niż "niskie stanowisko" w partii, kiedy ta strzelała do własnych obywateli...?
Węgry? Czechy? Słowacja? Niektóre kraje Bałtyckie? Te dwa pierwsze to murowani sojusznicy. Kolejne też pewnie dołączą do koalicji dla bezpieczeństwa własnego.
Raz: To się nazywa pijar. Kobiety tego nie lubią i tyle. Znam tylko 3 słynne "polityczki" Europy ostatnich 100 lat. To jest Thatcher, Merkel i LePen, z czego ostatnia ledwo sobie radzi a przedostatnia to suka z punktu widzenia nawet Niemców.
Dwa: Nie wiem o jakich aniołkach mówisz, ale okej...
Co nie zmienia faktu że jest popularny i kłamałeś mówiąc że nie jest.
Węgry? Czechy? Słowacja?
I bardzo dobrze! Po pierwsze miało to na celu zablokować dostęp różnego rodzaju ścierwa z Azji co przez inne granice przechodzi bez paszportu za 15 dolarów. Po drugie żeby towary państw członkowskich były w miarę konkurencyjne (tylko towary ze wschodu mają problem z trafieniem UE, natomiast towary z UE przechodzą bez problemu - uwierz mi na słowo, wiem z obecnej pracy w fabryce sprzętu sanitarnego. A ostatnio Unia podobno luzuje: finanse.wp.pl/kat,1033705,title,KE-otworzyla-unijny-rynek-na-tani-impo...
No widzisz. A prawda jest taka, że nikt nie może przeforsować jakiejś ustawy godzącej w Polskę, bo mamy coś co nazywa się Grupa Wyszehradzka, dzięki której mamy wystarczającą siłę, żeby zabijać takie projekty (gdyby tylko ktoś chciał ryzykować i taki projekt robić...).
Pewnie racja, ale z drugiej strony to są ci sami ludzie co przeforsowali wejście Polski do UE oddalając tym samym stosunki z Rosją o kilka długości...
O, coś podobnego do mojej ukochanej koncepcji zjednoczenia Słowian. Z tą tylko różnicą, że zamiast konkretnych krajów sięgasz po gównopaństewka. Węgry? Cień cienia cienia dawnych Węgier. 30 000 personelu wojskowego (czyli pewnie 10 000 lub mniej to żołnierze) i 14 wydzierżawionych Grippenów. Czechy identyczna sytuacja. O Litwinach i spółce napiszę dowcipnym autentykiem - Amerykanie postanowili w ramach zacieśniania stosunków wysłać do Litwy 40 000 karabinków M-14. Skurczybyki są teraz uzbrojeni po zęby, bo cała ich armia liczy 10 000... O Bułgarii nawet nie napiszę, bo ona aż jebie biedą. Ogólnie z Bałkanów to tylko Serbia coś jest warta, ale uwaga uwaga, Serbia ma bardzo bliskie i sympatyczne stosunki z Rosją, która jako jedna z nielicznych nie uznała oddzielenia pierdolonych albańskich śmieci z Kosowa. Polska natomiast pokazała dupę Serbom, więc raczej nie dogadamy się.
Merkel niby nie lubią a zmiażdżyła ostatnio w wyborach... A LePen szanuję. Ich ta partyjka to taki rn ale w lepszym stylu i złożony z mądrzejszych ludzi
I ty mi kurwa nie żartuj, że nie znasz aniołków PiSu: przerwanareklame.pl/wp-content/uploads/2011/09/z10297670XNa-plakatach-... Masz ty honor i godność człowieka?!
Super popularność (kuhwo )! Webm dla 200 spierdolin. Tego nawet na YT nie ma
Emm... Wiesz oczywiście Ork, ze jak zrobimy sojusz nawet ze wszystkimi trzema to w razie poważnego konfliktu Rosja jest w stanie (jeśli będzie chciała, bo nie koniecznie) taki sojusz rozjechać, przeorać i zasadzić cukrowe buraki w przeciągu powiedzmy umownie- dwóch tygodni?
I tak z Azji będą napływać ścierwa. Nowi członkowie którzy przyszyli po nas mają luźną politykę nadawania obywatelstwa i wiz. Np. do Rumunii zjeżdża się wielu arabów i odczekają chwilę żeby zdobyć ichni paszport, po czym ruszają do UK.
Jeśli chcesz się pozbyć imigracji do UE wystarczy że pozbędziesz się Karty Praw Podstawowych i socjału za który niesie. Polska o ile wiem chyba nie podpisała jej w oryginalnej formie, więc nasz socjał możemy skuteczniej zlikwidować.
Kolejna sprawa. Dlaczego dla ciebie liczy się krajowy producent żywności który mimo dostępu do nieco lepszej technologii robi to drożej niż konsument który chce kupić tańszą żywność, bo może jej przez to kupić więcej...?
Trzy słowa: Zakaz wędzenia wędlin...
Ale Rosja dzisiaj to nie ZSRR. Nie potrzebuje pionka w środku Europy na którego rzuci USA część swoich bomb w razie wojny.
Przykład Szwajcarii: Jak odstąpisz od socjalizmu i dasz się tym krajom rozwinąć. Dodatkowo pozbędziesz się kretyńskiego przeświadczenia że broń nie może być legalna, to w ciągu pokolenia lub dwóch dostaniesz wzrost gospodarczy który pozwoli utrzymać większą armię + społeczeństwo zapoznane z bronią, zdolne do obrony terytorialnej swoich ziem.