Pozniej jak sie dopierdola same to tego nie odkrecisz.
Można smaru miedzianego użyć, pomaga.
Ale z dociąganiem, tzn. z apelem umiar, to popieram.
E! Ziomeczku! Nie dopierdalaj tak tych kol! 110nm wystarczy! Pozniej jak sie dopierdola same to tego nie odkrecisz.
To tylko tak wygląda. Gość robi to na co dzień i nie będzie nadwyrężał ramion, dlatego dociąga z grzbietu, masą ciała.
Ja uzywam do tego rozkladanego klucza. Na metrowej tyczce 11kg to jak sie ledwo na tym oprzec. I wystarczy. Dzisiejsze piasty z papieru gna sie od patrzenia na nie. U mnie w okolicy juz wszyscy pseudo wulkanizatorzy uzywaja pneumat tylko do odkrecania nakretek/srubek. Bo juz kazdy wymienial na wlasny koszt upierdolone szpilki;)
Można smaru miedzianego użyć, pomaga.
Ale z dociąganiem, tzn. z apelem umiar, to popieram.
Smarowalem.. A i tak czasami alusy jakos dziwnie puchna i sie tak dopierdoli po pol roku nakretka, ze ciezko to ruszyc..;/ Ale nie ma reguly. Raz tez juz kolo zgubilem, bo sie postanowilo odkrecic;)
Ja uzywam do tego rozkladanego klucza. Na metrowej tyczce 11kg to jak sie ledwo na tym oprzec. I wystarczy. Dzisiejsze piasty z papieru gna sie od patrzenia na nie. U mnie w okolicy juz wszyscy pseudo wulkanizatorzy uzywaja pneumat tylko do odkrecania nakretek/srubek. Bo juz kazdy wymienial na wlasny koszt upierdolone szpilki;)
Smarowalem.. A i tak czasami alusy jakos dziwnie puchna i sie tak dopierdoli po pol roku nakretka, ze ciezko to ruszyc..;/ Ale nie ma reguly. Raz tez juz kolo zgubilem, bo sie postanowilo odkrecic;)
Smar daje się na końcówkę śruby, a klucz/pistolet dynamometryczny jest niezbędny, chyba że ktoś lubi mordować się ze śrubami pół roku później
E! Ziomeczku! Nie dopierdalaj tak tych kol! 110nm wystarczy! Pozniej jak sie dopierdola same to tego nie odkrecisz.
Skąd wziąłeś 110 nm?
- Weź do buzi, powiem ci jak będę kończył ...
Samo się nie zrobi. A może klient będzie chciał szybko odjechać i co wtedy?
Właśnie. Pomimo pozornie mało istotnej roli może się okazać bardzo ważnym ogniwem w tym łańcuchu
Kurwa, wtedy tworzy się ognisko korozji, bo on reaguje chemicznie z aluminium i chuj trafia wszystko.
Pamiętajcie pasusy, nie dawajcie miedzi na alusy!
Sadol uczy I bawi.
Smar miedziany na aluminiową felgę...???!!!
Kurwa, wtedy tworzy się ognisko korozji, bo on reaguje chemicznie z aluminium i chuj trafia wszystko.
Pamiętajcie pasusy, nie dawajcie miedzi na alusy!
Sadol uczy I bawi.
Smar łożyskowy, nie miedziany
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów